Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 27

„Ryto“ vadovas apie G.Žiemelio pareiškimą: „Jis – spekuliatyvus ir klaidinantis“

Vilniaus „Ryto“ direktorius Jaroslavas Latušinskis portalui 15min pripažino klubo norą kito sezono FIBA Čempionų lygos kovas žaisti beveik 11 tūkstančių žiūrovų talpinančioje „Avia Solutions Group“ arenoje, tačiau vakarykštis Gedimino Žiemelio pareiškimas – spekuliatyvus ir klaidinantis, o siūlomos sąlygos „Rytui“ – nėra tokios palankios, kaip bandoma ištransliuoti.

Vėlyvą trečiadienio vakarą Vilniaus „Wolves“ klubą valdantis verslininkas Gediminas Žiemelis viešai pranešė apie sprendimą, jog su jo teigimu dosnia nuolaida leistų didžiausioje sostinės arenoje ateinantį sezoną rungtyniauti ir kitai Vilniaus ekipai „Rytui“.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai praėjusį sezoną rungtyniavo vos 2,5 tūkstančių žiūrovų talpinančioje „Jeep“ arenoje, o pirmąjį sezoną „vilkai“ glaudėsi Alytuje, kai buvo rekonstruojama ASG arena.

Pasak G.Žiemelio, už arenos nuomą „Wolves“ mokėtų 40 proc. didesnę sumą negu „Rytas“.

„Vilniaus „Rytas“ komplektuoja tikrai įspūdingą lietuvišką komandą. Vertas pagarbos varžovas su daugybe privalumų Lietuvos krepšinio bendruomenei, – feisbuke rašė G.Žiemelis, pasidalinęs ir Arno Veličkos nuotrauka. – Priėmėm sprendimą sudaryti sąlygas (perkelti keliolika renginių ir visokeriopai prisitaikyti) jai svarbiausias rungtynes žaisti rekonstruotoje „Avia Solutions Group“ arenoje ir priimti daug daugiau fanų bei visokeriopai atitikti FIBA Čempionų lygos reikalavimus. Tuo pačiu Europoje namų arena vadinti beveik 11 000 žiūrovų talpinantį sporto objektą, – rašė G.Žiemelis. – Kad iš anksto išvengtume spekuliacijų, „Wolves“ už namų arenos paslaugas mokės maždaug 40 proc. brangiau. Vadinkime tai bendru indėliu į krepšinį. Jeigu sugeba vienoje arenoje žaisti „Lakers“ ir „Clippers“ (dvi NBA komandos iš Los Andželo – red. past.), sugebės ir „Wolves“ su „Rytu“. Sprendimas „Ryto“ rankose.“

Kaip portalui 15min teigė „Ryto“ direktorius Jaroslavas Latušinskis, situacija nėra tokia, kokią bando nupiešti Gediminas Žiemelis, nors derybos tarp abiejų pusių vyksta.

„Gedimino Žiemelio šis pareiškimas vis tiek kažkiek yra spekuliatyvus, – 15min sakė J.Latušinskis. – Neslepiu, kad derybos vyksta, bet kaip ši informacija yra transliuojama visuomenei, yra klaidinga. Žmonės, kurie supranta visą ASG įmonių grupės struktūrą bei kam priklauso „Wolves“ klubas, supranta ir tai, kad toks pasakymas, jog treti asmenys už šeimininkus mokės 40 proc. mažiau, visiškai nieko nesako.

Daug detalių atskleisti negaliu, nes yra konfidencialumas, bet sąlygos nėra tokios palankios, kaip bandoma transliuoti visuomenei. Bandysime derėtis toliau. Kol kas tokiomis sąlygomis galimybės žaisti ASG arenoje mes nematome. Jeigu pavyktų susitarti ir kitą sezoną žaistume ASG, mes, kaip vieša įstaiga, kuri yra savivaldybės kontroliuojamas juridinis asmuo, pristatinėdama biudžetą išlaidų eilutę vis tiek turėsime parodyti. Tuomet viskas žmonėms ir paaiškės, kokios yra sąlygos. Detalių visų atskleisti dėl konfidencialumo negalėsime, bet skaičius parodyti turėsime – tiek savivaldybei, tiek viešai pristatant klubo biudžetą. Manau, kad tai įneš daug aiškumo.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Jaroslavas Latušinskij
Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas, Jaroslavas Latušinskij

Čempionų lygos B grupėje „Rytas“ žais su Patrų „Promitheas“ (Graikija), Dižono JDA (Prancūzija) ir „Opava“ (Čekija).

Jau dabar aišku, jog vienerių Vilniaus ekipos namų rungtynių data kirsis su „Wolves“ maču Europos taurėje. Lapkričio 28-ąją Kęstučio Kemzūros komanda priims Londono „Lions“, o tuo pat metu „Rytas“ susikaus su „Promitheas“.

Vadinasi, „Ryto“ lauktų mažiausiai du Čempionų lygos namų mačai ASG arenoje, o jei prasibrautų į „Top 16“ etapą – prisidėtų dar bent trejos papildomos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas