Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 25

Š.Jasikevičius – apie sezono startą, R.Jokubaičio proveržį ir A.Perezo problemas

Sezonas dar tik prasidėjo, o Šarūnas Jasikevičius jau turi dėl ko sukti galvą. Šeimoje problemų turintis Alexas Perezas kol kas Kaune jaučiasi tarsi nesavas ir ši žinia gerokai aptemdė Kauno „Žalgirio“ pirmąją pergalę namuose. Trečiadienio vakarą LKL čempionai 81:47 sudorojo Pasvalio „Pieno žvaigždes“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rungtynės tokios įdomios. Rezultatas didelis, skirtumas didelis, bet nemanau, kad daug dalykų atlikome labai gerai. Detalių neišpildėme, koncentracija taip pat nebuvo geriausia. Iš kitos pusės, reikia džiaugtis, kad atjungėme jų pagrindinį įžaidėją. Jis yra Pasvaliui labai svarbus žaidėjas. Nepataikėme metimų, kurie būtų leidę pasijausti lengviau, bet penkiolika atkovotų kamuolių po varžovų krepšiu irgi rodo mūsų pastangas. Nelogiška šiai dienai žaisti akiai gražų krepšinį, svarbiausia mokytis iš savo klaidų ir gerų dalykų“, – pergalę reziumavo treneris.

Lemiamą spurtą kauniečiai surengė antrajame kėlinyje, o labiausiai prie to prisidėjo aktyviai žaidę Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus mintys po rungtynių

„Šioje sezono stadijoje mums labai svarbu turėti žmonių, kurie jau žino sistemą. Jie visa tai žino, jaučiasi geriau“, – kalbėjo strategas.

Kalbėdamas apie 16 taškų pelniusį ir rezultatyvumo rekordą LKL pirmenybėse pasiekusį R.Jokubaitį, Šaras negailėjo komplimentų.

„Jis tapo ramesnis, nes žaidžia ne pirmus metus. Šiandien žaidė gerai, bet neaišku, ar taip visada pataikys iš toli. Šiandien trys iš trijų. Tai jį padaro labai visapusišku žaidėju. Jis labai stengiasi, nėra toks krepšininkas, kurį reiktų skolinti. Tai yra „Žalgirio“ žaidėjas“, – teigė treneris.

Visgi jis neslėpė, kad opiausias klausimas šiuo metu – A.Perezo situacija.

„Alexas turi šeimoje problemų ir jam Kaune nėra lengva. Iš mūsų pusės nėra ko slėpti. Serga ir jo tėtis, ir senelis. Jis dirba ir stengiasi profesionaliai, tačiau galvoje – sunkios mintys. Tai jam nepadeda. Bandome jį palaikyti ir darome viską, kad jam čia būtų geriau. Neturiu jokių problemų su jo elgesiu ar darbo etika. Kaip ir bet kuriam kitam žaidėjui, jam reikia laiko. Aišku, situacija tikrai nepavydėtina“, – atskleidė strategas.

Ar jis gali palikti „Žalgirį“? Š.Jasikevičius tiesaus atsakymo kol kas neturi.

„Nežinau, viskas priklauso nuo jo. Esame patenkinti juo. Nelinkėčiau niekam patirti to, ką jis šiuo metu jaučia“, – kalbėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas