Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 28

Su netikėta viešnia į spaudos konferenciją atėjęs Šaras prabilo apie neraminantį skaičių

„Šiandien atsivedu draugę. Jeigu klausimų bus, klauskit irgi, – Šarūnas Jasikevičius žvilgtelėjo sau į dešinę, kur atsivedė mažą savo sirgalę. – Matai, turiu čia rimtą vaidinti.“ Atkakli „Žalgirio“ ir Šaro aistruolė Mėja Panevėžyje praėjusią savaitę kėlė plakatą „Šarai, pasilik“. Tada žalgiriečių strategas nepastebėjo mažylės, bet LKL superfinalo serijos starte parodė jai išskirtinį dėmesį. Š.Jasikevičius bandys išpildyti mergaitės norą, o dabar džiaugiasi reikšminga pergale kovų dėl LKL aukso pradžioje.
Šarūnas Jasikevičius
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

40-ąją rungtynių minutę „Žalgirio“ sirgaliai kilo iš savo vietų ir plojo šeimininkų komandai. Šarūnas Jasikevičius nusivalė prakaitą ir gurkštelėjo mineralinio. Formalumai buvo sutvarkyti – žalgiriečiai gan užtikrinta pergale 79:64 pradėjo LKL finalo seriją iki trijų pergalių su Vilniaus „Rytu“.

Mačo įkarštyje Šarūnas Jasikevičius nespėjo suktis priekaištaudamas.

Iš pradžių jis išrašė baudos kvitą Mariui Grigoniui, netrukus – Artūrui Milakniui, o galiausiai savo pasirodymą prie šoninės linijos baigė replika teisėjui Gintarui Vitkauskui.

„O ten (kitoje aikštės pusėje) tai viską švilpiat!“ – pyko „Žalgirio“ treneris. Iškart po šių žodžių sekė žaibiška techninė pražanga rungtynėms dar nė neįpusėjus.

Kai Martynas Echodas nuo „Žalgirio“ krepšio nuėmė trečią kamuolį iš eilės, treneris įtūžęs vos tvardėsi aikštės kampe, net nenorėdamas žvilgtelėti į Deoną Thompsoną, virš kurio galvos skraidė „Ryto“ aukštaūgis.

Aikštėje persigrupavęs „Rytas“ buvo ne juokais pavirpinęs „Žalgirio“ trenerio nervus, kai trečiojo kėlinio viduryje perėmė iniciatyvą ir sumažino skirtumą iki 4 taškų. Neramino jį ir net 19 puolime vilniečių atkovotų kamuolių. Bet žalgiriečiai išsikuopė žaidimo šiukšles iš savo daržo.

„Žalgirio“ žaidime buvo ir nemažai gerų dalykų.

Pirmiausia, žaliai balti jau pirmajame kėlinyje į svečių krepšį įvertė 27 taškus – beveik pusę tiek, kiek „Rytas“ vidutiniškai leisdavo varžovams įmesti trejose ankstesnėse rungtynėse per visas 40 minučių (59,7 tšk.).

„Žalgiris“ nepirmavo tik 18 susitikimo sekundžių ir didžiąją mačo dalį neprisileido „Ryto“ krepšininkų taip, kad jų pergalei iškiltų didžiulė grėsmė.

O svarbiausia, kad „Žalgiris“ LKL finalo seriją iki trijų pergalių pradėjo pergalingai 79:64. Serija jau ketvirtadienį keliasi į sostinę.

„Svarbiausia buvo laimėti. Esame labai patenkinti, kad pradėjome seriją pergale. Puolime, manau, žaidėme solidų mačą. Žaidėme gana kantriai.

Gynyboje buvo visko – momentais ir gerų epizodų, momentais nesupratome savo taisyklių ir daug kur „Rytas“ mus baudė, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – 19 atkovotų kamuolių puolime... Iš viso neatsimenu... Turbūt Dainius geriau už mane paruošė komandą, nes po paskutinių rungtynių su „Rytu“ kalbėjau, jog čia turime pranašumus. Šįkart išėjo atvirkščiai.

Kaip visada, tikimės ilgos serijos ir reikia suprasti, kad už dviejų dienų rungtynės bus visai kitokios.“

– Kuo „Rytas“ galėjo geriau pasiruošti tokiam įspūdingam 19 atkovotų kamuolių skaičiui?

– Yra kažkokie motyvaciniai dalykai. Nors labai sunku kažką dar labiau motyvuoti nei finalai.

Pralaimėjome daug mikrodvikovų vienas prieš vieną. Nekalbu apie išsikeitimus atakos gale, kai jie turėtų ūgio pranašumą. Reikia į tai kreipti dėmesį – mums sunku bėgti į greitą puolimą su 19 nepaimtų kamuolių.

– Žalgiriečiai rūbinėje pabrėžė, kaip svarbu iš žaidimo buvo eliminuoti DJ Seeley. Kaip jį pavyko palikti su nuliu taškų?

– Žaidžia prieš jį Marius, kai kuriose situacijose Thomasas Walkupas.

Bet buvo dvi situacijos, kur mes leidome įmesti jiems per daug metimų iš po krepšio. Tiek Parachouskis, tiek Echodas truputį per daug dėliojo mums iš po krepšio, ypač pirmoje pusėje.

Tos pirmos rungtynės yra specifinės. Svarbiausia laimėti, o antras svarbiausias dalykas, kaip reaguosime į tas detales, kurias akcentuosime prieš antrą mačą. Jis būna visai kitoks.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ galia, „Ryto“ bandymai kąsti ir prognozė

– „Rytas“ greitajame puolime pelnė septynis taškus. Turbūt esate patenkintas šiais skaičiais?

– Gana neblogai. Tai surišta su neblogu mūsų puolimu.

Reikia žaisti kantriai, prieiti prie savo metimų. Man tik nepatinka, jog po netaiklių metimų paėmėme puolime tik 9 atkovotus kamuolius. Tų šansų kaip ir buvo.

– Kokių taktinių „Ryto“ pokyčių tikitės ketvirtadienį?

– Kažkokių taktinių dalykų yra, bet daugiausiai dėmesio kreipsime į detales. Dabar svarbus žaidėjų šviežumas ir energija.

Mane jaudina tie 19 kamuolių. Vilniečiai žaidžia su puikia energija jau nuo LKL pusfinalio serijos.

– Daug „Ryto“ žaidėjų rungtyniauja ypač ilgai. Kiek didelis „Žalgirio“ pranašumas gali būti atsarginių suolas įsibėgėjant serijai?

– Sunku pasakyti. Atkrintamosiose šiemet žaidžiame kas antrą dieną. Manau, jie irgi pripratę prie to ritmo. Minutės nemažos, bet jie turi žaidėjų. Tas pats Butkevičius gali žaisti per dvi pozicijas, Echodas.

Mes turime koncentruotis į save ir bandysime tą daryti.

– Jau atsakėte į nemažai klausimų, o ar duosite atsakymą Mėjos plakatui?

– Neatsakiau. Ji tik paprašė manęs, bet stengsimės išpildyti jos norus, kaip visada.

Matai, kaip čia sunku (kreipėsi į mergaitę, – aut. past.).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LKL finalo sirgaliai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LKL finalo sirgaliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento