Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09

Sąmokslu su kinais apkaltintas į 3x3 rinktinę nepatekęs lietuvis: „Žmonės galvojo, kad išdaviau Lietuvą“

Lietuvos 3x3 rinktinė parodė didžiulį charakterį ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius. Šalies krepšinio sirgaliai liaupsino naujuosius herojus – Šarūną Vingelį, Aurelijų Pukelį, Gintautą Matulį, Evaldą Džiaugį ir jų trenerį Dainių Novicką. Tai – didžiulis pasiekimas 3x3 krepšiniui ir visai Lietuvai, kuri laukė krepšinio medalių nuo 2000 metų.

Visgi kol lietuviai sveikina naujuosius olimpinius bronzininkus ir švenčia tokį pasiekimą, yra žmonių, jaučiančių kartėlį dėl situacijos, kuri galėjo turėti įtakos galutinei 3x3 rinktinės sudėčiai.

Vienas iš jų – Darius Tarvydas, tituluotas 3x3 Lietuvos krepšininkas, 2022 metais su trispalve iškovojęs pasaulio čempionato sidabrą.

D.Tarvydas kovojo dėl vietos galutiniame 3x3 rinktinės ketvertuke, tačiau liko už brūkšnio. Tačiau, pasak žaidėjo, tam įtakos galėjo turėti ne tik sportiniai dalykai.

„Skaudu. Tikrai skauda, – portalui 15min pripažino krepšininkas. – Gal būtų lengviau, jeigu galvočiau, kad nesu vertas (patekti į rinktinę – red. past.). Bet manau, kad tikrai būčiau galėjęs padėti komandai, gal net būtume iškovoję daugiau pergalių. Dėl to yra skaudžiausia, bet čia yra toks trenerio pasirinkimas. Jis patikėjo kitais žaidėjais. Manau, kad pasirinkimą motyvavo povandeniniai, kiti dalykai.“

FIBA nuotr./Darius Tarvydas
FIBA nuotr./Darius Tarvydas

Kokie povandeniniai dalykai? Ilgametis 3x3 rinktinės krepšininkas teigia, jog į jo kandidatūrą buvo žiūrima kitaip dėl to, kad 2023 m. liepą jis persikėlė žaisti į Kiniją – Šanchajaus „Juss“ 3x3 komandą, kurioje jis rungtyniavo iki gruodžio.

Pasak krepšininko, Lietuvos 3x3 asociacijos nariai, tarp jų ir Rolandas Skaisgirys, viešai kalbėjo, kad D.Tarvydą kinai įsigijo todėl, jog jis nerinktų FIBA reitingo taškų Lietuvai, taip leidžiant Kinijai aplenkti mūsiškius bendrame reitinge bei sukomplikuojant lietuvių situaciją kovoje dėl olimpinių žaidynių.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rolandas Skaisgirys
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rolandas Skaisgirys

3x3 reitingo sistema veikia taip, kad 25 geriausi šalies sportininkai, žaisdami įvairiuose FIBA turnyruose, renka reitingo taškus savo valstybei, taip keldami šalies reitingą, kas padeda kovojant dėl patekimo į didžiuosius nacionalinių rinktinių turnyrus.

Nesvarbu, kokios valstybės komandai atstovauji, tavo iškovoti taškai eina valstybei, kurios pilietis esi.

Tačiau jei nežaidi FIBA turnyruose, taškai tavo šaliai nesikaupia. Tuo metu D.Tarvydo atstovauta Šanchajaus „Juss“ komanda FIBA turnyruose beveik nedalyvavo ir per lietuvio laiką Kinijoje surinko tik 10743 reitingo taškus.

Tai reiškia, kad vienas geriausių Lietuvos 3x3 krepšininkų 5 mėnesius negalėjo padėti šaliai rinkti taškų bei išlaikyti ar kelti jos pozicijų pasauliniame 3x3 reitinge.

D.Tarvydas dėl tokių 3x3 galvų teiginių buvo pasipiktinęs ir pateikė savo poziciją, tačiau apie tai ir dar daugiau – portalo 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas