Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Supermenu pavirtęs „Žalgirio“ gynėjas: „Nusimečiau didžiulę beždžionę nuo savo pečių“

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai ilgai laukė gerų rungtynių iš Edmondo Sumnerio ir jų sulaukė. „Betsafe-LKL“ finalo trečiajame mače amerikietis pagerino savo rezultatyvumo Kauno klube rekordą ir taškais patraukė į priekį prie sienos prispaustą „Žalgirį“ bei padėjo iškovoti pirmą pergalę kovoje su Vilniaus „Rytu“ dėl aukso.

„Kaunieti, niekada nepasiduok“, – skelbė sirgaliaus atsineštas plakatas į „Žalgirio“ areną.

Edmondas Sumneris tikriausiai nei matė šį plakatą, nei moka lietuviškai, bet ką jis tikrai pastebėjo, tai LKL čempionų taurę, prieš mačą pastatytą prie pat aikštės.

Suprasti akimirksniu

  • 1-osios rungtynės Kaune: „Žalgiris“ – „Rytas“ 88:89 (po pratęsimo)
  • 2-osios rungtynės Vilniuje: „Rytas“ – „Žalgiris“ 104:94
  • 3-osios rungtynės Kaune: „Žalgiris“ – „Rytas“ 91:81
  • 4-osios rungtynės Vilniuje vyks trečiadienį
  • 5-osios rungtynės (jei prireiks) vyks Kaune penktadienį

LKL čempionų pagerbimas būtų įvykęs pirmadienį, jei „Rytas“ būtų laimėjęs trečiąsias rungtynes iš eilės finale, bet šįkart vilniečiai sutiko įžeistą, ryžtingą ir nepasiduodantį „Žalgirį“. Ir taip pat nusiteikusį E.Sumnerį.

„Norėjau nusimesti didžiulę beždžionę nuo savo pečių ir padėti savo komandai, – sakė per 27 min. 22 taškus pelnęs E.Sumneris. – Aš pasižiūrėjau į veidrodį. Aš nieko nekaltinu, o visada žiūriu į save, kaip galiu labiau padėti komandai.

Tai buvo rungtynės gyvenk arba mirk. Aš nenoriu važiuoti namo štai taip. Todėl atidaviau visą save. Žinau, kiek tai daug reiškia miestui, todėl visi turėjo sutelkti jėgas ir padaryti viską, kas tik įmanoma.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Edmondas Sumneris ir Lukas Uleckas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Edmondas Sumneris ir Lukas Uleckas

Per pirmąsias dvejas finalo rungtynes greitai pražangų prisirinkęs 28 metų amerikietis šįkart dar mikliau rinko taškus.

Reaktyviniai reidai, tritaškis, trumpas atokvėpis ir vėl tas pats – traumuotą Keenaną Evansą bandantis pavaduoti E.Sumneris jau 12-ą mačo minutę buvo surinkęs 13 taškų (daugiau nei per du pirmuosius mačus kartu sudėjus), o „Žalgiris“ atitrūkęs 30:16.

Kai trečiajame kėlinyje Vilniaus klubas kirpo deficitą iki vienženklio, vis pasirodydavo E.Sumneris, taškais leisdavęs šeimininkams atsiplėšti.

Gera pradžia paklojo pamatus geroms rungtynėms Kauno komandai, kuri pasiekė užtikrintą pergalę 91:81 ir sušvelnino rezultatą finalo serijoje iki trijų pergalių 1-2.

E.Sumneris žaidė energingai lyg per gimtadienį.

Buvęs NBA žaidėjas šį sezoną yra padovanojęs rezultatyvaus žaidimo blyksnių, bet nuo tada, kai jis gruodžio pradžioje prisidėjo prie Kauno klubo, tai vyko retai.

Eurolygoje per 23 mačus E.Sumneris tik per penkis kartus pelnė dviženkles taškų sumas, o naudingumo balais ryškiau žybtelėjo tik sykį.

LKL jis sužaidė daugiau rezultatyvių rungtynių, bet atkrintamosiose varžybose pirmą kartą pelnė dviženklę taškų sumą.

„Treneris prašė labiau padėti komandai. Nesvarbu kaip jis tai pasako, aš girdžiu ir stengiuosi padaryti viską, kas yra mano jėgoms. Aš vis priimu viską asmeniškai, neužmiegu po prastų rungtynių ir vis mąstau, kaip žaisti geriau, kaip labiau padėti komandai“, – kalbėjo E.Sumneris.

Suprasti akimirksniu

  • E.Sumnerio rekordai iki šiol:
  • Eurolygoje – 17 taškų, 28 naudingumo balai (su Milano „Olimpia“)
  • LKL – 21 taškas (dukart) ir 27 balai (su „Pieno žvaigždėmis“).

Jam tai pirmosios atkrintamosios varžybos Europoje.

Iki šiol jis sužaidė kelerias atkrintamųjų rungtynes NBA, kai atstovavo „Indiana Pacers“ ir „Brooklyn Nets“ klubams.

„Tai du skirtingi stiliai, – paprašytas palyginti NBA ir LKL atkrintamųjų kovų atmosferą, sakė E.Sumneris. – Bet kovingumo netrūksta. Čia irgi kiekvienas mačas yra svarbus ir turi būti labai susitelkęs.

Arenoje buvo daug energijos. Šįvakar atėjęs į areną pasijaučiau kaip per Eurolygos rungtynes – buvo nuostabi atmosfera. Tribūnos buvo beprotiškos, sirgaliai nuostabūs – todėl ir noriu, kad sugrįžtume ir laimėtume likusias dvejas rungtynes.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Kauno „Žalgirio“ sirgaliaus plakatas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Kauno „Žalgirio“ sirgaliaus plakatas

Žalgirietis tvirtino, jog nejuto didelės įtampos, nors jo komanda yra per žingsnį nuo titulo praradimo. Jis tiesiog juto, kad komanda buvo arti pergalių per pirmąsias dvejas rungtynes, abejos pralaimėtos po pratęsimų.

„Pirmosios rungtynės buvo tokios, kai pirmavome 10 taškų, bet prasmegome psichologiškai į duobę. Patys save pražudėme pirmosiose rungtynėse. Antrosiose galėjome laimėti, bet pralaimėjome per pratęsimą. Tad nebuvo, kad būtume praradę pasitikėjimą. Reikia tikėti savimi. Komandos draugai yra nuostabūs, komandos kapitonas mus užveda, visi tikėjo pergale, – sakė E.Sumneris. – Spaudimas jaučiasi, bet toks jau mūsų darbas. Jausti spaudimą yra natūralu šiame biznyje.

Tačiau dabar mes nusimetėme beždžionę. Tik darbas dar nepadarytas, reikia toliau pasirūpinti savo reikalais.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Trečiosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“–„Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Trečiosios LKL finalo rungtynės: „Žalgiris“–„Rytas“

Ketvirtosios LKL finalo rungtynės trečiadienį vyks Vilniaus „Twinsbet“ arenoje. Ten vėl į titulą tiesis „Ryto“ krepšininkų rankos, kurioms iki septintojo titulo per klubo istoriją trūksta vienos pergalės.

E.Sumneris su bendražygiais trečiadienį, o sėkmės atveju ir penktadienį Kaune, sieks 25-ojo titulo „Žalgiriui“.

„Bus priešiška ugninga atmosfera, kuriai turime būti pasirengę, – sakė 197 cm ūgio krepšininkas. – Gal ir jie jaus spaudimą, bet ir mes jausime įtampą. Daug žmonių laiko mus favoritais, galvoja, kad turime laimėti visas rungtynes. Tad viskas priklauso nuo mūsų – jei sužaisime savo krepšinį, viskas turi būti gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas