Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 02

Staigmenos prie namų sulaukęs B.Daviesas su „Žalgiriu“ atsisveikina su ašaromis akyse

Šarūnas Jasikevičius ėmė raginti sirgalius kelti triukšmo bangą ir stotis iš savo vietų. 27-ąją rungtynių minutę „Žalgirio“ treneris paskutinį kartą pakeitė Brandoną Daviesą. „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo plojimai. Šaras apsikabino amerikietį ir perdavė jam savo padėką. Netrukus B.Daviesas praėjo gyvą sveikinimų grandinę palei „Žalgirio“ atsarginių suolą. „Brandon Davies!“ – aidėjo „Žalgirio“ arenos tribūnose. Tai buvo emocingos „Žalgirio“ herojaus išleistuvės.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

B.Daviesas pastaruosius dvejus metus lemiamomis rungtynių minutėmis būdavo aikštėje ir savo ilgomis rankomis siekdavo „Žalgiriui“ skambių pergalių bei titulų.

Bet šįkart „Žalgiris“ taip smaginosi su „Rytu“, kad jau trečiojo kėlinio pabaigoje Šaras keitė savo lyderius ir juos dėkingai apsikabindavo.

Tai buvo padėka už nuostabų sezoną ir indėlį į didžiąsias „Žalgirio“ pergales ant parketo, bet pirmiausia ir svarbiausia – už nuostabias charakterio savybes, apie kurias ateities žalgiriečiams pasakos „Žalgirio“ treneriai ir krepšininkai.

„Tai buvo emocinga. Atrodo, gerai laikiausi, bet vis tiek nesulaikiau ašarų, – 24sek ant „Žalgirio“ arenos parketo aplinkui siautėjant sirgaliams pasakojo B.Daviesas. – Šioje aikštėje aš palikau širdį. Ypač „Žalgirio“ fanams. Jie man parodė begalinę meilę ir aš ją tikrai jaučiau.

Matyti juos stovinčius ir man dėkojančius buvo labai emocinga. Todėl nesusilaikiau. Džiaugiuosi, kad jiems padovanojome čempionų titulą.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Žmonės nenustojo ploti B.Daviesui atsistoję iki pat paryčių.

Socialiniame tinkle „Instagram“ 27-erių amerikietis pasidalijo vaizdo įrašu, kai grįždamas namo į savo namą Kaune, B.Daviesas priešais save išvydo čempionišką žaliai baltą juostą vidury gatvės ir plakatą ant balkono turėklų su sveikinimų užrašais.

Kaimynai beveik iki 4 val. ryto laukė B.Davieso nuo 22 val. vakaro.

Tai buvo viena iš daugelio nuostabių istorijų, kurias „Žalgirio“ centras pasakos savo bičiuliams grįžęs į Ameriką.

„Ne tik Kaunas, bet ir Lietuva man tapo antraisiais namais, – tikino B.Daviesas. – Manau, bet kas, kas čia atvyktų, jaustųsi lygiai taip pat.

Tai buvo neįtikėtina patirtis. Tie fanai, jie visada buvo tokie beprotiški. Ne tik šiose čempioniškose rungtynėse, bet ir visada.

Didžiulė pagarba jiems, o svarbiausia – komandos draugams. Mes perėjome daug ką, bet labai juos myliu ir esu labai laimingas, kad tapo čempionais.“

VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų

„Šiais laikais daug pasakoti nereikia, ne devintas dešimtmetis – dabar yra „Youtube“, – paklaustas, ką ateities žalgiriečiams ir jauniems žaidėjams pasakos apie B.Daviesą, sakė Š.Jasikevičius. – Jie mato, kaip jie gerbė komandą ir kaip klubas gerbė tuos žaidėjus, kurie per trumpą laiką paliko gilų antspaudą.

Jis atėjo į „Žalgirį“ iš žemesnio lygio. Kaip jau čia dažnai būna, pasikėlė savo lygį ir išėjo į aukštesnį. Dėl to tik džiaugiamės ir jis to nusipelnė.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Š.Jasikevičius netgi pavadino B.Daviesą geriausiu „Žalgirio“ centru po Arvydo Sabonio.

Į geriausių Eurolygos žaidėjų penketą šį sezoną išrinktas amerikietis buvo ryški figūra ne tik ant parketo, bet ir „Žalgirio“ rūbinėje, kurioje tapo viena pamatinių jos dalių.

Tą labai įvertino ir „Žalgirio“ senbuviai, per daugybę metų Kaune nematę daug tokių legionierių.

„Šaunuoliai, tikrai, – Aaroną White'ą su Brandonu Daviesu išlydėjo žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas. – Vienas tų dalykų, kodėl tie LKL finalai buvo tokie lengvi... Kai kur yra legionieriai, kurie sezono gale ne taip atsiduoda komandai. Bet mūsų legionieriai kasdien ėjo treniruotis, sportavo ir buvo atsidavę iki pat galo.

Buvo čia visokių gandų, kad jau pasirašė ar nepasirašė tų kontraktų. Kaip ten buvo, mes nežinome, bet jie išliko profesionalai iki pat paskutinio švilpuko.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Ačiū jiems už tai. Jie nuostabūs žaidėjai.

Matėme jų pirmuosius žingsnius „Žalgiryje“ ir kokie nedrąsūs buvo jų pirmieji žingsniai. Per tuos dvejus metus jie padarė tokią pažangą... Kaip patobulėjo kaip žaidėjai ir kiek pridėjo gerų dalykų savo žaidime, tai tiesiog nuostabu. Bet, manau, jie čia subrendo ir kaip žmonės.

Juk jie čia debiutavo Eurolygoje. Bet dabar jie solidūs Eurolygos žaidėjai. Brandonas – iš viso tapo dominuojančiu, o Aaronas irgi išsikovojo savo vardą ir poziciją.

Su jais viskas bus gerai. Jie ras savo vietą pasaulyje. Ir gaila, kad jie išvyks.“

B.Daviesas per porą metų išaugo „Žalgirio“ marškinėlius.

24sek žiniomis, vidurio puolėjas atsisveikina su Kaunu ir kraunasi lagaminus į „Barcelona“ klubą.

Tačiau ant „Žalgirio“ arenos parketo paklaustas, koks kitas etapas laukia B.Davieso, amerikietis šmaikščiai išsisuko.

„Koks mano kitas etapas? Jis prasideda rūbinėje. Jis bus pergalės šventė su savo komandos draugais. Bus labai linksma ir mes turime atšvęsti daug dalykų“, – šypsojosi B.Daviesas.

Kai B.Daviesas paliko parketą, „Žalgirio“ sirgaliai, komandos draugai ir treneriai iš padėkos stojosi iš vietų ir negailėjo žalgiriečiui plojimų.

Panašiai jis bus sutiktas „Žalgirio“ arenoje net ir kitą sezoną čia grįžęs su „Barcelona“ apranga. Nes B.Daviesas paliko ryškų įspaudą Kauniečių širdyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento