Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Situacijai negerėjant, Justei Jocytei nuspręsta atlikti operaciją

Nuo praėjusio sezono pabaigos geriausią 2022 metų Lietuvos krepšininkę kamavusi klubo trauma pareikalavo chirurgų įsikišimo. Justei Jocytei sausio 29 d. bus atlikta operacija, po kurios lauks iki šešių mėnesių truksianti reabilitacija.
Justė Jocytė
Justė Jocytė / FIBA nuotr.

„Konsultavomės su keliais gydytojais tiek Lietuvoje, tiek Prancūzijoje ir prieita prie išvados, kad trauma negerėja. Justę operuos žinomas prancūzų chirurgas, kuris operavo ne vieną futbolo žvaigždę. Pasak šio specialisto, Justė yra jauna, sportuojanti krepšininkė, todėl su minimalia rizika turėtų būti pasiektas šimtaprocentinis išgijimas, – sakė Justės Jocytės tėtis Alvydas Jocys. – Reabilitacijos neforsuosim, tačiau, jeigu viskas vyks pagal planą ir leis galimybės, Justė turėtų dalyvauti Lietuvoje vyksiančiame Europos U20 merginų čempionate ir atstovauti mūsų rinktinei.“

Kaip praneša dabartinis krepšininkės klubas Liono „ASVEL Feminin“, J.Jocytės 2023-24 metų sezonas yra baigtas. Klubas prižiūrės visą jaunosios žaidėjos reabilitacijos procesą ir sieks, kad ji kuo greičiau pasveiktų.

„Liūdna žinia Lietuvos krepšiniui, tačiau traumos, deja, yra neišvengiama profesionalaus sporto realybė. Dabar svarbiausia sudaryti visas reikiamas sąlygas Justės gydymui, svarbiausia neskubinti proceso, tinkamai atlikti reabilitaciją ir į aikštelę grįžti visiškai pasveikus ir sustiprėjus. Palaikome ryšius su Justės aplinkos žmonėmis ir padėsime viskuo, ko tik mūsų jaunajai krepšininkei prireiks“, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

„Scanpix“ nuotr./Lietuvos U19 merginų rinktinės lyderė Justė Jocytė
„Scanpix“ nuotr./Lietuvos U19 merginų rinktinės lyderė Justė Jocytė

Šį sezoną moterų Eurolygos turnyre Justė Jocytė sužaidė tik tris rungtynes. Vidutiniškai po 10 minučių aikštelėje praleisdavusi krepšininkė fiksavo 3,7 taško rezultatyvumą. Prancūzijos aukščiausios lygos čempionate lietuvės statistika – 3,3 tšk. ir 2 atk. kam. per 11 žaidimo minučių (sužaidė 6 rungtynes).

Dėl sveikatos problemų Justė Jocytė jau praleido lapkričio mėnesio Europos čempionato atrankos langą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius