Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07

„Šiauliai“ ir Antanas Sireika: po nuvylusio sezono jie lieka kartu

Šiaulių krepšininkai liko paskutiniai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tačiau dešimtoji vieta yra tik nemalonus skaičius „Šiaulių“ vadovui Mindaugui Žukauskui, žinant kokias pastangas treniruojant komandą įdėjo Antanas Sireika.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiaulių“ krepšininkai jau baigė pasirodymą LKL čempionate.

7 pergalės ir 29 pralaimėjimai, nulėmę dešimtąją vietą, – nebuvo tie rezultatai, kurių tikėjosi klubas, prieš sezoną netekęs lyderių Lauryno Biručio ir Donato Sabeckio.

Tačiau „Šiauliai“ ir toliau laikysis krypties, kurios priešakyje yra ilgametis komandos treneris Antanas Sireika.

„Su treneriu turime galiojančią sutartį ir kitam sezonui. Jam priekaištų neturime“, – sakė Šiaulių komandos direktorius Mindaugas Žukauskas.

Blaškytis neketina ir A.Sireika.

„Gyvenu Šiauliuose ir dirbu Šiaulių krepšinio labui toliau, – sakė jau trylika sezonų LKL pirmenybėse su dviem pertraukomis Šiaulių komandai vadovaujantis treneris. – Pats nesu patenkintas galutine vieta, bet sporte nutinka visko.“

Jaunimas tobulėjo per lėtai

„Šiaulių“ komandos vadovai įsitikinę, kad svarbiausios klaidos slypi komplektacijoje.

„Sezono pradžioje prašovėme su legionieriais, o jaunimui turbūt reikia daugiau laiko užaugti – daug tikėjomės jų jaunimo, bet jie netobulėjo taip greitai, kaip tikėjomės“, – pripažino M.Žukauskas.

Jo teigimu, iš legionierių vienintelis Sethas Allenas pateisino lūkesčius, bet šis amerikietis įžaidėjas prie komandos prisidėjo tik prieš porą mėnesių.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika ir Sethas Allenas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika ir Sethas Allenas

Sezono pabaigoje klubas diskvalifikavo savo rezultatyviausią žaidėją Igną Vaitkų, kuris rinko po 12,2 taško, bet turėjo bėdų sutardamas su komandos draugais.

Nors žiūrovai tai matė, žadėję nekomentuoti I.Vaitkaus suspendavimo priežasčių, „Šiauliai“ liko ištikimi savo sprendimui ir po sezono. „Esame nutarę šiukšlių iš klubo vidaus nenešti“, – atsiprašė M.Žukauskas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ignas Vaitkus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ignas Vaitkus

Su Kauno „Žalgiriu“ 1999 metais Eurolygos čempionu tapęs buvęs krepšininkas rūpinosi, kad komanda startuotų su 700 tūkst. eurų biudžetu.

N.Žukausko teigimu, sezono metu pavyko išlaikyti biudžeto rėmus ir atsiskaityti su visais žaidėjais, nors yra likę skolų iš ankstesnių metų – likviduoti senas skolas klubas pasiryžęs per ateinantį sezoną.

Iki jo dar toli, juo labiau, kad „Šiaulių“ komanda yra nusprendusi tęsti treniruotes iki gegužės 15 dienos – iki tol galbūt aptars tolimesnio bendradarbiavimo galimybes su žaidėjais, kurių dalis paliko gerą įspūdį.

„Benas Griciūnas buvo mano didžiausias džiaugsmas, nors kartu ir didžiausias skausmas, – šyptelėjo A.Sireika, išskyręs 210 cm ūgio vidurio puolėją, debiutavusi LKL čempionate 9,4 taško vidurkiu.

Karolio Bakūno nuotr./Benas Griciūnas
Karolio Bakūno nuotr./Benas Griciūnas

„Su Benu Griciūnu siejame ateitį. Matėme Karolio Lukošiūno bei Evaldo Šaulio potencialą. Kovingumu nustebino Antanas Udras.

Sezono pabaigoje mes itin daug dėmesio ir skyrėme žaidėjų kovingumui. Tie, kurie draskė keliais parketą, su tais ir kalbėsimės dėl ateities“, – sakė M.Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Žukauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Žukauskas

Ateitis turėtų būti panaši „Šiaulių“ komandai.

Ji ketina ir toliau remtis jaunais žaidėjais, vis daugiau vilčių siejant su Šiaulių krepšinio akademijos auklėtiniais, o taip pat bendradarbiaujant su regiono mažesnių miestų – Joniškio, Kelmės, Radviliškio ir Pakruojo krepšinio atstovais.

„Ir toliau laikysimės lietuviškos linijos, papildant ją keliais legionieriais, – planavo M.Žukauskas. – Mūsų akys liks nukreiptos į jaunimą.“

A.Sireika papildė: „Jauni žaidėjai gerais netampa per sezoną. Užpraėjusį sezoną pas mus žaidę L.Birutis ir D.Sabeckis – labai talentingi, bet ir jiems reikia 2-3 metų užaugti.

Ugdyti jaunimą reikia kantrybės, o aš jos turiu.“

A.Sireika planuoja ir toliau derinti darbus krepšinyje su posėdžiais Šiaulių miesto taryboje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Sireika

Per rinkimus kovo pradžioje visuomeninio rinkimo komiteto „Artūro Visocko sąraše „Dirbame miestui“ buvęs treneris buvo pakeltas rinkėjų iš 62-os į trečiąją poziciją. Iš pradžių abejojęs dėl posūkio į politiką, dabar A.Sireika dirba Šiaulių taryboje ir kol kas pareigas suderina.

Jo teigimu, posėdžiai vyksta per pietus, kai būna tarpas tarp „Šiaulių“ treniruočių, tad jis gali suderinti abi pareigas.

Dabar A.Sireikos ir M.Žukausko didžiausias rūpestis išlaikyti krepšinio sirgalių pasitikėjimą.

Nepaisant to, kad „Šiauliai“ LKL čempionate laimėjo tik kas ketvirtą mačą, namų rungtynes stebėdavo po 2 tūkst. žiūrovų.

„Jaučiamės juos nuvylę, bet jie mus palaikė labai gerai, – pabrėžė M.Žukauskas. Dabar per vasarą jau mes turime atlikti namų darbus, kad kitą sezoną pergalėmis atsilygintume už paramą.“

VIDEO: „Ginčas“: LKL sezono didžiausios staigmenos, netikėtumai ir nusivylimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento