Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudos konferencijoje išsiliejęs V.Šeškus prakalbo apie būtinus pokyčius Mažeikiuose

Visus penkis mačus šį sezoną pralaimėjęs naujasis Mažeikių „M Basket-Delamode“ vairininkas Virginijus Šeškus išliejo širdyje tūnantį skausmą spaudos konferencijoje po triuškinančios nesėkmės Klaipėdos „Neptūnui“.

Istoriniais laimėjimais Prienuose ir Jonavoje pasižymėjęs Virginijus Šeškus pergalių sąskaitos Mažeikiuose dar neatidarė.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pirmuosius keturis mačus Mažeikių „M Basket-Delamode“ ekipa pradėjo vienženkliais pralaimėjimais, tačiau trečiadienio vakarą sugėrė skaudų smūgį.

Uostamiesčio „Švyturio“ arenoje V.Šeškaus kariauna prieš Klaipėdos „Neptūną“ krito 71:106.

Po nesėkmės 57-erių metų specialistas spaudos konferencijoje rėžė ilgą monologą, nesulaukęs nė vieno klausimo po to.

VIDEO: V.Šeškus: „Gėda, kaip šiandien žaidėme“

„Visumoje, tai gėda, kaip šiandien žaidėme. Tikrai negalima taip žaisti. Gali būti silpnesnis, bet turi atiduoti visas jėgas ir žaisti. Tik vienas žmogus norėjo, stengėsi kažką daryti. Kitas dalykas – mes labai gerai žaidėme prieš „vilkus“, „Lietkabelį“, „Šiaulius“. Gal net virš savo lygio žaidėme.

Mes galvojame apie pastiprinimą, net apie kai kurių žaidėjų keitimą. Kaip matėte, šiandien esto jau nebuvo. Atsisveikinome labai fainiai, geras vyrukas. Pasikalbėjome, kad jam netinka žaisti trenerio schemose.

Labai sunku kalbėti po tokių rungtynių. Turbūt visi atkreipė dėmesį, jog visos mūsų problemos prasideda su keitimais. Kai mes pradedame keisti žaidėjus, o jei dar kažkas blogai žaidžia startiniame penkete, tuomet būna labai blogai.

Atrodo, paėmėme gerą žaidėją DJ Fennerį. Bet jis išvis nežaidžia. Žinoma, norisi taškų, gynyba ir visas supratimas... Labai sunku. Yra žaidėjų, kurie nori žaisti nepaisant klaidos. Viskas gerai, klaidų pasitaiko. Bet yra tokių, kurių neminėsiu, kurie eina į aikštelę ir klysta, klysta, klysta. Aš matau žaidėjų reakciją, kaip jie reaguoja. Jiems sunku. Jie iškart žino, kad su tuo žaidėju bus daug klaidų, problemos gynyboje. Ir viskas. Mes aiškinamės, aiškinamės, bet mums niekaip neišeina.

Aišku, sezonas tik prasidėjo. Mes bandome įvairias gynybas, ieškome. Labai reta situacija, kaip treneriui, kai turi komandą, darai, bet nežinai, ką su ja daryti. Puolimas kaip puolimas, bet gynyba... Kaip reikia gintis? Labai daug dalykų neveikia. Reikia dirbti, bet dar kartą pasikartosiu – sunku dirbti su komanda, kurią rinkai ne tu. Tu turi savo filosofiją, o komandos komplektacija filosofijos neatitinka.

Reikia padaryti bent kelis keitimus, kad galėtume kažką daryti. Pernai turėjome daug keitimų Jonavoje, žmonės kalbėjo, kad blogi žaidėjai, bet mes bent turėjome kažkokį savo stilių. Kai pagalvoji, mes šįmet net tokių žaidėjų neturime. Bandysime kalbėti su prezidentu. Bandome ieškoti naujoko į esto vietą. Nesinori klysti. Labai sunku“, – sakė V.Šeškus.

VIDEO: PIKENROLAS: ant žemės nuleistas „Žalgiris“ ir nesivaldantis A.Trinchieri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas