Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

Su kapitonu apsižodžiavęs K.Maksvytis: „Vienos blogiausių rungtynių sezone“

Kauno „Žalgiris“ tiesiausiu keliu žengė į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį, bet Kazys Maksvytis po antrosios pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ patenkintas nebuvo. „Vienos blogiausių rungtynių sezone“, – piktai kalbėjo darbėniškis.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / LKL.lt nuotr.

Žalgiriečiai turėjo 17 taškų pranašumą per ilgąją pertrauką, bet jį iššvaistė antroje rungtynių pusėje ir paskutinę minutę vos neprisižaidė, kai skirtumas tarp komandų buvo ištirpęs iki 3 taškų. Galiausiai, kauniečiai Kėdainiuose pasiekė pergalę 92:86 ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 2-0.

„Vienos blogiausių rungtynių sezone. Nesu patenkintas, kaip sužaidėme šias rungtynes, – sakė K.Maksvytis. – Darysime išvadas, kad pusfinalyje būtume geresni. Vis dar negrįžome į LKL atkrintamųjų režimą. Vis dar esame kažkur kitur.“

Į pergalę „Žalgirį“ tempė komandos kapitonas Edgaras Ulanovas, pelnęs 20 taškų ir surinkęs 24 naudingumo balus, bet ir jam teko K.Maksvyčio spragilų, kai kaunietis pramiegojo varžovą gynyboje ir apsižodžiavo su treneriu ketvirtajame kėlinyje.

K.Maksvytis šią situaciją pakomentavo ir po rungtynių.

„Jis visada turi ką pasakyti. Puolimas buvo geras, bet gynyboje nebuvo gerai. Aš visada esu teisingas tiek prieš save, tiek prieš kitus. Jeigu žaidėjas daro klaidų, jis turi tą išgirsti“, – pabrėžė specialistas.

Greitus 9 taškus rungtynėse pelnė Ignas Brazdeikis, bet po ilgosios pertraukos 24-erių „Žalgirio“ lyderis nebežaidė dėl incidento pirmoje mačo pusėje, kai jis susidūrė su aikštę juosiančiais reklaminiais LED ekranais.

„Ant jo užkrito LED ekranas, bet sakė, kad nieko pernelyg rimto“, – atskleidė Iggy nežaidimo priežastį treneris.

Jis pagyrė ir į atlapus turnyro favoritams kibusią Kėdainių komandą, kuri atkrintamosiose žaidė pirmąsyk po penkerių metų pauzės.

„Sveikinu Kėdainių komandą. Manau, kad turėjo gerą atkrintamųjų seriją, įtraukė mus į zoninę gynybą, kaitaliojo gynybos sistemas. Viena įdomesnių komandų šiame sezone – su jaunais žaidėjais, su neblogais legionieriais“, – Gedimino Petrausko treniruojamą „Nevėžį“ liaupsino K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gediminas Petrauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gediminas Petrauskas

Tiesa, vienam Kėdainių komandos žaidėjui antrasis ketvirtfinalio susitikimas labai nesusiklostė. Dyshawnas Freemanas per akistatą su „Žalgiriu“ prametė net 13 baudų metimų iš tiek pat galimų – prieš tai nublanko ir ganėtinai solidus jo 16 taškų ir 6 atkovotų kamuolių pasirodymas.

„Nesu, – paklaustas, ar yra matęs tiek daug vieno žaidėjo pramestų baudų, atsakė K.Maksvytis. – Per rungtynes atrodė, kad vieną kitą jis įmetė. Tai mus išgelbėjo.“

Pusfinalyje „Žalgiriui“ teks žaisti prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ arba Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ – šių komandų serijoje šiandien įsivyravo lygybė 1-1.

Akistatoje su panevėžiečiais „Žalgiris“ galėtų revanšuotis už nesėkmę praėjusių metų pusfinalyje, bet K.Maksvytis toli į priekį dar nežvelgia.

„Neskubėkime užbėgti įvykiams už akių. Kova dar tęsiasi. Kai sulauksime, tada ir spręsime“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Tiesa, kita LKL pusfinalio pora jau aiški. Joje čempionui Vilniaus „Rytui“ iššūkį mes sensaciją pateikę Jonavos „CBet“ krepšininkai, kurie ketvirtfinalio serijoje 2-0 šokiravo Alytaus „Wolves“ ekipą.

„Kažkiek nustebino, – apie netikėtą rezultatą kalbėjo K.Maksvytis. – Iš kitos pusės, rezultatas gana teisingas. Jonava išlaikė stabilumą, seniau dirba su šiuo trenerių ir žaidėjų branduoliu. „Wolves“ norėjo viską pasiekti per pirmus metus, bet ne viskas taip lengvai pavyksta.“

O ar senas K.Maksvyčio pažįstamas Virginijus Šeškus, sukūręs dar vieną stebuklą, dar stebina „Žalgirio“ trenerį savo rezultatais?

„Ne tik aš, visi mato, kaip jis visada pasiekia rezultatą. Jam labai tinka vadinamojo underdogo vaidmuo, susirenka nedidelę sudėtį ir su maža rotacija – nors šiemet ji išskirtinė, turi 9-10 žaidėjų, kai turėdavo tik 7-8, – visada sugeba kovoti su stipresnėmis komandomis“, – apie kolegą atsiliepė Kazys.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Vis dar negrįžome į atkrintamųjų režimą“

LKL pusfinaliai prasidės gegužės 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas