Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos dienos.
Išbandyti
07 09

Skirtingos LKF galvų mintys dėl Kazio Maksvyčio ateities: „Jis niekam gėdos nepadarė“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė – ir vėl be olimpinių žaidynių. Kazio Maksvyčio komanda sudegė lemiamoje kovoje saulėtame San Chuane prieš uraganinį žaidimą propagavusius Puerto Riko krepšininkus.

2021-ais metais kovoje dėl olimpinio bilieto Kaune lietuviai krito 85:96 prieš trigubą dublį atlikusio Lukos Dončičiaus vedamą Slovėniją, dabar – 68:79 prieš triukšmingai vietos sirgalių palaikomą Puerto Riką.

Pirmą kartą istorijoje oficialiose rungtynėse prieš šią Pietų Amerikos komandą nusileidę lietuviai antrą kartą liko be olimpinių žaidynių, nors iki tol po nepriklausomybės atkūrimo pagrindiniame sporto renginyje varžėsi visus septynis kartus.

Nusivylusi Lietuvos krepšinio legenda Rimas Kurtinaitis bendraudama su 15min kirto visiems iš eilės – Lietuvos krepšinio federacijai (LKF), treneriui Kaziui Maksvyčiui bei žaidėjams.

Portale 15min – LKF prezidento Vydo Gedvilo ir generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno situacijos vertinimas, mintys apie Kazį Maksvytį ir žvilgsnis į ateitį.

„Visi puikiai suprantame, kas įvyko – nepatekome į olimpines žaidynes, – 15min po nesėkmės atrankos finale San Chuano oro uoste sakė V.Gedvilas. – Turėjome labai daug vilčių, tikrai tikėjomės, kad pateksime, o ir mūsų grupė nebuvo pati sunkiausia, kaip kad buvo Graikijoje. Visos komandos mums buvo įveikiamos. Žinoma, labai gaila, kad žaidėme susikaustę. Paskutinėse rungtynėse įtampos buvo labai daug, matėsi, kad atsakomybė – didžiulė. Treneriams ir žaidėjams rungtynių metu pritrūko atsipalaidavimo, įtampos buvo labai daug. Paskutinės rungtynės buvo labai prastos. Mes turėjome laimėti prieš Puerto Riką. Tai nėra elitinė komanda, kurios negalėtume įveikti. Žinoma, žiūrovų ten susirinko daug, o šeimininkų komanda sulaukė didžiulio palaikymo. Smagu, kad palaikyti mūsų rinktinės į Puerto Riką atvyko nemažai sirgalių, tačiau finale jie pranyko vietinių žiūrovų minioje.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas

„Mintys dar tikrai nesusigulėjo. Jos per tokį trumpą laiką ir negali susigulėti. Mes vis dar gyvename ta emocija ir išgyvename tą emociją visi – žaidėjai, treneriai ir organizacijos atstovai. Manau, kad visa krepšinio bendruomenė ir visa Lietuva dabar panašiai išgyvena. Iš tikrųjų skaudu, nėra ką slėpti, nes turėjome labai aiškų lūkestį ir ambiciją. Tikslas liko neįgyvendintas. Dabar atėjo laikas visiems mąstyti, permąstyti, išsikalbėti ir išsikritikuoti. Dabar yra laikas visiems dėti savo matymus ir įžvalgas ant stalo. Tai būtų labai teisinga, o vėliau be emocijų atsirinksime racionalius dalykus, kuriuos reikės pasverti, kas nulėmė šią situaciją“, – sakė M.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Kaip įveikti nuostatas dėl įtraukiojo ugdymo? Sėkmingas mokyklų kelias
Mokyklos vadovė pasidalino, kas lemia įtraukties sėkmę: dalykas labai paprastas
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą