Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryto“ žaidėjams G.Žibėno kritika buvo spyris į užpakalį: „Priėmėme tai asmeniškai“

Vilniaus „Rytas“ iš antro karto atsidarė pergale FIBA Čempionų lygoje. Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 98:75 sutriuškino Vroclavo „Šlask“ krepšininkus ir skaičiuojant tiek LKL, tiek europinį frontą, iškovojo trečiąją pergalę paeiliui. Iš pradžių po kojomis krito „Žalgiris“, vėliau – „Lietkabelis“, o dabar – lenkai.

„Sužaidėme visokeriopai geras rungtynes ir beveik visus keturis kėlinius įvykdėme rungtynių planą, – po mačo sakė 16 taškų surinkęs gynėjas R.J.Cole'as. – Svarbiausia, kad išlaikėme susikaupimą ir koją ant akseleratoriaus pedalo bei tęsėme tai, ką buvo paruošę treneriai.“

Pasak „Ryto“ mažylio, didžiulę paspirtį davė prieš dvi savaites pasiųsta G.Žibėno žinutė. Strategas po pralaimėjimo Emilijos Redžo ekipai viešai spaudos konferencijoje sukritikavo savo auklėtinių formą ir darbą treniruotėse.

„Kažkiek priėmėme tai asmeniškai, – sakė R.J.Cole'as. – Asmeniškai, bet ne piktai. Taip, kad padėtų augti kaip komandai. Vis dar esame jauna komanda, mums reikia subręsti, bet visi priėmėme trenerio žinutę asmeniškai ir supratome, ką jis nori pasakyti, bei ta žinutė mus įkvėpė augti.“

VIDEO: Rytas Vilnius v WKS Slask Wroclaw - Press Conference - Basketball Champions League

– Vienas iš labiausiai džiuginančių dalykų buvo Isaiah Whiteheado 1 pataikytas metimas iš 12. Kaip pavyko jį sustabdyti?

– Tiesiog bandėme jam kiek įmanoma labiau apsunkinti gyvenimą. Turime daug gynybinių žaidėjų, todėl mėginome keisti žmones, kurie prieš jį ginasi. Žinojome, kad jei išlaikysime fiziškumą, jam bus sunku. Toks buvo mūsų darbas šiandien.

– Martynas Paliukėnas yra sirgalių numylėtinis dėl savo gynybos ir energijos. Ar sunku prieš jį treniruotėse?

– Tikrai taip. Prieš jį žaisti labai užknisa, jis tave išvargina. Bet galop tai padeda, kai treniruotėje turi žmogų, kuris tave taip spaudžia. Džiaugiuosi, kad jis yra komandoje. Martynas yra nuostabus vyrukas rūbinėje, komandiškas žaidėjas ir, be abejo, mūsų vienas geriausiai besiginančių žaidėjų.

– 16 taškų šiandien. Tai yra antrasis tavo sezonas „Ryte“. Ar labiau pasitiki savimi?

– Taip, tiesiog toliau auginu pasitikėjimą savimi. Praėjęs sezonas buvo sunkus, bet dabar viskas iš naujo. Tiesiog džiaugiuosi, kad „Rytas“ suteikė man dar vieną šansą sugrįžti ir žaisti Vilniuje Čempionų lygoje. Komandos ir trenerių pasitikėjimas manimi labai padeda.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Vroclavo „Sląsk“

– Šį sezoną turite pajėgius aukštaūgius – Steveną Enochą ir Ąžuolą Tubelį. Kaip atrodo darbas su jais?

– Mėgaujuosi darbu su jais. Jie yra nesavanaudiški žmonės, tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tai padaro darbą aikštėje daug lengvesnį visiems. Stevenas yra nuostabus vyrukas, jis nori laimėti, taip pat ir Ąžuolas. Toliau bandome gerinti tarpusavio supratimą. Jie taip pat yra žaidėjai, puikiai galintys žaisti prie krepšio, todėl mano darbas yra daug lengvesnis. Man tiesiog reikia įmesti kamuolį po krepšiu ir bus taškai.

– „Rytas“ pastaruoju metu išgyvena gerą atkarpą – nugalėtas „Žalgiris“, įveiktas „Lietkabelis“ ir šiandien „Šlask“. Kas ją lemia?

– Po „Neptūno“ ir Emilijos Redžo pralaimėjimų turėjome pakeisti savo požiūrį, ypač treniruotėse. Turėjome tapti geresni, kietesni, padaryti treniruotes sunkesnėmis. Tai mums padeda gerai žaisti.

– Gytis Radzevičius sužaidė karjeros rungtynes. Kiek džiaugiatės jo tokiu pasirodymu?

– Myliu Radzo labai. Jis yra solidus žaidėjas, mūsų klijuojantis vyrukas, uola. Jis yra labai stabilus, LKL ar Čempionų lyga, labai džiaugiuosi būdamas jo komandos draugu.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ - Vroclavo „Sląsk“

– Ą.Tubelis yra vis dar jaunas žaidėjas. Kur jis dar turėtų tobulėti, kad judėtų į priekį?

– Dangus jam yra limitas. Jis yra labai talentingas abiejose aikštės pusėse. Manau, svarbiausia jam yra toliau sunkiai dirbti ir klausyti trenerių. Jie pastato Ąžuolą į poziciją, kur jis yra sėkmingas. Jam reikia tęsti sunkų darbą ir klausytis trenerių nurodymų. Tai pakels jo lubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito