Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 17

Solidžiai Luko Lekavičiaus diriguojama Lietuvos rinktinė nesunkiai įveikė turkus

Lietuvos nacionalinė krepšinio rinktinė įgauna vis ryškesnius kontūrus. Mažiau eksperimentų, mažiau keitimų, daugiau atsakomybės rinktinės senbuviams. Taip Kaune vykstantį keturių komandų „Huawei Cup“ turnyrą pradėjo Lietuvos rinktinė.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Solidžias rungtynes sužaidę Jono Kazlausko auklėtiniai įtikinamai 86:74 (27:19, 21:17, 22:16, 16:22)  įveikė Turkijos komandą ir pasirengimo cikle iškovojo jau penktąją pergalę. Rytoj mūsiškių laukia akistata su Makedonijos komanda, trečiadienį – mūšis su kroatais.

Pirmadienio vakarą lietuviai dominavo aikštėje nuo pat dvikovos pradžios. Jau pirmajame kėlinyje susikrovę apčiuopiamą persvarą (27:19), iniciatyvos iš savo rankų mūsiškiai taip ir neišleido.

Puikiai šiame mače vėl sužaidė jaunasis Lukas Lekavičius. Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas ne tik puikiai dirigavo kur kas vyresniems savo komandos draugams, tačiau ir pats ne kartą blykstelėjo individualiu meistriškumu.

J.Kazlauskas pasitikėjo savo jaunuoju gynėju ir leido jam žaisti beveik pusę viso rungtynių laiko, taip dar labiau sustiprindamas spėliones, kad rinktinės durys L.Lekavičiui greičiausiai prasivers jau šiemet ir jis keliaus su komanda į Europos čempionatą.

Šiam mačui treneriai neregistravo sirguliuojančio Artūro Gudaičio ir naują sutartį su „Toronto Raptors“ netrukus pasirašysiančio Jono Valančiūno. Žygimantas Janavičius vilkėjo sportinę aprangą ir sėdėjo ant atsarginių suolo, tačiau aikštėje taip ir nepasirodė.


Lietuva – Turkija 86:74 (27:19, 21:17, 22:16, 16:22).

Lietuva: Paulius Jankūnas 14 taškų (5 atk. kam.), Lukas Lekavičius 11 (6 rez. perd.), Jonas Mačiulis 10, Renaldas Seibutis 9 (4 rez. perd.), Deividas Gailius 8, Antanas Kavaliauskas ir Domantas Sabonis po 7, Robertas Javtokas ir Artūras Milaknis po 6, Adas Juškevičius 4, Mantas Kalnietis 3, Mindaugas Kuzminskas 1.

Turkija: Oguzas Savašas 13 (7/8 baudos), Semihas Erdenas 11 (5 atk. kam.), Cedi Osmanas 10, Ersanas Ilyasova 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas