Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Startą rinktinei davęs K.Maksvytis pakomentavo G.Žiemelio įrašą: „Manipuliacijos“

Lietuvos krepšinio rinktinės vasarai oficialiai duotas startas. Druskininkuose susirinko rezervinė Lietuvos komanda, pradėjusi pirmąjį pasirengimo etapą su 13 jaunų ar jau patyrusių krepšininkų.

„Dažnai tekdavo čia, į Druskininkus, atvažiuoti su jaunimo rinktinėmis ir po to neblogai sekdavosi čempionatuose. Tikiuosi, kad šita tradicija tęsis“, – kaitinant saulei per ant Druskonio ežero kranto surengtą spaudos konferenciją kalbėjo Kazys Maksvytis.

Jis kartu su asistentais Dariumi Songaila, Dainiumi Šalenga, Mindaugu Noreika ir Deividu Rinkevičiumi kvietė į Druskininkus 15 žaidėjų, iš kurių atvyko 13.

Lietuvos rezervinės rinktinės sąrašas

  • Augustas Marčiulionis, Marius Valinskas, Ignas Sargiūnas, Laurynas Beliauskas, Martynas Arlauskas, Lukas Kreišmontas, Paulius Danusevičius, Rytis Petraitis, Eimantas Bendžius, Einaras Tubutis, Ąžuolas Tubelis, Dovydas Romančenko, Marekas Blaževičius, Liutauras Lelevičius, Arnas Velička

Du krepšininkai – Arnas Velička iš Vilniaus „Ryto“ ir Liutauras Lelevičius iš Panevėžio „Lietkabelio“ – vis dar tęsia pasirodymus LKL atkrintamosiose varžybose, o jų dalyvavimas nacionalinėje komandoje pakibo ant plauko.

Nepaisant to, K.Maksvytis pildyti sąrašo neketina ir per trejas draugiškas rungtynes birželio 10, 12 ir 14 dienomis prieš Libaną versis turimomis pajėgomis.

Pagrindinės rinktinės pajėgos į stovyklą rinksis birželio 17-ąją Palangoje. Į šį sąrašą tikimasi įtraukti ir bent 3-4 geriausiai pasirodžiusius rezervinės komandos narius.

„Malonu po ilgo laukimo pradėti pirmą etapą, darbą su rinktine. Dažnai tekdavo čia, į Druskininkus, atvažiuoti su jaunimo rinktinėmis ir po to neblogai sekdavosi čempionatuose. Tikiuosi, kad šita tradicija tęsis, – šypsojosi K.Maksvytis, dalyvavęs konferencijoje su LKF prezidentu Vydu Gedvilu, Druskininkų meru Ričardu Malinausku bei žaidėjais Eimantu Bendžiumi, Ąžuolu Tubeliu ir Augustu Marčiulioniu.

– Malonu pirmame etape turėti jaunus, ambicingus ir talentingus žaidėjus. Bus labai smagu. Tikiuosi, kad gera pradžia turės geros įtakos tolesniam mūsų pasiruošimui ir lems neblogą pabaigą.“

K.Maksvytis pakomentavo pagrindines rinktinės aktualijas, savo darbo paieškas ir LKL atkrintamųjų intrigas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

– Ar yra naujienų dėl sudėties ir Jono Valančiūno situacijos?

– Kol kas naujienų neturim. Pirmame etape yra visi žaidėjai, kuriuos ir kvietėme. Kažkiek sutrukdė užsitęsęs LKL čempionatas. Tikimės, kad antrame etape netrukdys užsitęsę vietiniai čempionatai. Kol kas viskas pagal planą ir tikimės, kad visi geriausi žaidėjai bus, išskyrus tuos, kuriuos pranešėme.

Dėl Valančiūno, kiek federacijos atstovai minėjo, turėtų būti aišku iki birželio 17 dienos.

– Ar Liutauras Lelevičius ir Arnas Velička dar gali prisijungti prie rinktinės? Nes jie bent iki birželio 9-10 dienų bus užimti LKL čempionatu.

– Kažkiek komplikuotai. Buvome juos įtraukę, tikėjomės greitesnio scenarijaus, bet jeigu serijos užsitęs, tai komplikuosis.

Arnas Velička
Arnas Velička

– Ar likus su 13 žaidėjų neplanuojama pasikviesti dar žaidėjų?

– Neplanuojam. Tik savaitę trunka pasiruošimas, tuomet trejos rungtynės. Surinkome gana neblogą sudėtį. Pernai šitas projektas pasiteisino, surinkome talentingiausius, arčiausiai pagrindinės rinktinės esančius žaidėjus. Labai pačiam bus smagu pačiupinėti Lietuvos talentus.

– Kiek žaidėjų planuojate pajungti iš pirmo etapo ir ar E.Bendžius, A.Marčiulionis ir Ą.Tubelis yra potencialiausi kandidatai?

– Manau, kad trys-keturi žaidėjai gali prisijungti prie antro etapo. Pernai du žaidėjai (iš pirmo etapo – aut. past.) net išvažiavo į čempionatą. Tikrai labai vertiname šitą etapą.

– Kuriuos žaidėjus jums bus įdomiausia pamatyti iš rezervinės rinktinės?

– Visus. Eimantą, Ąžuolą teko, bet Augustą seniau teko „čiupinėti“. Smagu – geras, talentingas kolektyvas. Smagu dirbti su jaunu ir talentingu kolektyvu.

„Scanpix“/AP nuotr./Augustas Marčiulionis
„Scanpix“/AP nuotr./Augustas Marčiulionis

– Luka Dončičius su „Dallas Mavericks“ pateko į NBA finalą ir greičiausiai negalės atvykti į Lietuvą. Slovėnai yra vieninteliai pagrindinės rinktinės varžovai pasiruošimo etape. Ar Lukos nebuvimas keičia jūsų planus, ar žiūrite tik savo komandos reikalų?

– Manau, dar anksti spręsti ir teigti, kad Lukos nebus. Dar palaukime. Jei serija pasibaigs anksčiau, jis atvyks.

Jeigu nuvažiuoji pažiūrėti rungtynes, jau atsirandi tame sąraše. Čia daugiau manipuliacijos.

– Kaip jums sekasi ieškotis darbo klube?

– Dabar susikoncentravęs į rinktinę. Visiškai pailsėjau, norisi pradėti darbus. Kai esi visą gyvenimą įpratęs suktis tame rate, turi energijos kibti į darbus. Neturiu naujienų dėl klubinio sezono.

– Jūs ir ne savo noru dalyvaujate komunikaciniuose žaidimuose, buvote įtrauktas ir į Gedimino Žiemelio pasisakymus. Ar jūsų pavarde tiesiog žaidžiama, ar yra tam pagrindo?

– Nėra pagrindo. Jeigu nuvažiuoji pažiūrėti rungtynes, jau atsirandi tame sąraše. Čia daugiau manipuliacijos.

– Ar turite terminą, iki kada norėtumėte rasti klubą? Nes tikriausiai po rinktinės bus gerokai per vėlu.

– Turiu kažkokį terminą, bet nesiruošiu eiti į pačią pirmą opciją. Noriu išlaukti gerų sąlygų. Turim projektų ir su rinktine. Išlauksim gero varianto.

– Netrukus prasidės LKL didysis ir mažasis finalai. Ką jiems prognozuojate?

– „Žalgiris“ yra favoritai, tad tikiuosi, jog „Žalgiris“ laimės. O mažajame finale nugalės stipriausi (šypsosi).

– Ar labai skaudu buvo matyti Keenano Evanso traumą?

– Labai skaudu. Žinant, koks geras žaidėjas, koks geras žmogus. Jeigu jau buvo pasirodę kalbų, kad gal net į Lietuvos rinktinę reikėtų pajungti, reiškia, žmogų lietuviai labai mylėjo. Labai gaila jo asmeniškai, kai jis antrą kartą papuola į tokią situaciją.

– Parašėte jam žinutę?

– Taip, be abejo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus