Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

Savo snaiperį su Stephu Curry lyginęs K.Maksvytis: „Nesinorėjo spausti komandos“

Kauno „Žalgiris“ taupymo režimu pasiekė pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), o komandos strategas Kazys Maksvytis po jos džiaugėsi galėjęs ir pataupyti kai kuriuos lyderius, ir nepametęs taško turnyrinėje lentelėje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Garliavoje namų rungtynes dėl savo arenos užimtumo žaidęs „Žalgiris“ 95:89 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Tą kauniečiai padarė nepaisant to, jog neregistravo Igno Brazdeikio ir Arno Butkevičiaus, o ant parketo neišbėgo ir Lukas Lekavičius bei Laurynas Birutis.

„Mes pasiekėme savo tikslus. Iškovojome pergalę, pailsinome kai kuriuos žaidėjus, kai kam kaip tik davėme žaisti, kad išlaikytume ritme, – po pergalės sakė „Žalgirio“ treneris. – Turbūt svarbiausias dalykas yra pergalė. Kažkiek reikėtų pagerinti gynybą. Gavome per daug taškų greitajame puolime – 21. Taisytinų dalykų yra, bet nesinorėjo šiandien spausti komandos, kadangi per daug tų emocinių iškrovų. Šiandien norėjosi viską padaryti ramiau ir savo tikslą pasiekėme.“

Ypač daug progų gavo Karolis Lukošiūnas. Žalgirietis ne tik žaidė ilgiausiai komandoje – net 34 minutes, – bet ir išmetė net 16 tritaškių. Tai yra daugiausiai LKL pirmenybėse nuo 2002 metų. Tiesa, pataikė snaiperis tik keturis kartus.

„Mūsų Stephas Curry, – šypsojosi K.Maksvytis, po rungtynių paklaustas apie savo auklėtinį. – Kažkiek pavadavo tuos žaidėjus, kurių nebuvo. Jam taip pat bus smagiau įeiti į Eurolygos rungtynes, kai turėjo tokį pasitikėjimą šiose LKL rungtynėse.“

Gerą šansą pasirodyti gavo ir jaunasis Motiejus Krivas. 18-metis centras žaidė 23 minutes, per kurias pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius, blokavo 2 metimus ir surinko 22 naudingumo balus.

„Motiejus – čempionas, – praėjusį savaitgalį su „Žalgirio“ antra komanda M.Krivo laimėtą NKL titulą priminė K.Maksvytis. – Jis padeda mums tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Šioje sezono stadijoje labai svarbu, kad jis yra pilnavertis komandos narys ir jam išeinant į aikštelę žaidimo lygis ne krinta, o išlieka stabilus ar kartais net pagerėja.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgiris“ su 26 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais yra vienvaldis LKL lyderis. Vilniaus „Rytą“ (24-6) likus trims turams kauniečiai lenkia dviem laimėjimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi