Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 14

Šarą nustebino „Žalgirio“ pasirinktas kursas po jo išvykimo: „Man tai nepatiko“

Apie ankstyvas permainas Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio kėdėje pasisakė ir buvęs klubo vairininkas Šarūnas Jasikevičius, kuris užjautė darbo netekusį savo įpėdinį Martiną Schillerį, bet ir stebėjosi 2020-ųjų vasarą pasirinkta Lietuvos čempionų kryptimi.

Kauno „Žalgirio“ savininkas Paulius Motiejūnas NBA projektą Kaune užgesino po 15 mėnesių. Nesėkmėmis nusėtas pasiruošimo etapas bei itin sunkus sezono startas Eurolygoje bei LKL austrui Martinui Schilleriui kainavo atleidimo lapelį, į jo vietą paskiriant kardinaliai kitokį specialistą, reiklųjį slovėną Jurę Zdovcą.

Apie pokyčius gimtojo miesto klube po pergalės Eurolygoje prieš Pirėjo „Olympiakos“ ketvirtadienio vakarą pasisakė ir „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius, „Žalgirio“ vairą savo rankose laikęs 2016–2020 metais.

Ne vieną skambią pergalę bei titulą su „Žalgiriu“ iškovojęs lietuvis „BasketNews“ žurnalistui Migueliui Loisui Vidaliui teigė nusistebėjęs Kauno klubo sprendimu griauti jo palikimą bei eiti į kardinaliai priešingą klubo filosofijos pusę.

„Pirmiausia, man yra gaila kolegos, kuris neteko darbo, – tinklalapio „BasketNews“ žurnalistui Migueliui Loisui Vidaliui sakė Šarūnas Jasikevičius. – Apie tai kai ką žinau, bet to pasakyti negaliu. Galbūt praeityje buvo kokių nors problemų, o klubo vadovai nematė šviesios ateities. Kas žino.

Vienintelis dalykas, kuris man nepatiko – po visko, ką mes per paskutinius metus buvome pasiekę, jie viską radikaliai pakeitė. „Žalgiriui“ yra įprasta priimti netradicinius sprendimus. „Žalgiris“ yra viena novatoriškiausių komandų Europoje, todėl jie neturėjo problemų pakeisti savo filosofiją.“

Sprendimu keisti „Žalgirio“ kursą po Š.Jasikevičiaus išvykimo į „Barceloną“15min laidoje „PIKENROLAS“ stebėjosi ir buvęs krepšininkas Linas Kleiza.

„Visi matė ir žinojo, kur eina šis projektas. Tai klausimas Pauliui Motiejūnui: tu pavargai nuo pergalių ir pilnų arenų? Norėjai įrodyti, jog tai buvo ne Šarūno Jasikevičiaus darbas, o tavo? Ego sužlugdo visas dinastijas. „Žalgiryje“ buvo labai nuostabus paliktas įdirbis, o didelė dalis darbo ir P.Motiejūno. Bet Šaras išėjo. Pažiūrėkime, koks buvo „Žalgiris“ daugybę metų ir koks yra dabar. Vienas ingredientas, kuris pasikeitė, tai išėjęs Šaras. Atsirado Pauliaus noras įrodyti, jog jis viską padarys dar geriau, nes viskas priklauso nuo jo. Kaip sako mano draugas: palaikykite mano alų, o aš parodysiu, kaip reikia daryti“, – šūvius į „Žalgirio“ savininko P.Motiejūno pusę paleido L.Kleiza.

Kritikos negailėjęs buvęs Lietuvos rinktinės vedlys teigė, jog „Žalgiris“ privalėjo tęsti Š.Jasikevičiaus pradėtą darbą.

„Jeigu viskas yra gerai, reikia bandyti tęsti tai. Bet ne, Paulius viską nukirto ir viską pakeitė kardinaliai. Nereikia kaltinti M.Schillerio, nes Paulius žinojo, ką ima. Nežinau, gal jis buvo pavargęs nuo Šaro riksmų? Neįsivaizduoju. Jis paėmė visai kitokį trenerį ir kalbėjo apie NBA projektus Kaune. Konferencijoje prisiėmė dalį atsakomybės, bet turėtų prisiimti ne dalį, o visą atsakomybę, nes „Žalgiryje“ daugiau niekas sprendimų nepriima. Pauliui reikia stiprių žmonių organizacijoje. Jis pasiėmė prancūzą (Francois Lamy – red. past.), bet „Žalgiris“ toliau yra Pauliaus. Aplink save reikia turėti stiprių žmonių, tokių, kurie kitaip mąsto ir nesutinka su tavo nuomone. Ne tokių, kurie bandytų peilį įdurti tau į nugarą, bet kad būtų su kuo diskutuoti. Kokia nauda, jei visi sutinka su tuo, ką tu sakai?“ – sakė L.Kleiza.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – „Žalgirio“ ugniagesys iš Slovėnijos ir kas laukia toliau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas