Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 04

Savitvardą praradęs Ž.Urbonas: „Šiandien daug kalbėsiu, nes atsibodo...“

Žydrūnas Urbonas buvo išvarytas į rūbinę ketvirtajame kėlinyje, tačiau jo Utenos „Juventus“ išvykoje sugadino Valdemaro Chomičiaus 60-mečio šventę ir 94:91 palaužė Alytaus „Dzūkiją“.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ž.Urbono teigimu, rūbinėje prieš mačą buvo vienintelis klausimas: kaip bus teisėjaujama? Panašu, kad atsakymas į šį klausimą treneriui nepatiko.

„Šiandien daug kalbėsiu, nes atsibodo...“, – pasakė Ž.Urbonas.

Ir kalbėjo išties daug.

„Gerbiu jų darbą, gerbiu teisėjus, bet čia tvarkomi kažkokie reikalai? Kur tu čia gali kažką padaryti? – Pasipiktinęs klausė „Juventus“ treneris. – Nepasakiau šiandien net keiksmažodžio nei vieno nei vienam iš tų teisėjų, nes neturiu nieko prieš nei vieną iš jų. Bet važiavom, žinom, kad...

Sveikinu, beje, Valdemarą Chomičių su gimtadieniu. Labai. Tikrai. Vyras nusipelno didžiausios pagarbos, bet nemanau, kad Valdemaras būtų norėjęs tokios pergalės. Su tokia pagalba. Nebūtų norėjęs. Aš pats nenorėčiau savo 60-mečiui su tokia pagalba. Nemanau, kad jam būtų labai smagu dėl to.

Tai nei vieno keiksmažodžio nepasakius gauti diskvalą? Nu klausykit, kažkas jau negerai pas mus. Visiška anarchija. Čia galima daryti, ką nori, patvarkyti, ką reikia. Ir tik ačiū vyrų charakteriam. Aš nebegalėjau kentėti tokio dalyko, nes mačiau, kad, šiaip ar taip, mes pralaimėsim. Bus padarytas pralaimėjimas.

Tai nei vieno keiksmažodžio nepasakius gauti diskvalą? Nu klausykit, kažkas jau negerai pas mus

Kiek žinau, po mano išvarymo nebuvo nei vieno blogo švilpuko. Nei vieno, kurį galėtume iškirpt. Norit, galim paviešint, kaip čia buvo. Feisbuke ar kur. Suprantat, tokie momentai žiūrint per televiziją, kai dar kokie komentatoriai nukalba... Nesimato, bet kada tu supranti, aš nuo vaikystės gyvenau tuo krepšiniu, daugiau nieko nedariau.

Antra techninė buvo už klausimą (Gintarui, – aut. past.) Vitkauskui: „Už ką pražanga buvo?“ Jis atsisuko man, be jokios agresijos, davė techninę antrą. Diskvalą. Išvijo. Įsivaizduojat? Gal galėtų jis pakomentuoti šitą?

Be jokios agresijos, davė techninę antrą. Diskvalą. Išvijo. Įsivaizduojat? Gal galėtų jis pakomentuoti šitą?

Aišku, pasakys, kad keikiausi ar dar kažką, bet pas mane yra 14 už nugaros žmonių. Man Vidas pasakė, kad negaučiau diskvalifikacinės, atsakiau, kad aš ramus ir nežinau, už ką pirmą gavau. Įspėjimą nežinojau už ką gavau. Žinojau, kad šiandien bus tokios rungtynės.

Tvardžiausi. Bet kada tyčiojasi – aš negaliu. Iš mano komandos ir mano miesto niekas nesityčios tokiais dalykais. Man labai gaila, kad tokie dalykai vyksta Lietuvos krepšinyje“, – tiradą išpyškino Ž.Urbonas.

Jis šaipėsi iš teisėjų sakydamas: „Dabar suprantu taip, kad gali su rožytėm gali: „Atsiprašau, zuikučiai, gal galėčiau paklaust“. Ir būčiau gavęs techninę.“

Martinas Gebenas šiose rungtynėse pelnė 29 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir surinko net 44 naudingumo balus.

„Kokios karjeros rungtynės? Jei jam būtų sušvilpę baudas, jis galėjo 40 nunešt. Čia nėra jam su kuo žaisti. Centrai Kanteriai...“, – šypsojosi Ž.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento