Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 05

S.Smithas: „Bus dar sunkiau, bet mums yra tik vienas kelias“

Vilniaus „Ryto“ variklis Speedy Smithas kartais komandą vienas tempia į pergales, o kartais savo veiksmais skandina. Per „Betsafe-LKL“ finalo serijos ketvirtąjį mačą Panevėžyje amerikietis skirtingomis akimirkomis darė ir tą, ir tą, tačiau galiausiai su savo komanda vis tiek šventė pergalę rezultatu 78:77.
Kenneth Smithas
Kenneth Smithas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

S.Smithas Panevėžyje ilgai visas „Ryto“ žaidimo vadžias laikė savo rankose ir neatsitiktinai tapo rezultatyviausiu mačo dalyviu (18 taškų). Tačiau lemiamu rungtynių metu būtent jo klaidos leido „Lietkabeliui“ spurtuoti ir patikėti pergale.

„Viskas įvyko natūraliai, mes nepataikėme keleto metimų, jie pradėjo pataikyti, perėmė iniciatyvą. Tačiau ketvirtajame kėlinyje pasielgėme kaip čempionai – jie susivienija ir išgyvena sunkias akimirkas“, – taip po mačo kalbėjo amerikietis.

Įžaidėjas išskyrė „Ryto“ kapitono Arno Butkevičiaus lyderystę. Puolėjas ir pats rinko taškus, ir neleido komandos draugams nuleisti rankų, kai nesisekė.

„Jis yra vienas geriausių komandos draugų, kokį kada nors turėjau, – kalbėjo S.Smithas. – Arno žodžiai mačo pabaigoje buvo labai agresyvūs, buvo daug jo lyderystės.“

Taip pat gerais žodžiais krepšininkas minėjo nežaidusį, bet nuo atsarginių žaidėjų suolelio komandos draugus palaikiusį, Ivaną Buvą ir lemiamu metu sėkmingai sužaidusį bei prie pergalės svariai prisidėjusį Luką Ulecką.

„Tai, ką I.Buva šiandien darė, privertė mane jaustis nuostabiai. Po rungtynių rūbinėje mažai trūko, kad būtų reikėję jį raminti. Jis mums labai padėjo su savo motyvacija ir teigiama energija“, – tvirtino amerikietis.

Emocinga pergalę Panevėžyje ne kartą pavadinęs žaidėjas teigė manąs, kad penktosios serijos rungtynės Vilniuje, per kurias „Rytas“ gali iškovoti lemiamą pergalę, taip pat pareikalaus daug jėgų.

„Esu pasirengęs tam, kad rungtynės bus dar sunkesnės. Kas bebūtų, žinau, kad bilietai yra išparduoti, bus įtempta atmosfera, bet mes tam ir žaidžiame. Dėl tokių momentų, – kalbėjo krepšininkas. – Žinome, kad bus labai sunku, nes varžovai nenorės užbaigti sezono. Bet mes neturime kito kelio – tik eiti ir pabandyti iškovoti čempionų titulą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas