Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 02

„Skycop“ per pratęsimą išvargo pergalę prieš „Dzūkiją“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) dramatišką pergalę iškovojo Prienų „Skycop“ (8-14), namuose 83:82 (18:15, 11:24, 27:14, 20:23, 7:6) po pratęsimo įveikęs Alytaus „Dzūkijos“ (7-15) klubą.
Arnas Labuckas
Arnas Labuckas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrojo ketvirčio pabaigoje „Dzūkija“ po taiklaus Keremo Kanterio metimo pirmavo net 17 taškų skirtumu (39:22), bet „Skycop“ sugebėjo panaikinti deficitą ir ketvirtajame kėlinyje žingsniavo arčiau pergalės.

Baigiantis paskutiniam ketvirčiui „Skycop“ turėjo 5 taškų pranašumą (74:69), bet prieniškiai ėmė klysti, o Mindaugas Sušinskas pelnė penkis taškus iš eilės ir likus žaisti 40 sek. vėl išvedė „Dzūkiją“ į priekį (76:75).

Darjušo Lavrinovičiaus metimas nebuvo tikslus, bet „Skycop“ atsikovojo kamuolį ir išprovokavo penktąją Artūro Jomanto pražangą.

Vytenis Lipkevičius pataikė vieną baudos metimą ir išlygino rezultatą (76:76), palikdamas „Dzūkijai“ 21,5 sekundės.

M.Sušinskas vargo bandydamas įveikti Mindaugo Lukauskio gynybą, gavo bloką, tačiau kamuolį pagriebė po krepšiu buvęs Egidijus Dimša. Šis prametė skubotą metimą iš po krepšio, tad komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsime taip pat virė atkakli kova. Arnas Labuckas sumetė du baudos metimus ir likus 44 sek. iki pratęsimo pabaigos išvedė „Skycop“ į priekį.

M.Sušinskas atakavo netaikliai, o „Dzūkija“ atsisakė pražangų taktikos.
Paskutinė „Skycop“ ataka nebuvo sėkminga, bet dzūkams liko vos kelios sekundės – desperatišką Pauliaus Danisevičiaus metimą iš vidurio aikštės Žygimantas Janavičius blokavo.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: A. Labucko galingas dėjimas

Šiuo laimėjimu prieniškiai nutraukė nesėkmingą seriją – prieš tai lygoje buvo pralaimėta net 4 sykius iš eilės, o paskutinė pergalė iškovota dar sausio viduryje prieš tą pačią „Dzūkiją“.

Svečių neišgelbėjo ir solidus komandos lyderio K.Kanterio žaidimas. Vasario mėnesio lygos MVP pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų.

„Skycop“: Arnas Labuckas (11 atk. kam.) 19, Martynas Gecevičius 17, Žygimantas Janavičius 11, Darjušas Lavrinovičius 9.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris (9 atk. kam.) 17, Elijah Brownas 14, Dominykas Domarkas 13, Paulius Petrilevičius (9 atk. kam) 12, Paulius Danisevičius 11.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Skycop“ - „Dzūkija“ [2019-03-02]

Po laimėjimo Virginijus Šeškus džiaugėsi savo auklėtinių kova.

„Pagaliau baigėsi tos mūsų atostogos, bet po tokių rungtynių negalima daryti kažkokių išvadų. Visgi komanda buvo kiek išbalansuota, bet svarbiausia yra pergalė. Kažkur padarėme klaidų, bet manau, jog visi aikštelėje pabuvę žmonės kovojo, o tai yra svarbiausia.

Ši pergalė mums labai svarbi ir psichologiškai, nes šiuo metu žaidžiame tik su vienu tikru sunkiuoju krašto puolėju, tai žiūrėsime, galbūt turėsime ir pastiprinimo.“

Tuo tarpu alytiškių strategas Andrejus Urlepas pripažino, jog tai buvo lygių varžovų susitikimas.

„Visų pirma reikia pasveikinti Prienus. Antrame kėlinyje susikūrėme didelę persvarą, bet leidome jiems spurtuoti ir grįžti į rungtynes. Dvikovos pabaigoje laimėti galėjo abi komandos. Mes savo metimus prametėme, jie pataikė, dėl to ir laimėjo“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Skycop“ - „Dzūkija“ [2019-03-02]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas