Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 04

Šarui labai nepatinka žaidėjų požiūris: „Jie laukia reguliaraus sezono galo“

Kauno „Žalgiris“ milžinišku tempu užbaiginėja LKL reguliarųjį sezoną, o žalgiriečiai, pasak Šarūno Jasikevičiaus, tik ir laukia, kada pasibaigs paskutinis LKL ratas. Tas treneriui nepatinka.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žalgiris“ šeštadienį tik po sunkios kovos 81:76 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“. Antradienį žaliai balti 76:81 krito prieš Prienų „Skycop“, o ketvirtadienį sunkiai 82:68 įveikė Utenos „Juventus“.

„Stengėmės, kovojome. Reikia pripažinti, kad po Eurolygos nežaidžiame brandaus krepšinio. Pirmas žingsnis tiek su Utena, tiek šiandien su „Lietkabeliu“ buvo kovojimas, užsivedimo daugiau. Galvos, tikiuosi, ateis. Jaučiasi iš žaidėjų, kad jie laukia reguliaraus sezono galo, kas man nepatinka“, – po pergalės Panevėžyje sakė Šaras.

Jaučiasi iš žaidėjų, kad jie laukia reguliaraus sezono galo, kas man nepatinka

Treneris akcentavo patrumpėjusias LKL atkrintamųjų serijas.

„Pirmos dvi serijos ir finalas patrumpėjo, tai reikia ateiti į juos geroj formoj ir kovoti dėl titulo“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai sudavė „Lietkabeliui“ niuksą spurtu 14:1. Šaras buvo patenkintas intensyvumu visas rungtynes, bet akcentavo pražangų nepadarymo problemą.

„Galvoju, kad ir pirmoj pusėj intensyvumas nebuvo blogas. Mes pirmame kėlinyje praleidome 10 taškų neturėdami keturių pražangų. Tu gali sustabdyti tokius puolimus.

Pagal skaičiavimus, 20 taškų dėl nepadarytų pražangų. Tai – didžiuliai skaičiai. Reikia, kad galvos pradėtų dirbti maksimum, nes galva – pagrindinis dalykas. Kad jie geroje fizinėje formoje, tai faktas, nes ką tik užbaigėm seriją su „Fenerbahče“ ir dar žaidėm aibę rungtynių. Fizinė forma manęs nejaudina“, – triskart per petį spjovė Šaras.

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas akcentavo plano nesilaikymą: „Kai žaidi prieš „Žalgirį“, kuris yra Eurolygos komanda, privalai laikytis plano kiekvieną ataką. Vienu metu mes neatsakėme į jų fiziškumą. Nestatėme gerų užtvarų, nebuvome laiku ir vietoje. Jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi žaisti kiekvieną ataką taip, kaip susitarei prieš rungtynes.“

Tačiau ši pergalė neturėjo jokios įtakos turnyrinei situacijai. Jau aišku, kad panevėžiečiai atkrintamąsias pradės serija su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nenadas Čanakas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nenadas Čanakas

„Laikas atkrintamosioms. Būsime tam pasiruošę. Tikiuosi, kad sirgaliai mus palaikys“, – kalbėjo N.Čanakas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2019-05-04]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento