Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 24

Šeši žaidėjai Tokijuje, dabar ar praeityje atstovavę Lietuvos klubams

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Tokijuje startuos olimpinės žaidynėse, kuriose pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje neišvysime nacionalinės šalies vyrų rinktinės. Nors lietuvių žaidėjų šįkart turnyre nebus, tačiau dėl olimpinio aukso kausis šeši krepšininkai, dabar ar praeityje atstovavę klubams iš Lietuvos.
Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola ir Patricio Garino
Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola ir Patricio Garino / K.Kavolėlio/KKF nuotr.

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyro A grupėje, kurioje varžysis JAV, Irano, Prancūzijos ir Čekijos komandos, nerungtyniaus nė vienas LKL patirties turintis žaidėjas, tačiau B ir C grupėse jų bus po tris.

Liepos 31-ąją dieną, šeštadienį, ant „Saitama Super Arena“ parketo Tokijuje išbėgs Australijos ir Vokietijos rinktinės, kuriose trys krepšininkai turėjo ar turi sutartis su Lietuvos klubais.

Krikšto olimpinėse žaidynėse laukia naujasis Kauno „Žalgirio“ pirkinys Nielsas Giffey (30 metų, 201 cm), su Lietuvos čempionais šią vasarą sudaręs dvejų metų sutartį pagal formulę „1+1“, kuris su kompanija Vokietijos rinktinę į pagrindinį sporto renginį sugrąžino po 13 metų pertraukos.

Debiutas olimpinėse žaidynėse bus ir Jockui Landale'ui, kuris Nemuno saloje Kaune rungtyniavo 2019–2020 metų sezone.

25-erių metų 211 cm ūgio aukštaūgis nutraukė sutartį su „Žalgriu“ ir siekė NBA svajonės, tačiau praėjusį sezoną žaidė Melburno „United“ ekipoje, o dabar yra siejamas su Eurolygos čempione Stambulo „Anadolu Efes“.

Rimo Kurtinaičio pamokas Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube 2009-2010 metų sezone sėmęsis australas Aaronas Baynesas jau yra žaidęs Londone (7,5 tšk., 3,3 atk. kam.) ir Rio (9,6 tšk., 5,8 atk. kam.), tad 34-erių veteranui Tokijo olimpinės žaidynės bus jau trečiosios karjeroje.

Nuo 2013-ųjų metų NBA žaidžiantis 208 cm ūgio galiūnas 2014-aisiais tapo čempionu su „San Antonio Spurs“, o dabar turi kontraktą su „Toronto Raptors“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aronas Baynesas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aronas Baynesas

Jau liepos 31-ąją dieną, 7.40 val. ryte pirmadienį, Tokijuje susikibs trys buvę „Žalgirio“, „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjai, atstovausiantys Argentinos ir Slovėnijos rinktinėms.

Pasaulio vice-čempionai 2019-aisiais Kinijoje tapę Nicolas Laprovittola (31 metai, 191 cm) ir Patricio Garino (28 metai, 201 cm) prieš 2017-ųjų metų Europos čempionas Žiga Dimecas (28 metai, 211 cm).

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žiga Dimec
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žiga Dimec

„Lietuvos ryto“ marškinėlius N.Laprovittola vilkėjo 2015-ųjų metų sezono starte, kol komandą iš Marčelo Nicolos perėmė Tomas Pačėsas, gruodį įžaidėjas paliko ekipą.

Pastaruosius du sezonus argentinietis žaidė karališkajame Madrido „Real“, šį tarpsezonį, pasak 15min šaltinių, buvo „Žalgirio“ radare, bet veikiausiai nutūps pas Šarūną Jasikevičių Barselonoje.

N.Laprovittola žaidė Rio olimpinėse žaidynėse, kuriose rinko po 8,2 taško ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Laprovittola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Laprovittola

Rio olimpinėse žaidynėse (6,3 tšk., 3,2 atk. kam.) rungtyniavo ir Patricio Garino, praėjusį sezoną su traumomis kovojęs Kaune. „Žalgiris“ atsisveikino su vilčių nepateisinusiu puolėju, kuris naujos komandos dar neturi.

Tuo metu Ž.Dimecui, kaip ir Slovėnijos rinktinei, Tokijo olimpinės žaidynės bus pirmosios. Panevėžyje jis žaidė 2018-2019 metų sezone, o pastaruosius dvejus metus rungtyniavo gimtinėje – Koperio „Sixt Primorska“ bei Liublianos „Cedevita Olimpija“, kuriai atstovaus ir kitą sezoną.

Atrankoje Kaune Ž.Dimecas užėmė epizodinį vaidmenį – rungtyniavo po 13 minučių, pelnė po 4 taškus ir atkovojo po 3,5 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas