Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 17

Sirgaliams dėkojęs Jure Zdovcas kalbėjo apie latvio bėdas ir T.Cavanaugh požiūrį

Su Eurolygos čempionais ir šiaip žaisti sunku, o kai energijos žaidėjų bake yra mažai – lenktynės virsta vienos komandos šou. Eurolygos rungtynėse ketvirtadienį Kaune „Žalgirio“ krepšininkai 71:85 gavo pamoką nuo Stambulo „Anadolu Efes“ ir patyrė antrą pralaimėjimą šią savaitę turnyre.

Kauno „Žalgiris“ praėjo pro tamsų vakarą ketvirtadienį, didžiąją rungtynių dalį pasyviai iš geriausių vietų stebėjęs, kaip žaidžia Eurolygos čempionai ir rezultatyviausias šio sezono žaidėjas Vasilije Micičius.

„Noriu padėkoti fanams, kurie mus palaikė sunkiu metu – tai viena iš priežasčių, kodėl sugrįžome į kovą ketvirtajame kėlinyje.

Žinojome, kad sunku bus be JoJo (J.Lauvergne'o) surasti daugiau energijos nuo suolo. Žaisti prieš tris elitines Eurolygos komandas iš eilės sunku. Tačiau toks tvarkaraštis, mes neturime pasirinkimo, o „Anadolu Efes“ parodė, kad yra čempionai, ir aš esu tikras, kad jie gali tai pakartoti ir šį sezoną“, – po mačo sakė Kauno ekipos treneris Jure Zdovcas.

Prieš rezultatyviausių Eurolygos gynėjų tandemą – Vasilije Micičių ir Shane'ą Larkiną J.Zdovcas rungtynių pradžioje išrikiavo pastaruoju metu stringančią savo gynėjų porą – Tai Websterį ir Janį Strelnieką.

Zelandas ir latvis šįkart pusėtinai pradėjo rungtynes, kuriose „Žalgiris“ greitai atrado atakų lyderį – Joshą Nebo.

Tačiau ir V.Micičius netruko įsibėgėti ir parodyti, kodėl šį sezoną yra rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas.

2017-2018 m. „Žalgiryje“ žaidęs serbas, šį sezoną Turkijos klubui pelnantis po 17,2 taško, lengvai į buvusios komandos krepšį įmetė 10 taškų ir padėjo įgyti 6-8 taškų pranašumą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

„Neseniai mes turėjome gerą atkarpą, bet po emocingų rungtynių su „Barcelona“ buvome kiek tušti viduje, – analizavo J.Zdovcas. – Trūko energijos, nieko kito – metimai buvo trumpi, matėte tai. Reakcija buvo lėta.

Aš ir pats buvau pasiutęs dėl savęs, gal per ilgai laukiau minutės pertraukėlės iš pradžių. Mano idėja buvo rotuoti žaidėjus, nes žinau, kad kai kurie yra pavargę. Bet varžovai baudė mus už kiekvieną klaidą.“

Iš pradžių dar neprastai progas atakoms kūrusį „Žalgirį“ pavedė komandos taikliarankiai – J.Strelniekas ir Tyleris Cavanaugh prametė po tris pirmuosius tolimus metimus, o rezultatyviausias komandos žaidėjas Lukas Lekavičius šįkart atrodė lyg kojas slėgtų nuovargio švinas.

Kai stringa tritaškiai, o pirmojoje rungtynių dalyje rezultatyvių perdavimų buvo lygiai tiek pat, kiek klaidų (po 8), lenktyniauti su trečia pagal puolimo reitingą Eurolygos komanda yra labai sunku. Tad „Žalgiris“ nuosekliai smego.

Kapstytis iš smegduobės reikalinga energija, bet jos ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje trūko – ir dėl to, kad dėl kaklo skausmų šalia traumuoto Manto Kalniečio atsidūrė emocingasis J.Lauvergne'as, ir dėl klampaus tvarkaraščio – tai buvo ketvirtasis mačas „Žalgiriui“ per šešias dienas.

Kovoje dėl kamuolių „Žalgiris“ nusileido 27:29, o visi keturi gynėjai drauge pelnė tik 26 taškus, iš kurių pusė – iki pabaigos kovojusio Artūro Milaknio kraityje.

„Anadolu Efes“ gynėjų trejetas – V.Micičius, Rodrigue'as Beaubois ir Shane'as Larkinas drauge pelnė 45 taškus, o 20 įmetęs V.Micičius fiksavo ketvirtąsias rungtynes iš eilės Eurolygoje, kai renka tiek arba daugiau taškų.

„Su elitiniais žaidėjais varžantis galima pamatyti, kurie mūsų žaidėjai yra panašaus lygio. Iš kai kurių tikimės daugiau, tai nėra paslaptis. Bet kai kurie žaidėjai parodė charakterį, – kalbėjo J.Zdovcas. – Aišku, kad kai kurie gali daugiau, bet mes tai išsiaiškinsime persirengimo kambaryje. Nesinori badytis pirštais.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

J.Strelniekas sezono pradžioje buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, bet per pastarąsias trejas rungtynes latvis iš viso pelnė tik 2 taškus.

„Aišku, jis svarbus žaidėjas, visą sezoną kenčia dėl traumų. Pagavęs ritmą vėl susižeidžia. Nežinau jau net kartų taip jau buvo. Jis praleido rungtynių ir treniruočių. Aišku, kad mums jo trūko per šias kelerias rungtynes“, – neslėpė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Dar prieš porą savaičių apie siekį įsiterpti tarp keturių geriausių Eurolygos komandų reguliariajame čempionate mąstę Turkijos čempionai paskui suklupo poroje rungtynių ir suprato, kad turi įtempti raumenis, nes kilo rizika iš viso nepatekti į atkrintamąsias varžybas.

Tuo tarpu „Žalgiris“ skyrėsi kaip diena ir naktis nuo tos komandos, kuri praėjusį penktadienį nugalėjo Eurolygos lyderę „Barcelona“, o antradienį tris kėlinius lygiai kovojo su Pirėjo „Olympiakos“.

„Vyrai, užsikurkite!“, – prašė kažkas iš sirgalių vis tylančioje arenoje, kai „Anadolu Efes“ pradėjo triuškinti šeimininkus trečiajame kėlinyje (32:56).

„Lukošiūną!“ – J.Zdovcui kelti nuo suolo atsarginį gynėją siūlė kitas aistruolis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

T.Cavanaugh atrodė tarsi atsiliepė į pirmąjį raginimą. „Žalgirio“ amerikietis pelnė 22 taškus ir surinko 25 efektyvumo balus, taip pagerinęs rezultatyvumo ir naudingumo Eurolygoje rekordus, kurie iki šiol buvo 18 taškų ir 23 balai.

„Tyleris tikrai yra mano tipo žaidėjas, – apie amerikietį sakė J.Zdovcas. – Jis tinka mano filosofijai. Įprastai tokio stiliaus žaidėjai gerai žaidžia mano komandoje. Jis toks profesionalus, toks rimtas. Jis ateina į pratybas vienas kone kasdien net ir tada, kai nėra komandinės treniruotės. Jis dirba individualiai su mano asistentu, nori tobulėti. Dirba atskirai ir su komandos psichologu. Jis žino, kodėl čia yra, ir nori tai parodyti. Be to, jis gali žaisti ir penktuoju numeriu.“

„Jis labai patobulėjo nuo sezono pradžios, – T.Cavanaugh gyrė ir A.Milaknis. – Labai daug darbo įdeda per treniruotes ir labai gerai sugeria patarimus, kuriuos gauna iš Pauliaus (Jankūno), išplečia mūsų puolimą, būna labai gerai motyvuotas, ir vienodai gerai žaidžia Eurolygoje ir LKL – manau, kad 10 balų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Anadolu Efes“

T.Cavanaugh rekordai buvo viena iš trijų nedidelių paguodų per slogų ketvirtadienio vakarą.

Antra paguoda – kad „Žalgiris“ kovojo iki pabaigos ir sumažino skirtumą ketvirtajame kėlinyje.

O paskutinė paguoda – „Žalgiris“ pagaliau gaus poilsio dienų, nes kitos rungtynės laukia tik ateinantį trečiadienį, kai Kaune svečiuosis Vilerbano ASVEL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas