Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17

Savo jėgomis Eurolygoje tikintis D.Giedraitis: „Kortos nesukrito, bet nesijaudinu“

Pagrindiniam Kauno „Žalgirio“ varikliui Isaiah Taylorui patyrus traumą, Kazys Maksvytis šansą suteikė kurį laiką Eurolygos rotacijos paraštėje atsidūrusiam Dovydui Giedraičiui. „Žalgiris“ pranoko Vilniaus „Rytą“, o strategas iš Darbėnų savo jaunojo auklėtinio pasirodymą įvertino dešimtuku.

„Yra kur tobulėti, bet jam rašau dešimtuką su minusu. Dovis nusipelno pagyrimų, nes sunkiai dirba viso sezono metu. Šiandien jis buvo vienas mūsų variklių“, – po rungtynių apie Dovydo Giedraičio pasirodymą kalbėjo Kazys Maksvytis.

Per pirmąją pusę praleidęs 47 taškus, po ilgosios pertraukos Kauno „Žalgiris“ susiveržė diržus ir po 15 mėnesių pertraukos įveikė Vilniaus „Rytą“ rezultatu 81:75.

Daugiau nei 10 tūkstančių Nemuno saloje susirinkusių sirgalių galėjo įsitikinti D.Giedraičio gynybiniu potencialu, kai 62 taškus per pirmąsias dvejas tarpusavio rungtynes surinkęs Marcusas Fosteris tiesiog duso lietuvio gniaužtuose.

Jei savoje aikštelės pusėje Dovis atrodė solidžiai, puolime jis strigo tiek atakuodamas iš toli, tiek organizuodamas „Žalgirio“ atakas. Kamštį puolime pramušti pavyko trečiajame ketvirtyje, kai taikliu tolimu metimu jis pakėlė ne tik komandos draugus ant atsarginių suolo, bet ir ilgai to laukusias žaliai baltas tribūnas.

Šis gynėjo tritaškis inicijavo „Žalgirio“ spurtą 8:0, o persvarą susikūrę K.Maksvyčio auklėtiniai ją išlaikė iki rungtynių pabaigos, nors gale su varžovu iš Vilniaus dar reikėjo kiek pasistumdyti.

„Jausmas laimėti prieš „Rytą“ yra labai geras. Tai pirmas toks kartas šį sezoną. Mums šios pergalės labai reikėjo. Galvoju, kad nuo čia gali labai daug prasidėti“, – sakė D.Giedraitis.

Per 22 minutes ant parketo D.Giedraitis surinko 12 taškų (3/5 dvit., 2/6 trit.), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir surinko 10 naudingumo balų.

Tai buvo antras pagal rezultatyvumą Dovio rungtynės šį sezoną. Daugiausiai taškų jis yra įmetęs į „Gargždų“ krepšį – 13.

Ar išvydome geriausią D.Giedraičio mačą šį sezoną?

„Manau, kad taip, – sakė pats krepšininkas. – Tikrai geriausias mačas. Dabar reikia nesustoti ir judėti tik į priekį. Tikiuosi, kad bus geriau.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kiek sunku buvo psichologiškai pasiruošti šioms rungtynėms po pergalės Miunchene?

– Laiko daug nebuvo. Kai baigėsi mačas Miunchene, visos mintys sukosi aplink šią dvikovą su „Rytu“. Neturėjome per daug laiko džiaugtis, bandėme ruoštis mačui, o kaip pavyko, taip jau pavyko.

– Kiek buvo sudėtingas šis sezonas ir kiek reikėjo tokių rungtynių, kad vėl pajustumėte ritmą?

– Sezonas tikrai labai sunkus. Turėjau daug mini traumelių, kurios trukdė įsivažiuoti. Vis bandau ir bandau, bet vis tiek kažkas iškrisdavo. Dabar, kai nėra Isaiah Tayloro, atsirado didesnė galimybė ir proga. Stengsiuosi ją išnaudoti.

– Šiandien pataikėte du metimus su sirena. Kiek tai padėjo jums užsikurti?

– Nesvarbu, metimas su sirena ar ne. Visada laisviau pasijunti, kai metimas įkrenta. Bet aš viską pradedu nuo gynybos. Jei gerai gynyboje, tuomet lengviau ir puolime. Man daugiau laisvės duoda gera gynyba.

– Kokią patirtį galite pasiimti iš šio Eurolygos sezono, kur pasirodyti daug progų negavote?

– Kiek eidavau į aikštelę, darbas būdavo gynyboje stabdyti vienus pagrindinių varžovų žaidėjų. Kartais pavykdavo gerai, o kartais nelabai. Tikrai daug išmokau iš tokių žaidėjų kaip Mike'as Jamesas, Scottie Wilbekinas ar Vasilije Micičius. Su kiekvienomis rungtynėmis stengiuosi kažką pasiimti.

– Ar pajutote, kad galite žaisti Eurolygoje?

– Manau, kad galiu. Sezonas tikrai nėra lengvas tiek man, tiek visiems. Turėjome situaciją, kai visos rungtynės buvo tarsi atkrintamosios. Galbūt nesukrito kortos, bet dėl to aš nesijaudinu. Tikiuosi, kad prieš akis dar yra ilga karjera, tad ir rungtynių bus dar daug.

– Dvi skirtingos mačo pusės. Kas pasikeitė po ilgosios pertraukos?

– Pradėjome daugiau komunikuoti gynyboje. Galbūt davėme daugiau kontakto, ko trūko pirmoje pusėje. Jie metė laisvesnius metimus pirmoje pusėje, bet to neleidome daryti po ilgosios pertraukos. Taip ir išėjo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis ir Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis ir Edgaras Ulanovas

– Kas šįkart gynyboje pavyko prieš Marcusą Fosterį?

– Neleidome jam daryti to, kas jam patinka. Laikėmės žaidybinio plano, kurį paruošė treneris. Neleidome jam įsivažiuoti pradžioje ir tiek.

– Ar jau teko kalbėtis su Kaziu Maksvyčiu apie vaidmenį ketvirtfinalio serijoje su „Barcelona“?

– Ne, su treneriu apie tai kalbėti neteko. Jeigu treneris suteiks progą, bandysiu ją išnaudoti maksimaliai. Bandysiu daryti tai, ką geriausiai moku ir ko prašo treneris.

VIDEO: PIKENROLAS: kertinė Lietuvos klubų savaitė Europoje bei peštynės Lietuvoje ir NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas