Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 11

Sugniuždytas rinktinės lyderis: „Gaila, skauda“

Lietuvos rinktinės svajonė dužo į šipulius – didesnę dalį rungtynių pirmavusi mūsų šalies nacionalinė komanda Europos čempionato aštuntfinalyje po pratęsimo 94:102 nusileido Ispanijai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2:4 – su tokiu neigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu Vokietiją paliks lietuviai.

Tik vengrus ir bosnius įveikę, tačiau dramatiškai slovėnams, prancūzams, vokiečiams ir galiausiai ispanams nusileidę Lietuvos krepšininkai nepasinaudojo atsivėrusiu šansu pratęsti kovą dėl medalių.

Prislėgti rinktinės krepšininkai po gniuždančio pralaimėjimo vengė bendravimo su žiniasklaida, o prie žurnalistų stabtelėjo tik keli komandos krepšininkai.

„Manau, kad blogai, – paklaustas, kaip įvertintų rinktinės pasirodymą čempionate, sakė Domantas Sabonis. – Tikslas tikrai buvo kitoks – gaila, skauda. Tikrai galvoju, kad turėjome šansą eiti toliau, bet nepasisekė.“

Kalbėdamas apie pralaimėjimo priežastis, „Sacramento Kings“ aukštaūgis pabrėžė gynybos prieš natūralizuotą ispanų amerikietį Lorenzo Browną svarbą.

„Gynyba, gynyba... Prieš Lorenzo Browną turėjome planą, dideli turėjo būti aukščiau, buvo ne metikų, turėjome padaryti, kad jis nemestų, bet neišpildėme savo plano, – sakė D.Sabonis. – Pabaigoje jie nusimetė prie tritaškių, Lorenzo Brownas susirinko taškus, kurių turėjome išvengti.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Ypač galingai L.Brownas žaidė pratęsime, kurio metu įmetė net 11 iš savo 28 pelnytų taškų. Prieš tai geriausiai prieš jį gynėsi Arnas Butkevičius, bet jis susirinko penkias pražangas ir užbaigti rungtynių negalėjo.

„Sunku, bet mūsų dvylika geriausių, turime visi būti pasiruošę“, – apie šio puolėjo svarbą kalbėjo D.Sabonis.

Ispanai savo spurto metu ypač dažnai naudojo ir „box-and-one“ gynybą – tai aikštės gynyba, prieš vieną oponentą ginantis asmeniškai. Šiuo atveju, tai buvo Marius Grigonis.

„Nebuvome pasiruošę ir nuo to labai skaudėjo. Jie žinojo, kaip mus išmušti, negalėjome atsitverti, apsiginti. Jie turėjo daugiau atakų“, – apie didžiausias problemas kalbėjo D.Sabonis.

Ketvirtfinalyje ispanai kausis prieš kroatus arba suomius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas