Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 12

Sostinėje – triuškinanti „Ryto“ pergalė prieš „Pieno žvaigždes“

Užtikrintą pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo Vilniaus „Rytas (19-3). Sostinės komanda namuose rezultatu 99:66 (28:12, 24:26, 22:14, 25:14) sudavė skaudų smūgį Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (3-18).
Arnas Butkevičius, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Girdžiūnas
LKL dvikova: „Rytas“ – „Pieno žvaigždės“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po daug jėgų ir nervų pareikalavusio FIBA Čempionų lygos mūšio Strasbūre Giedriaus Žibėno auklėtiniai šįkart tų pačių klaidų nekartojo – anksti susikrovę saugų pranašumą jo iš savo rankų nepaleido.

Į visus svarbiausius rungtynių klausimus „Rytas“ atsakė dar per pirmą kėlinuką, kurio metu greitai susikrovė dviženklę persvarą ir užtikrintai kontroliavo dvikovos eigą.

Įpusėjus antrajam kėliniui vilniečių pranašumas pasiekė naujas rekordines aukštumas (49:27), tačiau pasvaliečiai nepasidavė ir ketvirčio pabaigoje atstumą tarp komandų nurėžė iki kiek padoresnio (38:52).

Po pertraukos – dar vienas „Ryto“ spurtas, šįsyk varžovus pasiuntęs tiesiai į nokautą. Iš pradžių 20-ies, o netrukus ir 30-ies taškų persvaros žymę pasiekę sostinės krepšininkai arčiau oponentų neprisileido ir iškovojo įtikinamą pergalę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Pieno žvaigždės“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Pieno žvaigždės“

Nugalėtojus į priekį vedė tradiciškai vedė Ivanas Buva. Kroatas per 22 minutes surinko 16 taškų ir dar sugriebė 8 kamuolius.

Naudingiausiai sostinės ekipoje rungtyniavo Gytis Radzevičius – 13 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 21 naudingumo balas.

„Ryto“ gretose šiame mače į rikiuotę sugrįžo Vaidas Kariniauskas, kuris pastarąsias rungtynes Prancūzijoje turėjo praleisti dėl pėdos traumos. Įžaidėjas per 15 minučių surinko 12 taškų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Pieno žvaigždės“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Pieno žvaigždės“

G.Žibėno kariauna šiame mače puikiai atakavo krepšį: dvitaškius metė 56 proc. taiklumu, tritaškius – 53 proc., o baudas – 78 proc.

Vilniečiai kėsinosi ir į skambiausią sezono pergalę. Prieš mėnesį „Rytas“ net 35 taškais sutrypė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o akimirką šiame mače pirmavo 34 taškų persvara.

Antradienį „Betsafe-LKL“ vicečempionų laukia žūtbūtinis mūšis FIBA Čempionų lygoje – į sostinę atvyksta Tenerifės „Lenovo“.

Vilniaus „Rytas“: Ivanas Buva 16, Gytis Radzevičius 13 (21 naud. bal.), Vaidas Kariniauskas 12, Jarvis Williamsas 10, Margiris Normantas 9, Tanneris Leissneris (13 naud. bal.) ir Kennethas Smithas (5 rez. perd.) po 8, Lukas Uleckas ir Arnas Butkevičius po 7.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Markellas Johnsonas 17, Žygimantas Skučas 14, Karolis Guščikas 10, Arnas Beručka 7.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas