Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sparingo su žvaigžde laukiantis Ąžuolas prieštaravo K.Maksvyčiui dėl LKL finalo baigties

Galingą sezoną po sugrįžimo iš JAV sužaidęs Ąžuolas Tubelis, tapęs naudingiausiu Lietuvos lygos („Betsafe-LKL) krepšininku, pirmadienį Druskininkuose prisistatė į rezervinės šalies rinktinės stovyklą.

Vilniaus „Rytui“ priklausantis, bet Klaipėdos „Neptūnui“ šiame sezone paskolintas 22-ejų aukštaūgis rinko po 17,2 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 20,4 naudingumo balo.

Dominuoti, o svarbiausia – įtikinti vyr. trenerį Kazį Maksvytį – Ą.Tubelis dabar sieks ir per trejas laukiančias draugiškas rungtynes su Libanu.

ltu.basketball nuotr./Ąžuolas Tubelis
ltu.basketball nuotr./Ąžuolas Tubelis

Po jų 3–4 žaidėjai iš rezervinės rinktinės prisijungs prie pagrindinės nacionalinės komandos kandidatų, savo stovyklą pradėsiančių birželio 17 dieną.

Lietuvos rezervinės rinktinės sąrašas

  • Augustas Marčiulionis, Marius Valinskas, Ignas Sargiūnas, Laurynas Beliauskas, Martynas Arlauskas, Lukas Kreišmontas, Paulius Danusevičius, Rytis Petraitis, Eimantas Bendžius, Einaras Tubutis, Ąžuolas Tubelis, Dovydas Romančenko, Marekas Blaževičius, Liutauras Lelevičius, Arnas Velička.

Ar „Rytas“ pakvietė Ąžuolą paminėti pergalę LKL pusfinalyje?

„Buvau arenoje, gavau bilietus (juokiasi). Labai gražus krepšinis, esu patenkintas, kad „Rytas“ iškovojo pergalę ir žais finale. Bet švęsti po rungtynių neteko“, – kukliai atsakė aukštaūgis.

Ą.Tubelis dar sykį buvo paklaustas apie savo ateitį. Nors turi sutartį su „Rytu“, vilnietis už išpirką gali keltis į kitą klubą.

„Čia gali būti niuansų. Nesakau nei taip, nei ne. Čia jau turi dirbti mano agentas su „Ryto“ vadovybe. Nelabai turiu ką pasakyti dabar“, – teigė krepšininkas.

Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Tribūnose – ir Ąžuolas Tubelis
Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Tribūnose – ir Ąžuolas Tubelis

Ąžuolas dar kartą patvirtino, kad turi susidomėjimo ir iš Eurolygos klubų.

„Yra susidomėjimo, bet nėra aišku iki galo, nes sezonai beveik visur Europoje dar vyksta. Neįsivaizduoju ir pats, kokie tie pasiūlymai šiuo metu, – kalbėjo žaidėjas. – Sunku pasakyti, ko man dabar reikia, bet žaisiu ten, kur manęs labiausiai nori. Daug priklauso nuo paties trenerio.“

Praėjusiais metais jis buvo paskutinis, „atkabintas“ nuo rinktinės dvyliktuko, išvažiavusio į Filipinus. Tuomet Ąžuolui sukliudė ir trauma.

Ar šiemet jo pagrindinis tikslas – pirmą sykį patekti į galutinę rinktinės sudėtį?

„Taip, žinoma. Čia priklauso nuo trenerio, nes jis mato daug ir išsirinks patį šviežiausią ir geriausią dvyliktuką. Kaip ir Augustui, man, jaunam žaidėjui, labai didelė motyvacija atstovauti Lietuvos vyrų rinktinei, ypatingai šiais metais, kai vyksta olimpinės žaidynės ir dar yra šansas patekti. Žinoma, kad noriu patekti“, – sakė per pokalbį su žiniasklaida greta gero savo bičiulio Augusto Marčiulionio sėdėjęs Ąžuolas.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Praėjusiais metais rinktinėje nebuvo NBA žvaigždės Domanto Sabonio, bet jis jau po kelių savaičių prisijungs prie Lietuvos nacionalinės komandos.

Jei pateks į pagrindinę rinktinę, Ąžuolas turės progą pasistumdyti su šešeriais metais vyresniu „Sacramento Kings“ bokštu.

„Laukiu, laukiu“, – juokėsi apie akistatas su Domu paklaustas Ąžuolas.

Galiausiai, 15min paprašė Ą.Tubelio paprognozuoti, kaip baigsis LKL finalas.

Lietuvos rinktinės treneris K.Maksvytis spėjo, kad jį laimės „Žalgiris“, bet Ąžuolas paprieštaravo.

„Nesutiksiu su treneriu, norėčiau, kad „Rytas“ laimėtų, – šypsojosi „Rytui“ priklausantis, bet su „Žalgiriu“ dažnai siejamas žaidėjas. – Tikrai manau, kad yra nemaži šansai. Serija turėtų išsitęsti ir tikrai bus atkakli kova.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus