Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 19

Sąrašas siaurėja: Kazys Maksvytis atsisveikino su rinktinės debiutantu

Praėjusią savaitę atsisveikinęs su Laurynu Biručiu, po paskutinių septintųjų kontrolinių rungtynių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis už darbą padėkojo ir Donatui Taroliui, sąraše palikęs 14 žaidėjų.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergalingai pervažiavo draugiškų rungtynių etapą, paskutiniame kontroliniame mače „Avia Solutions Group“ arenoje 94:68 įveikusi Nyderlandų krepšininkus.

Po mūšio – Kazio Maksvyčio atsisveikinimas su antruoju rinktinės kandidatu šią vasarą.

„Padėkojome už darbą Donatui Taroliui. Eilinį kartą mus gelbėjo, atvažiavo. Tą patį planavo padaryti languose. Mums padėjo, tikiu, kad ir mes padėjome jam. Per langus jam ateityje bus lengviau, kai jau jis žinos visą sistemą. Sąrašas sutrumpėjo. Dabar turime trylika žaidėjų ir Eigirdą Žukauską, kuris, tikimės, kad grįš“, – po mačo kalbėjo rinktinės treneris.

Pasiruošimo etape 28-erių metų 203 cm ūgio Donatas Tarolis sužaidė ketverias rungtynes, praleisdamas tris – su Nyderlandais bei atsakomuosius susitikimus su Ispanija ir Suomija.

Per ketverias rungtynes D.Tarolis aikštėje praleisdavo po beveik 15 minučių, pelnydavo po 5 taškus ir atkovodavo po 2,8 kamuolio.

Jam geriausiai sekėsi pirmose dvejose rungtynėse su Estija, kuriose žaidė po beveik 19 minučių, pelnė po 7 taškus ir atkovojo po 4,5 kamuolio.

Pirmojo karjeroje rinktinės stovyklos kvietimo D.Tarolis sulaukė paskutinę akimirką, kai kvietimo atsisakė sunegalavęs Gediminas Orelikas.

„Sėdėjau pavėsinėje pas tėvus Gargžduose, mintys buvo visai kitos, kai pamačiau trenerio skambutį. Lengvas šokas. Sulaukiau kvietimo į rinktinės stovyklą ir be kalbų prisijungiau, – per pirmąją rinktinės stovyklos dieną Palangoje kalbėjo D.Tarolis. – Kvietimas tikrai buvo netikėtas. To nesitikėjau. Treneris man paskambino šeštadienį popiet, pasakė, kad negali atvažiuoti Gediminas Orelikas, nes gydosi traumas. Jis paprašė manęs prisijungti ir padėti rinktinei. Tikrai negalėjau to atsisakyti. Manau, kad mano vietoje kiekvienas žmogus būtų sutikęs padėti ir važiavęs. Žinau, kad nesu vienas pirmųjų, kurį reikėtų kviesti, bet jei treneris kviečia, negali pasakyti ne. Kiekvieno svajonė yra patekti į pagrindinį dvyliktuką. Stengiuosi, bandysiu ir kovosiu. Žiūrėsime, kaip seksis.“

Rinktinės stovykloje liko 14 krepšininkų: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Kristupas Žemaitis, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Mindaugas Kuzminskas, Eigirdas Žukauskas, Gytis Masiulis, Domantas Sabonis, Martynas Echodas ir Jonas Valančiūnas.

Iki Europos čempionato šis sąrašas sumažės iki 12 pavardžių.

„Greičiausiai trylika žaidėjų turėsime iki pabaigos. Netyla kalbos, kad reikėtų turėti 14 žaidėjų. Toks buvo federacijų prašymas, nes yra traumų ir COVID-19 situacijos. Bet dabar taisyklės yra tokios, kad dvylika. Manau, kad neskubėsime. Jei nereikės nieko tikrinti, visi bus sveiki ir galintys žaisti, išsirinksime dvyliktuką“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – Lietuvos rinktinės klaustukai ir „Žalgirio“ komplektacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas