Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

„Ryto“ talentas A.Marčiulionis apie persikėlimą į JAV: „Visiškai nerealu“

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) krepšinio rinktinė ketvirtadienį išvyko į Europos čempionatą. Ramiai kikendami tarpusavyje jaunuoliai vienas po kito pridavinėjo savo bagažus. Kai kurie iš jų – metais jaunesni, bet talentu nenusileidžiantys vyrukai. Vienas iš tokių Lietuvos krepšinio legendos Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas. Įžaidėjui vos 17 metų, tačiau jau dabar talentui piešiama šviesi ateitis ir net NBA perspektyvos.
Augustas Marčiulionis
Augustas Marčiulionis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Savo tėvo akademijoje krepšinio paslapčių mokęsis A.Marčiulionis pamažu deda žingsnius ant didžiojo krepšinio parketo.

Praėjusį sezoną jaunuolis praleido Vilniaus „Ryto“ dublerių komandoje „Perlas“. Antroje pagal pajėgumą šalies lygoje NKL 17-metis žaidė po 19 minučių, metė po 7,1 taško bei rinko po 8,1 rezultatyvaus perdavimo.

A.Marčiulionis vasarą jau ne kartą pateko į žiniasklaidos antraštes. Vienas talentingiausių savo kartos žaidėjų buvo siejamas su persikėlimu į JAV. Ten jis būtų pabaigęs mokyklą ir žaidęs krepšinį universitete.

Kaip tikino pats A.Marčiulionis – tai tėra kalbos. Žaidėjas juokėsi iš pranešimų spaudoje apie jo persikėlimą svetur ir tikino nedvejojęs dėl pasilikimo Vilniuje.

Trečiadienį paaiškėjo, jog 190 cm įžaidėjas įsipareigojo Vilniaus „Rytui“ ir jau kitą sezoną jam gali atsirasti vieta pagrindinėje sudėtyje. Įkvepiantis Deivido Sirvydžio pavyzdys gali atrakinti vartus ir kitam „Ryto“ sistemos auklėtiniui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

Dabar jaunuolio mintys kitur – jaunių rinktinė išvykstą į Graikijoje vyksiantį Europos čempionatą.

– Augustai, kaip sekėsi pasiruošimas?

– Linksmai iš tikrųjų. Yra labai „faini“ vyrukai, trenerių štabas labai geras, ruošiamės, dirbame, procesas vyksta. Aišku trūksta susižaidimo, bet procesas eina į gerąją pusę.

– Kaip atrodo komandos treniruotės?

– Pradžioje turėjome tris fizinio pasirengimo treniruotes, keturias dienas dirbome su treneriu. Po to perėjome prie taktikos, mokėmės derinius. Dabar tiesiog bandome susižaisti ir šlifuoti derinius.

– Kokie artimiausi planai?

– Skrendame į Įtaliją. Tikslas tikrai ne pirmas vietas iškovoti, o kuo geriau pajausti vienas kitą. Reikia ruoštis čempionatui, bandyti įvairius penketukus.

– Nesijaučia tai, kad esi metas jaunenis už komandos draugus?

– Neypatingai. Aišku, kai kada paprašo ką nors panešti, bet šiaip viskas gerai - žaidžiu su metais vyresniais ir esu su jais susižaidęs.

– Buvo kalbų, kad vyksi į NCAA. Kiek tai buvo realu?

– Visiškai nerealu. Man pačiam tai buvo visiškai naujiena. Tikrai buvo minčių, kad liksiu „Ryte“. Visą laiką planavau likti Vilniuje, o dėl kitų reikalų pačiam buvo netikėta.

– Ką tėtis patarė šiuo klausimu?

– Tas variantas bus visą laiką, bet žiūrėsime kaip seksis. Rinktinės labai padeda atsiskleisti, nes tave pamato, įvertina. Šiuo metu jokių konkrečių planų neturime, bet tėtis neturi nieko prieš. Tas variantas nėra visiškai atmestas.

– „Rytas“ turi naują direktorių Rolandą Jarutį. Kaip jis tave įsivaizduoja komandoje?

– Kalbėjome. Nuo senų laikų jis dirbo tėčio akademijoje direktoriumi, tai mes gerai pažįstami. Aišku, ir duos daug laisvės, ir pyks, ir rėks, bet manau tikrai bus geras darbas ir į naudą tie pasikeitimai.

– Pasikeitė „Perlo“ komandos treneris. Kaip vertini šiuos pokyčius?

– Visų pirma norėčiau padėkoti Arvydui Gronskiui, tikrai buvo geras treneris, labai pasitikėjo manimi. O dėl (aut.past. Andriaus) Šležo nežinau. Esu bendravęs, skridome kartu į Eurolygą Ispanijoje, tai man visai patiko. Manau su juo nebus blogiau, išmokys gerų dalykų.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Arvydas Gronskis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Arvydas Gronskis

Europos vaikinų jaunių (iki 18 metų) čempionatas vyks liepos 29 – rugpjūčio 4 dienomis Volo mieste, Graikijoje. Grupės etape lietuvių lauks Rusijos, Italijos bei Juodkalnijos jaunių rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento