Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 04

Solidi pergalė prieš Italiją – gero tono ženklas: „Sparčiai kopiame į kalną“

„Lietuvos rinktinė kopia į kalną. Šį kartą sužaidė labai geras rungtynes. Džiugu, kad jau trečiajame mače lietuviai demonstravo tokį puikų žaidimą. Su tuo reikėtų pasveikinti tiek trenerius, tiek visą komandos personalą, tiek pačius krepšininkus“, – sekmadienio dvikovą vertino 15min studijoje lankęsis krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vardydamas svarbiausius rungtynių faktorius, lėmusius pergalę, specialistas išskyrė tris esminius dalykus.

„Vyrai labai gerai susitvarkė su gynybos užduotimis, taip pat labai gerai pataikėme. Trečia – turėjome „X faktorių“ Adą Juškevičių, kuriuo prieš čempionatą net netikėjome“, – vardijo treneris.

Anot R.Paulausko, lietuviai puikiai atliko namų darbus ir labai sėkmingai išnaudojo aukštaūgius – Joną Valančiūną ir Artūrą Gudaitį.

„Jie tiesiog terorizavo varžovų gynybą ir tai labai stipriai prisidėjo prie pergalės“, – akcentavo treneris.

R.Paulauskas pagyrė puikiai žaidimo planą parengusį Dainių Adomaitį, kuris netgi pranoko Italijos krepšinio „profesoriumi“ tituluojamą Ettore Messiną.

Nors man ir neteko dirbti su juo, matyti, kad bet kuriuo metu išėjęs į aikštę sugeba žaisti taip, kaip niekas kitas sužaisti negali.

„Dainius laimėjo, reiškia, pranoko savo oponentą. Kita vertus, be nuostabaus trenerių darbo, nemažiau reikėtų pagirti ir krepšininkus, kurie puikiai tą planą vykdė“, – samprotavo specialistas.

R.Paulauską, kaip ir visą Lietuvą, nustebino blykstelėjęs A.Juškevičius.

„Parengiamuoju laikotarpiu jis žaidė tikrai neužtikrintai. Tiek pirmoje, tiek antroje pozicijoje rinktinė turėjo tikrai kur kas stabilesnius žaidėjus. Nors man ir neteko dirbti su juo, matyti, kad bet kuriuo metu išėjęs į aikštę sugeba žaisti taip, kaip niekas kitas sužaisti negali. Kita vertus, žaidėjui dar trūksta stabilumo. Galima paklausti, kodėl jis taip nežaidžia visada? Būtent todėl jis dar yra ne Eurolygos žaidėjas“, – svarstė R.Paulauskas.

Kalbėdamas apie būsimus oponentus, treneris įsitikinęs, kad lietuvių laukia du labai skirtingi egzaminai.

„Dabar mūsų laukia Ukraina, kuri yra viena silpniausių šio turnyro komandų. Ji net neturėtų žaisti čempionate, jei būtų mažiau ekipų. Ukrainiečiai jau daugelį metų išlaiko tokį patį braižą, su viena ar dviem pergalėmis tikisi prasibrauti į atkrintamąsias, bet dažniausiai jiems to padaryti nepavyksta.

Jei mūsiškiai bus susikaupę ir motyvuoti, problemų tikrai neturėtų kilti. Šiame mače prognozuočiau nesunkią pergalę, o štai mače su vokiečiais darbo tikrai bus daugiau.

Surasti, kas sustabdys Dennisą Schröderį, tikrai bus nelengva, bet žaidžia ne jis vienas. Tačiau mes turime daug lygiaverčių „mažų“ žaidėjų, kurie pasikeisdami tikrai gali jį pristabdyti. Vienas prieš vieną mes nieko prieš Dennisą padaryti nesugebėsime“, – įsitikinęs R.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas