Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 13

„Ryto“ vadovas – apie čempionų komplektaciją, arenos klausimą ir G.Žibėną rinktinės poste

15min portale – pokalbis su Vilniaus „Ryto“ direktoriumi Jaroslavu Latušinskiu apie šalies čempionų komplektacijos darbus, Ąžuolo Tubelio išlaikymą sostinėje, pokalbius su Giedriumi Žibėnu apie perspektyvą treniruoti Lietuvos rinktinę, artėjančio sezono namų arenos klausimą ir biudžeto augimą.

Du šalies čempionų titulus per trejus darbo metus Vilniaus „Ryto“ klube iškovojęs 31-erių metų direktorius Jaroslavas Latušinskis džiaugiasi šią vasarą nuveikta sostinės komandos sudėties komplektacija.

Kauno „Žalgirį“ prieš du mėnesius Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale įveikusio Giedriaus Žibėno komandoje pasikeitė pusė komandos – šeši žaidėjai.

Tarpsezonio metu „Rytą“ paliko Arnas Velička, Marcusas Fosteris, Lukas Uleckas, Justinas Gorhamas, Martynas Echodas ir Javinas DeLaurier, vietoje kurių atvyko Jayvonas Gravesas, Ignas Sargiūnas, Martynas Paliukėnas, Savionas Flaggas, Ąžuolas Tubelis ir Stevenas Enochas.

Čempionų garbę ir toliau gins RJ Cole’as, Margiris Normantas, Gytis Radzevičius, Gytis Masiulis, Oskaras Pleikys.

J.Latušinskis portalui 15min patvirtino, jog Vilniaus komandos branduolys jau yra surinktas.

„Kiek supratau iš Artūro (Artūras Jomantas – „Ryto“ sporto vadovas – aut. past.), dar yra klaustukų dėl 12-14 komandos žaidėjų. Jokiu būdu nemenkinant kitų, pagrindiniai krepšininkai jau yra surinkti“, – 15min sakė Vilniaus klubo vadovas.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Kaip 15min teigė „Ryto“ vadovas, klubo biudžetas šiek tiek ūgtels, tačiau komanda vis dar nėra tikra dėl artėjančio sezono namų tvirtovės, kurioje triukšmingieji juodai baltai raudoni sirgaliai gąsdins sostinės ekipos varžovus.

Dėl stringančių derybų su „Twinsbet“ arena „Betsafe-LKL“ čempionai gali sugrįžti į 2,5 tūkstančio talpinančią „Jeep“ areną.

„Kol kas mūsų paralelės su šios „Twinsbet“ arenos atstovais nesutampa. Siūlomos sąlygos nėra palankios, o jos nebuvo palankios ir praėjusiais metais. Mes suprantame, kad rinka yra gana monopolinė – kas valdo, tas diktuoja ir sąlygas. Bet mes labai kompleksiškai prieiname prie šio klausimo, bandome rasti kompromisą. Tikėkimės, kad kita pusė išgirs mūsų argumentus ir pavyks pasiekti kažkokį konsensusą, – 15min sakė J.Latušinskis. – Dabartinė situacija yra tokia, kad kol kas į mums norimas subalansuotas sąlygas atsakymo mes negavome. Jeigu mums nepavyks išsiderėti tai, kas yra subalansuota ir naudinga klubui, tuomet tikrai neatmetame galimybės žaisti „Jeep“ arenoje.“

15min portalui J.Latušinskis pasidalino mintimis apie „Ryto“ komplektaciją, derybas su Giedriumi Žibėnu, pokalbius su šiuo strategu apie perspektyvą treniruoti Lietuvos rinktinę, namų arenos klausimą ir biudžeto augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas