Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezono pradžioje stringantis „Ryto“ centras pateikė savo nuomonę

Vilniaus „Rytas“ išgyvena pakilimą. LKL čempionai per 10 dienų nukovė Kauno „Žalgirį“, Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, o trečiadienio vakare be didesnio vargo atsidarė FIBA Čempionų lygoje, sudorodami Vroclavo „Šlask“ iš Lenkijos (98:75).

„Sėkmingos rungtynės. Žaidėme komandinį krepšinį, užbaigėme rungtynes stipriai. Esu labai laimingas dėl pergalės, – po mačo kalbėjo „Ryto“ centras Stevenas Enochas, pelnęs 7 taškus. – Kiekvienas mačas yra svarbus, ypač Čempionų lygoje. Turime nedaug mačų prieš kitą etapą. Buvo labai svarbu sureaguoti į pralaimėjimą Italijoje ir tai padarėme didele persvara.“

Dar prieš dvi savaites vaizdelis „Ryto“ stovykloje buvo visai kitoks. Vilniečiai sezoną pradėjo pralaimėjimu Klaipėdos „Neptūnui“, o FIBA Čempionų lygos kovas penktus metus iš eilės taip pat atidarė nesėkme.

Po niukso prieš Emilijos Redžo komandą Giedrius Žibėnas viešai sukritikavo žaidėjų formą ir prastą darbą treniruotėse, o pasak S.Enocho, komandos viduje įvyko pokalbis.

„Pažadėjome daugiau stumti vienas kitą. Metalas aštrina metalą. Norime stumti vienas kitą daugiau, kad pasiektume geresnius rezultatus“, – aiškino 27-erių aukštaūgis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“

Kas pasikeitė nuo Italijos?

„Esame labiau disciplinuoti treniruotėse, mažiau klystame treniruodamiesi. Gynyboje vykdome nurodymus, puolimas taip pat pagerėjo. Tai reiškia daug.“

Kalbant apie LKL čempionus, sezono pradžioje daugiausiai kritikos strėlių lekia būtent į S.Enochą. Kai centras papildė „Rytą“, buvo kalbama apie atvykstantį itin pajėgų centrą, kuris turėjo dominuojantį sezoną Europos taurėje, bet ir galingų atkarpų Eurolygoje, kur nuo aukštaūgio rankos kentėjo Kauno „Žalgiris“ ar „Barcelona“.

Visgi po 12,4 taško, 8 atkovotus kamuolius ir 18,1 naudingumo balo Europos taurėje praėjusį sezoną rinkęs 208 cm ūgio centras „Ryte“ kol kas neatrodo panašus į pikinę S.Enocho versiją.

LKL jo vidurkiai siekia vos 8 taškus, 4,3 atkovoto kamuolio ir 7 naudingumo balus, Čempionų lygoje – 7,5 taško, 4 atkovotus kamuolius ir 9,5 naudingumo balo. Įdomu ir tai, kad centro minučių kiekis LKL nesiekia 19-os, o Čempionų lygoje – 20-ies. Kaip rodo istorija, visi šie anksčiau išvardinti skaičiai įprasti S.Enochui.

Kad S.Enochas sunkiai randa savo žaidimą, pastebėjo ir ne vienas krepšinio apžvalgininkas. Vieni dūrė pirštu į aukštaūgio sprendimus, o kiti pasisakė apie prastą krepšininko formą. Apie antrąjį variantą kalbėjo dauguma.

Po mačo S.Enochas buvo paklaustas, kaip jis vertina savo sezono startą, tačiau išgirdęs žodį „sunkus" turėjo kitą nuomonę.

„Jis buvo sunkus visiems. Tai nėra sunkus startas (man). Tiesiog mokomės, kaip žaisti kartu“, – nesutiko „Ryto“ legionierius.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“

Kodėl amerikietis atvyko į „Rytą“?

„Į viską žiūriu labai paprastai – noriu su „Rytu“ laimėti titulą“, – trumpai, bet aiškiai atsakė aukštaūgis.

Prieš mačą su „Šlask“ G.Žibėnas naudojosi eteriu ir kvietė atvykti į Čempionų lygos mačą, akcentuodamas jo svarbą, nes Senojo žemyno pirmenybėse grupės etapas susideda tik iš 6 rungtynių. Klaidoms vietos mažai.

Ir nors strategas po mačo spaudos konferencijoje pasiuntė žinutę „Ryto“ sirgaliams, akcentuodamas tai, kad jų buvo ženkliai mažiau nei dvikovose „Žalgiriu“ ar „Wolves“, trečiadienio vakarą į „Twinsbet“ areną atvyko 4,9 tūkst. aistruolių, kurie savo skanduotėmis ir mosikuojamais šalikais sukūrė šiltą atmosferą.

„Ši aplinka suteikia mums energijos. Labai mėgstu žaisti namuose. Net ir išvykose sirgaliai mus palaiko, nesvarbu, ar mačas Lietuvoje ar ne“, – sakė S.Enochas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“

Aukštaūgis buvo paprašytas palyginti „Ryto“ sirgalių sukuriamą atmosferą.

„Labai garsus (palaikymas). Čia palaikymas toks, kaip Eurolygoje“, – teigė aukštaūgis.

S.Enochas aukštaūgių tandemą „Ryte“ sudaro su dar vienu labai talentingu žaidėju – Ąžuolu Tubeliu. MVP sezoną Klaipėdoje pernai sužaidęs vilnietis solidžiai atrodo ir Vilniuje – LKL ir Čempionų lygoje atitinkamai rinkdamas po 14 ir 13,2 naudingumo balo.

„Jis gali ne tik būti Eurolygos žaidėju, bet ir grįžti į NBA, – drąsiai apie Ą.Tubelį rėžė S.Enochas. – Jis padės šiai komandai pakilti į dideles aukštumas. Esu labai laimingas už jį, džiaugiuosi žaisdamas kartu su Ąžuolu. Stengiuosi perduoti kamuolį jam kiek galima daugiau, nes jis tiesiog pelno taškus.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis

Absoliutus „Ryto“ lyderis sezono pradžioje yra G.Radzevičius. Puolėjas ne tik atlieka daug nematomo darbo, bet LKL renka po 20 naudingumo balų, Čempionų lygoje – po 23, o krepšį atakuoja absurdiškais procentais. Sudėjus abu turnyrus – dvitaškių pataikymas siekia 86 procentus, tritaškių – 60,5.

Po mačo S.Enochas gyrė Radzo, kuris prieš „Šlask“ sužaidė karjeros mačą – 23 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 30 naudingumo balų.

„Jis parodo, kas yra čempionas kiekvieną kartą, kai žengia ant parketo. Jis rodo pavyzdį, mums reikia juo sekti“, – sakė centras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Vroclavo „Sląsk“

Dabar vilniečiai yra ant geros bangos. Kaip tai išlaikyti?

„Likti sveikiems, likti disciplinuotiems. Atlikti tinkamus pasirinkimus, sėkmingai vykdyti užduotis aikštelėje, likti kantriems. Varžovai mėgsta duoti spaudimo, o ypač išvykose“, – užbaigė „Ryto“ legionierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito