Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 11

„Ryto“ praradimas: nokautuotam aukštaūgiui lūžo skruostikaulis ir smilkinkaulis

Praktiškai visam sezonui Jarvį Williamsą dar pasiruošimo cikle praradęs Vilniaus „Rytas“ patyrė dar vieną sukrėtimą aukštaūgių grandyje. Po skaudaus susidūrimo su Panevėžio „Lietkabelio“ latviu Kasparu Beržiniu ilgam iš rikiuotės iškrito Tanneris Leissneris.
Tanner Leissner
Tanner Leissner / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Amerikietis šeštadienį „Jeep“ arenoje vykusių rungtynių ketvirtajame kėlinyje sugėrė labai skaudų varžovo smūgį į galvą ir rungtynių tęsti nebegalėjo.

Dabar paaiškėjo ir jo traumos rimtumas.

„Tanneris rungtynėse su „Lietkabeliu“ patyrė dešinio skruostikaulio ir smilkinkaulio lūžius, tad šiandien jam buvo atlikta operacija. Krepšininko reabilitacija gali užtrukti iki 2 mėnesių. Laikykis, Tanneri!“ – prastas žinias socialiniuose tinkluose perdavė „Rytas“.

Dėl epizodo, kurio metu nokautuotas T.Leissneris patyrė traumą, iš karto po rungtynių niršo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

„Rungtynės mums per daug kainavo. Gali būti, kad praradome Tannerį labai ilgam. Turiu pasakyti, kad nesame patenkinti traktavimu. Lūžęs žandikaulis – jis yra sutraiškytas ir net nebuvo skirta pražanga. Mes tikrai vertinsime tą epizodą, peržiūrėsime video ir už tokius dalykus žaidėjai yra tikrai diskvalifikuojami. Bent jau iš rungtynių, – spaudos konferencijoje niršo Žibėnas. – Berzinis nėra pats švariausias žaidėjas ir visa lyga tą žino. Jeigu nebus atkreipta jokio dėmesio, paprasčiausiai tai bus labai keista. Čia nebuvo krepšinio epizodas. Ir tai ne pirmą kartą su šiuo žaidėju.“

Dar vieną aukštaūgį praradęs „Rytas“ liko tik su Ivanu Buva, Marko Tejičiumi ir Martynu Pacevičiumi aukštaūgių grandyje.

Pralaimėjimu Oldenburge FIBA Čempionų lygos kovas pradėjęs sostinės klubas per artimiausius du mėnesius sužais bent keturis mačus tarptautiniame fronte. Paskutinio šeštojo turo rungtynes Ispanijoje prieš Burgoso „CB Miraflores“ vilniečiai žais gruodžio 21-ąją.

Lietuvos krepšinio lygoje iki gruodžio vidurio „Ryto“ lauks septyni susitikimai, tarp jų – ir lapkričio 7-osios išvyka į Kauną ir akistata su „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas