Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 16

Vykusi „Žalgirio“ repeticija prieš KMT batalijas: su puikiu E.Ulanovu sukratė virš 100 taškų

Kauno „Žalgirio“ (20-1) komanda trečią kartą šiame „Betsafe-LKL“ sezone nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (3-17) klubą. Jurės Zdovco auklėtiniai svečiuose 102:80 (25:17, 25:23, 27:23, 24:20) įveikė pasvališkius. Pastarieji vertėsi be sergančio trenerio Manto Šerniaus, jį pavadavo Dainius Šalenga.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Roko Lukoševičiaus / Scanpix nuotr.

Tuo tarpu savaitgalį vyksiančiam Citadele KMT finalo ketvertui besiruošiantis „Žalgiris“ ilsino Mantą Kalnietį bei Regimantą Miniotą.

Randy Culpepperis mačo pradžioje vedė į priekį pasvališkius, tad rezultatas buvo apylygis. Atitrūkti padėjo tritaškiai (15:9) ir aktyvus Edgaras Ulanovas, ėmęs visiškai dominuoti aikštėje. Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai pirmąsyk įgijo dviženklę persvarą (27:17), kuri tik augo. Po E.Ulanovo ir Artūro Milaknio šūvių „Pieno žvaigždės“ buvo kone triuškinamos – 41:22.

Karolis Guščikas ir Paulius Danisevičius padėjo „Pieno žvaigždėms“ kapstytis iš deficito – jis galiausiai mažėjo perpus – 33:43. Optimistiškai nuteikė ir Markellis Johnsonas, taikliai su sirena išvedęs ekipą į ilgąją pertrauką – 40:51.

Pasvalio klubas išliko kovoje (50:59), nors aukštaūgiai „Žalgiriui“ rinko reikalingus taškus – 64:50. Galiausiai žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą, o šeimininkai taškų kraitį pildė tik baudų metimais – 78:63. Atrodė, kad „Žalgiris“ pirmauja gana tvirtai, bet varžovų spurtas 7:0 paskatino J.Zdovcą prašyti minutės pertraukėlės – 85:70. Ji davė vaisių ir „Žalgiris“ ėmė kontrolę į savo rankas (92:70), tad nugalėtojas klausimų nebekėlė.

24 taškus pelnęs ir 32 naudingumo balus rinkęs E.Ulanovas gerino asmeninį „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą. Tam jam užteko vos 19 minučių.

Debiutines „Betsafe-LKL“ rungtynes žaidė Giedrius Kazilionis, pelnęs ir pirmą savo tritaškį.

Pasvalio komandoje mažai rungtyniavo (8 min.) vienas iš svarbiausių žaidėjų Žygimantas Skučas.

Kovą dėl kamuolių kauniečiai laimėjo net 37:22.

„Pieno žvaigždės“: Markellis Johnsonas 18, Randy Culpepperis 16, Paulius Petrilevičius ir Arnas Beručka (5 atk. kam.) – po 11, Kristapas Gluditis 9.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 24, Marekas Blaževičius 15 (6 atk. kam.), Tai Websteris 13, Nielsas Giffey 8, Paulius Jankūnas (6 atk. kam.) ir Tyleris Cavanaugh – po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas