Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 03

Slovėnų pasaka tęsiasi: nušlavė Vokietiją ir žengė į pusfinalį

Pirmą kartą olimpinėse žaidynėse rungtyniaujančiai Slovėnijos rinktinei iki medalio trūksta tik žingsnio. Balkanų šalies atstovai Tokijo žaidynių ketvirtfinalyje 94:70 (25:14, 19:23, 22:17, 28:16) parbloškė Vokietiją ir poryt žais dėl vietos finale.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2017 m. Europos čempionai Tokijuje ir toliau nepralaimi – po jų kojomis krito visi keturi varžovai. Iš viso rungtyniaujant Lukai Dončičiui slovėnai yra laimėję jau 17 rungtynių iš eilės ir nepralaimėjo nė sykio.

Po dviejų Kauno „Žalgirio“ naujoko Nielso Giffey tritaškių Vokietija dar pirmavo 8:6, bet tada savo šou pradėjo Zoranas Dragičius.

Slovėnas pelnė 9 taškus per kelias minutes, kiti Slovėnijos žaidėjai taip pat pataikė metimus, o galingai spurtavę 2 mln. šalies atstovai staigiai nurūko į priekį 23:12.

Vokiečiai atkuto antrojo kėlinio pradžioje. Ant suolo ilsėjosi Luka Dončičius, o tuo naudojęsi Henriko Rodlio auklėtiniai pelnė 7 taškus be atsako ir priartėjo iki 21:27, o po trijų iš eilės Maodo Lo tritaškių Vokietija net išsiveržė į priekį – 32:31.

Atsitiesti Slovėnijai dar prieš ilgąją pertrauką padėjo Mike'o Tobey, Edo Muričiaus ir Z.Dragičiaus tritaškiai – jie leido po dviejų kėlinių slovėnams pirmauti 44:37.

Po pertraukos aikštėje šėlo Slovėnijos krepšininkai. Luka Dončičius dalino įspūdingus perdavimus, po kurių jo komandos draugams teliko laisviems įmesti į krepšį – įpusėjus ketvirčiui slovėnų persvara buvo rekordinė (56:42).

Prieš ketvirtąjį kėlinį Slovėnijos rinktinė turėjo 12 taškų pranašumą (66:54), o paskutinėje rungtynių atkarpoje persvaros neiššvaistė – slovėnai visas paskutines 10 rungtynių minučių išlaikė dviženklę persvarą, kurią paskutinėmis minutėmis įspūdingai rungtyniavęs Z.Dragičius dar padidino iki 26 taškų.

Slovėnų vedlys Luka Dončičius vėl žengė beveik trigubo dublio ritmu. Praėjusiose rungtynėse prieš Ispaniją jam trūko tik vieno rezultatyvaus perdavimo, o šįsyk Luka pelnė 20 taškų (6/11 dvit., 2/7 trit., 2/2 baud.), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 8 kamuolius.

22-ejų slovėnų žvaigždė surinko 26 naudingumo balus ir pagal šį rodiklį nusileido tik Zoranui Dragičiui, kurio sąskaitoje – 27 taškai (6/6 dvit., 5/7 trit.), 6 atkovoti kamuoliai ir 37 naudingumo balai.

„Scanpix“ nuotr./Zoranas Dragičius
„Scanpix“ nuotr./Zoranas Dragičius

Pusfinalyje Slovėnija ketvirtadienį grumsis prieš Prancūziją arba Italiją. Šios komandos išsiaiškins santykius ketvirtfinalyje, kuris prasidės šiandien 11.20 val. Lietuvos laiku.

Slovėnija: Zoranas Dragičius 27 (6/6 dvit., 5/7 trit., 37 naud. bal.), Luka Dončičius 20 (8 atk. kam., 11 rez. perd.), Mike'as Tobey 13 (11 atk. kam.).

Vokietija: Maodo Lo 11, Nielsas Giffey 10, Moritzas Wagneris ir Isaacas Bonga po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas