Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 05 /19:06

„Ryto“ puolimą supančiojęs „Žalgiris“ LKL fronte lieka be pralaimėjimų

Europos turnyruose kiek šlubčiojantys Lietuvos krepšinio grandai stojo į pirmąją sezono akistatą – sostinės ASG arenoje, menančioje bene karščiausias istorijoje Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ kaktomušas. Šįkart „Žalgiris“ dominavo rungtynėse ir triumfavo rezultatu 81:67 (19:10, 26:23, 17:17, 19:17).
Javin DeLaurier, Rolands Šmits
LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Iki šio mačo abu klubai LKL pirmenybėse buvo iškovoję po septynias pergales, tad „Rytas“ įsirašė pirmą nesėkmę, „Žalgiris“ vienintelis lygoje lieka nepralaimėjęs.

Iki akistatos su „Žalgiriu“ vilniečiai lygoje rinko po 97,0 taško, tačiau nuo pat pirmųjų minučių klimpęs „Žalgirio“ gynyboje „Rytas“ didesnės intrigos nepajėgė užkurti.

„Žalgiris“ vos prasidėjus antrajam kėliniui dviem Brady Maneko ir vienu Tomo Dimšos tritaškiu susikrovė dviženklę persvarą ir apčiuopiamą atstumą išlaikė iki mačo pabaigos.

„Rytas“ fatališkai nepataikė iš toli. Pirmąjį tritaškį įsmeigė tik dešimtuoju bandymu, o iš viso realizavo tik 3 iš 24 (12,5 proc., „Žalgiris“ – 6/19, 32 proc.). Margiris Normantas prametė visus šešis (0/6).

Giedriaus Žibėno auklėtiniai pagirtinai kovėsi dėl kamuolių po varžovų krepšiu (20, „Žalgiris“ – 11), tačiau paversti taškais antruosius, o kartais ir trečiuosius šansus, sekėsi sunkiai.

Pastarąjį kartą ASG arenoje „Rytas“ ir „Žalgiris“ žaidė 2022 metų vasario 27 dieną – tuomet rungtynes mažiau nei 5 tūkst. žiūrovų akivaizdoje 87:74 laimėjo „Rytas“.

Kazys Maksvytis pasiekė pirmąją savo pergalę Vilniuje po to, kai perėmė „Žalgirio“ vairą – praėjusį sezoną „Rytui“ pavyko visus tris kartus apginti namų sienas, bet visi mačai vyko „Jeep“ arenoje.

K.Maksvytis pastarąjį kartą, kaip treneris, Vilniuje buvo laimėjęs 2018 m. lapkritį. Per visą karjerą LKL lygoje K.Maksvyčiui tai buvo 49-oji akistata su „Rytu“ – jo sąskaitoje 19 pergalių, 30 pralaimėjimų.

„Rytas“: R.J.Cole'as 13 (4 rez. perd.), Justinas Gorhamas 11 (6 atk. kam.), Margiris Normantas 10 (0/6 tritaškių), Arnas Velička 9 (1/5 tritaškių, 4 klaidos), Javinas DeLaurier 7 (5 atk. kam.).

„Žalgiris“: Tomas Dimša 17 (2/5 tritaškių), Keenanas Evansas 15 (0/4 tritaškių, 4 atk. kam., 3 per. kam.), Edgaras Ulanovas 12 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Brady Manekas 8 (2/2 tritaškių), Laurynas Birutis 8.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Žalgiris“ [2023-11-05]

RUNGTYNIŲ EIGA:

40 min. Abi komandos atleido gazo pedalus. Paskutinės minutės tik formalumas. „Žalgiris“ išsiveža pergalę iš sostinės.

37 min. Ko gero, mirtinas dūris: E.Ulanovas smeigia tritaškį, didindamas kauniečių pranašumą iki 17 taškų (60:77).

36 min. Nuostabi K.Evanso verpstė baigiasi dviem taškais iš po krepšio – 60:74.

35 min. L.Uleckas pagaliau pataiko iš toli, bet gynyboje „Rytas“ pramiega R.Šmitą – 55:70.

34 min. „Rytas“ pagirtinai kovoja dėl kamuolių puolime, tačiau taškais tos kovos nepaverčia...

32 min. R.Šmitas ir K.Evanso taškai didina „Žalgirio“ persvarą – 52:68. Bet K.Evansas netrukus sėda ant suolo su keturiomis asmeninėmis pražangomis. M.Normantas prameta šeštą savo tritaškį (0/6).

31 min. T.Dimša dvitaškiu atidaro ketvirtą kėlinį, tačiau iniciatyvos imtis neišsigąsta ir G.Masiulis – 52:64.

30 min. M.Normanto ir R.Cole'o prasiveržimai ir G.Masiulio blokas T.Dimšai kiek stumteli „Rytą“ – 48:60. Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ idealiai išpildo derinį, pasibaigiantį pirmaisiais R.Šmito taškais. Kėlinį užbaigia G.Masiulio baudų metimai – 50:62.

28 min. A.Butkevičius apmaudžiai prameta po prasiveržimo, bet K.Hayesas atkovoja kamuolį ir suteikia šansą T.Dimšai – trys taškai! N.Mitrou-Longas pridėjo du taškus ir „Rytas“ vėl nublokštas į gilią duobę – 44:60.

27 min. Kamuolys po R.Cole'o tritaškio neliečia lanko, o T.Dimša ir L.Birutis surengia „alley-oop“ ataką (42:55).

„Rytas“ šaudo pro šalį, bet ima vieną kamuolį po kito. Galiausiai M.Echodas išprovokuoja pražangą, bet naudos jokios – „Ryto“ vidurio puolėjas šįvakar prametė visas keturias baudas.

26 min. Dar kelios minutės nekokybiško krepšinio, leidžiančio „Žalgiriui“ išlaikyti atstumą – 42:53.

24 min. M.Normantas „išmaudo“ K.Evansą vienas prieš vieną – du taškai su pražanga (40:48)

23 min. Neįtikėtina: A.Velička „Žalgirio“ greitos atakos metu blokuoja K.Hayeso metimą, o akimirksniu į priekį nurūkęs M.Normantas pelno du taškus iš po krepšio.

21 min. D.Giedraitis pataiko tritaškį per rankas baigiantis atakai, o „Rytas“ toliau klimpsta pozicinėje „Žalgirio“ gynyboje. J.DeLaurier sėda ant suolo užsidirbęs pražangą puolime (35:48).

Per pirmuosius du kėlinius „Rytui“ J.Gorhamas pelnė 9 taškus, A.Velička – 7, R.Cole'as – 6. „Žalgiriui“ – K.Evansas surinko 9, T.Dimša ir B.Manekas po 8 taškus.

20 min. A.Velička lyg niekur nieko smeigia tritaškį, o kamuoliui skriejant J.Gorhamas po krepšiu prasižengia prieš K.Evansą. Kėlinį užbaigia dar du A.Veličkos taškai. Po dviejų kėlinių „Rytas“ atsilieka 33:45.

18 min. J.Gorhamo taškai palaiko „Ryto“ gyvybę, bet artėti prie „Žalgirio“ nepavyksta – 28:42.

17 min. R.Cole'as baudžiamas trečiąja asmenine pražanga. Du puolime atkovoti kamuoliai „Ryto“ taškais nevirsta, o K.Evansas smeigia dvitaškį per M.Echodo rankas (24:38).

16 min. L.Lekavičius ir L.Birutis puikiai išpildo pikenrolą, tad L.Uleckui nelieka nieko kito tik prasižengti – pražanga nesportinė (21:36). Dešimtuoju bandymu „Rytas“ galiausiai pataiko tritaškį. R.Cole'as tai padaro likęs visiškai laisvas dešiniajame atakos krašte (24:36).

15 min. N.Mitrou-Longas prameta du tritaškius, bet kamuolį atsikovojęs E.Ulanovas pelno du taškus su pražanga. M.Normantas atsako tuo pačiu – 21:34.

14 min. R.Cole'as ir N.Mitrou-Longas įsivelia į asmenines mikrodvikovas ir šiek tiek patempia savo komandas (18:32).

13 min. „Žalgiris“ puolime atsikovoja kamuolį ir suteikia T.Dimšai progą mesti iš toli... Yra! „Žalgiris“ tolsta, intriga dingsta? „Rytas“ atsilieka 12:28. J.Gorhamas centruodamas pelno du taškus su pražanga (15:28).

12 min. Dar vienas B.Maneko tritaškis! (12:25).

11 min. B.Manekas smeigia tritaškį, o „Rytas“ surengia dvi tuščias atakas iš eilės... (10:22).

10 min. Po 24,3 taško per kėlinį šį sezoną LKL lygoje renkantis „Rytas“ per pirmąjį šių rungtynių ketvirtį pelnė tik 10 taškų ir atsilieka 10:19. „Žalgiris“ kol kas nė karto nemetė iš toli, „Rytas“ prametė visus šešis (0/6).

9 min. Atsidaro M.Echodas, po kelių apgaulingų judesių ataką užbaigęs metimu iš po krepšio. Bet „Žalgirį“ trukteli L.Lekavičiaus ir T.Dimšos taškai (10:18).

8 min. Tęsiasi netikslūs metimai... (8:13).

7 min. M.Echodas prameta abu baudų metimus, o T.Dimša sėkmingai užatakuoja patį M.Echodą. J.Gorhamas bejėgis prieš centruojantį L.Birutį. Dar du „Žalgirio“ taškai ir minutės pertraukėlė (6:13).

6 min. M.Normantas nepataiko iš toli, o L.Birutis klysta antroje atakoje iš eilės. Rezultatas nesikeičia – 6:9 „Žalgiris“ priekyje.

5 min. K.Evansas provokuoja pražangą mesdamas iš toli, G.Žibėnas bando parodyti, kad pats žalgirietis ištiesė kojas į priekį. K.Evansas sumeta visus tris baudų metimus (6:9).

4 min. O.Pleikys apibėga R.Šmitą, pelno taškus iš po krepšio ir emocingai grįžta į gynybą. R.Šmitas yra keičiamas (4:6).

3 min. „Rytas“ kone kiekvienoj atakoje bando ieškoti centruojančio žaidėjo, tačiau metimai kol kas nekrenta. Iš penkių pirmųjų „Ryto“ metimų tris atliko O.Pleikys.

2 min. O.Pleikys apstumdo R.Šmitą ir pataiko puskablį. K.Hayesas pelno dar du taškus su pražanga (2:6).

1 min. K.Hayesas atidaro rungtynių rezultatą. O.Pleikys šauna netikslų tritaškį paliktas kampe laisvas, o E.Ulanovas pelno taškus iš prasiveržimo (0:4).

Starto penketai:

„Rytas“: Margiris Normantas, Justinas Gorhamas, Robertas Cole'as, Javinas DeLaurier, Oskaras Pleikys.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas, Kevarriusas Hayesas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas