Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su vaistininku save lyginęs A.Trinchieri: „Nėra lengvas darbas“

Galingą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įsirašęs naujasis Kauno „Žalgirio“ (16-2) vairininkas negailėjo pagyrų savo auklėtiniams.

Du Eurolygos galiūnus – Stambulo „Anadolu Efes“ ir Atėnų „Panathinaikos“ – praėjusią savaitę parvertę žalgiriečiai su ne mažesne energija pirmadienio vakarą 101:63 sutriuškino ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (11-6) ekipą, iki šios nesėkmės skaičiavusią šešių pergalių seriją „Betsafe-LKL“ lygoje.

„Mano žaidėjai rimtai pažiūrėjo į šias rungtynes. Gynėsi, užsitikrino pergalę pirmoje pusėje. Jie atliko puikų darbą. Tokios rungtynės – itin svarbios, ypač po dvigubos Eurolygos savaitės. Puiki diena ofise“, – auklėtinius gyrė A.Trinchieri, savo darbą lyginęs su vaistininko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

„Žinote, kaip ir vaistinėje, reikia įdėti šiek tiek to, šiek tiek ano, padaryti kokteilį. Tai – mano pareiga, kad žaidėjai būtų tinkamai nusiteikę ir į aikštę žengtų su tinkamu požiūriu. Tuo pačiu suteikti jiems pakankamai pasitikėjimo savimi. Nėra lengvas darbas, bet jie nusipelno mano pagyrų, nes bando viršyti savo limitus, – tęsė strategas.

– Lukui (Lekavičiui), kuris pastaruoju metu žaidė mažiau, prireikė 12 minučių įsibėgti, tačiau paskutinę atkarpą, apie 13 minučių, jis jau žaidė gerokai geriau. Aš buvau nusiteikę jo palaukti, nes jis turi didelę širdį. Nėra taip, kad spragtelsi pirštais ir visas veiks iš karto.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

Užtikrintą „Žalgirio“ pergalę apkartino tik paskutinę mačo minutę susižeidęs Dovydas Giedraitis. Jis aikštę paliko susiėmęs už kairiojo peties.

„Jeigu Doviui viskas gerai, tuomet aš patenkintas šiomis rungtynėmis. Planas buvo paskirstyti žaidimo laiką visiems. Tiems, kas žaidė mažiau (Eurolygoje), kaip Lukas (Lekavičius). O Arnas (Butkevičius, pelnęs 100-ąjį tašką, – past.) žino, kad visai komandai dabar turės pirkti sušių“, – juokėsi A.Trinchieri.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis

Tuo metu Oliveriui Kostičiui beliko nukelti kepurę prieš dominavusius Lietuvos krepšinio lygos čempionus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Oliveris Kostičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Oliveris Kostičius

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Jų energija ir pasitikėjimas savimi, kurį įgijo paskutinėse rungtynėse Eurolygoje, šiuo metu yra tikrai labai aukšto lygio. Žinojome, kad laukia labai, labai fiziškos rungtynės. Visiškai pramiegojome pirmąją pusę. Trečiajame kėlinyje parodėme reakciją. Bent jau žaidėme kiečiau“, – dėstė O.Kostičius.

VIDEO: A. Trinchieri: „Žaidėjai rimtai pažiūrėjo į rungtynes“

Aštuntą sykį iš eilės „Betsafe-LKL“ lygoje laimėję žalgiriečiai tvirtai žengia pirmi, o uteniškiai užima 4 poziciją.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas