Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

„Šiaulių“ sprendimas – rungtynių su Rusijos klubu Lietuvoje nebus

Rusijos Federacijai pradėjus karinę operaciją prieš Ukrainą, klubo dalininkų sprendimu atšaukiamos penktadienį Šiauliuose turėjusios įvykti Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) turo rungtynės tarp „Šiaulių-7bet” ir Krasnojarsko „Jenisej“, rašoma Šiaulių klubo pranešime spaudai.
Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis "Žalgiris" - "Šiauliai"
„Šiaulių” krepšininkai / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Griežtai smerkiame Rusijos veiksmus Ukrainoje, todėl šįryt aptarėme susiklosčiusią situaciją su klubo dalininkais ir miesto meru Artūru Visocku. Tuo pačiu kreipėmės į pačią lygą, į Lietuvos krepšinio federaciją, tikėjomės gauti ir Užsienio reikalų ministerijos gaires, kaip elgtis šiuo metu, tačiau ilgai laukti negalėjome ir sprendimus, esant tokiai situacijai, priėmėme nedelsiant dar ryte. Miesto mero ir klubo dalininkų žinutė yra trumpa – rungtynių organizuoti ir žaisti jokiais būdais negalime, jos yra atšaukiamos“, – teigė „Šiaulių“ krepšinio klubo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas.

„Dėl bilietų grąžinimo klubas krepšinio gerbėjus klubas prašo kreiptis į bilietų platintoją „Ticketmarket“, – pridūrė „Šiaulių“ klubas.

„Rungtynių nebus. Tačiau siekiant solidžios politikos šį sprendimą derinau su URM, kad tai būtų visos Lietuvos praktika, – dar iki oficialaus „Šiaulių“ klubo pranešimo feisbuke rašė Šiaulių meras Artūnas Visockas, atsakydamas į viešą žurnalisto Andriaus Tapino siūlymą nežaisti minėtų rungtynių.

„18 val. šiandien kartu su miesto jaunimu bus organizuotas Ukrainos palaikymo „Vilties ir Taikos“ renginys“, – pridūrė „Šiaulių“ miesto galva.

„Agituoju nežaisti šių rungtynių! Tegyvuoja Ukraina!“ – atsisakyti mačo su Rusijos klubu ragino ir buvęs klubo sporto direktorius, garsus šalies krepšininkas Mindaugas Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas