Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 26

Sunkus sezonas lemia sunkų sprendimą: Mantas Kalnietis deda tašką Lietuvos rinktinėje

Penkiolika metų Lietuvos krepšinio rinktinei atstovavęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis nusprendė baigti karjerą nacionalinėje komandoje.

Pirmą kartą debiutavęs Lietuvos rinktinėje 2006 metais, Mantas Kalnietis nusprendė, jog užtenka.

Du Europos čempionato sidabro medalius bei pasaulio pirmenybių bronzą Lietuvos komandai padėjęs iškovoti 35 metų žaidėjas apie sprendimą padėti tašką nacionalinėje ekipoje pasakė per interviu „Basketnews“ redaktoriui Jonui Miklovui.

„Per vieną dieną to nenusprendžiau, – pripažino M.Kalnietis. – Rinktinėje praleidau labai gerą laiką ir niekada nebuvo minčių ar dvejonių atsisakyti galimybės joje žaisti. Man labai pasisekė, kad mano žmona ir vaikai norėdavo, kad žaisčiau rinktinėje. Kartais kitose šeimose gal būdavo pasiūlymų pailsėti ar pakeliauti į šiltus kraštus, o pas mane buvo atvirkščiai – visi palaikė.

O sprendimas atėjo daugiausiai dėl sunkaus sezono, dėl traumos, kuri pernai pakeitė mano trajektoriją. Galų gale atsirado žmonių, kurie pakeis mane. Be to, nėra taip, kaip anksčiau, kad nėra kam žaisti. Dabar yra žmonių ir talentingo jaunimo. Normalu, atėjo laikas pasitraukti, ir ramiai priėmiau tą sprendimą.“

M.Kalnietis pastarąjį kartą rinktinei atstovavo per olimpinį atrankos turnyrą pernai vasarą, kai Lietuvos krepšininkams pirmąsyk nepavyko iškopti į olimpines žaidynes.

Svarbų vaidmenį turėjęs M.Kalnietis tada po turnyro Kaune tvirtino, kad varžybos nereiškia jo kelio pabaigos rinktinėje, bet šis sezonas Kauno „Žalgirio“ klube klostosi sudėtingai visai komandai.

„Žalgiris“ lieka paskutinėje 18-oje vietoje Eurolygoje. Su Kauno klubu dvejų metų sutartį praėjusią vasarą pasirašęs M.Kalnietis Eurolygoje žaidžia po 17 minučių, pelno po 5,9 taško ir atlieka po 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Kazio Maksvyčio treniruojamoje Lietuvos rinktinėje svarbiausiais įžaidėjais turėtų likti Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius. Geresnę galimybę sugrįžti į komandą veikiausiai turės ir Vaidas Kariniauskas.

Lietuvos rinktinė į kovas grįš vasarį per pasaulio čempionato atrankos rungtynes su bosniais, o svarbiausias metų turnyras bus Europos čempionatas rugsėjį.

Į Europos pirmenybes lietuviai ir įšoko, kai paskutinėmis sekundėmis atrankos varžybose Vilniuje pernai M.Kalnietis blokavo Danijos krepšininko metimą.

M.Kalnietis pirmą kartą į rinktinę pateko 2006 metais, kai būdamas 19-os metų išvažiavo į pasaulio čempionatą Japonijoje.

2007 ir 2008 metais Europos čempionate bei olimpinėse žaidynėse jo paslaugų treneriams neprireikė, bet nuo 2009 metų 196 cm ūgio kaunietis buvo nuolat reikalingas svarbiausiai šalies krepšinio komandai.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis, Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.
„Scanpix“ nuotr./Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis, Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.

2010 metais M.Kalnietis daug prisidėjo prie pasaulio čempionate iškovotos bronzos, o 2013 ir 2015 metais buvo vienas rinktinės lyderių pakeliui į sidabrą Europos pirmenybėse.

Dėl peties traumos, patirtos kontrolinėse rungtynėse, jis turėjo praleisti 2014 metų pasaulio pirmenybes, bet pasveikęs visada buvo pavyzdys žaidėjo, kuris veržiasi ir atstovauja savo šalies komandai, atiduodamas jai visą savo širdį.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Lietuvos krepšinio rinktinė 2010 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas