Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26

Lietuvos rinktinės praradimas – į pasaulio čempionatą nevažiuos ir A.Butkevičius

Be daugybės svarbių žaidėjų į pasaulio krepšinio čempionatą keliausianti Lietuvos rinktinė patyrė dar vieną netektį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešama, kad į planetos pirmenybes nevyks ir Arnas Butkevičius.

Tokią informaciją interviu metu savo vardo krepšinio stovykloje atskleidė rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas, kurio teigimu A.Butkevičiui pirmadienį bus atlikta operacija. Krepsinis.net pranešė, kad operacijos metu puolėjui bus pašalintos prie Achilo sausgyslės susidariusios ataugos.

30-metis gynybos specialistas kojos skausmus pajautė dar LKL finalo serijos pabaigoje, prieš pat penktąsias rungtynes. Tuomet A.Butkevičius vėlavo į Kauno „Žalgirio“ apšilimą, nors galiausiai buvo vienas pagrindinių pergalės faktorių ir pretendavo atsiimti finalo MVP apdovanojimą.

„Šiandien nebuvo aišku, ar žais Arnas. Jeigu matėte, jis pajautė skausmą kojoje ir vėlavo“, – po rungtynių tuomet kalbėjo „Žalgirio“ ir rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Tiesa, pats A.Butkevičius bendraudamas su 15min po finalo tikino, kad jokių abejonių dėl žaidimo nacionalinėje komandoje neturi.

„Be jokių (dvejonių – past.). Su treneriu šnekėjau, sakiau, kad jeigu niekas nepasikeis, bus kaip iki šiol, tai būsiu“, – tuomet teigė klaipėdietis.

LKL nuotr./Arnas Butkevičius
LKL nuotr./Arnas Butkevičius

Primename, kad rinktinėje šią vasarą nepamatysime ir kitų svarbių žaidėjų – Domanto Sabonio, Mariaus Grigonio, Roko Giedraičio, Luko Lekavičiaus ir Edgaro Ulanovo.

A.Butkevičius rinktinės marškinėlius vilkėjo trijuose pastaruosiuose turnyruose – 2019 m. pasaulio čempionate, 2021 m. olimpinėje atrankoje ir 2022 m. Europos pirmenybėse.

Praėjusį sezoną debiutuodamas Kauno „Žalgiryje“ Eurolygoje klaipėdietis rinko po 5,3 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 7,4 naudingumo balo. LKL čempionate jo rodikliai buvo 6,1 taško, 3,2 sugriebto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 8,7 naudingumo balo per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas