Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15

Šūsnies pasiūlymų sulaukęs Gytis Radzevičius: „Jaučiuosi atsidūręs kryžkelėje“

Trečią sezoną Vilniaus „Ryto“ ekipoje užbaigęs Gytis Radzevičius iš sostinės klubo jau yra sulaukęs sutarties pratęsimo pasiūlymo, tačiau skubotų sprendimų jis nežada. „Jaučiuosi atsidūręs kryžkelėje“, – apie artėjantį karjeros sprendimą 15min portalui sakė G.Radzevičius.

Pamažu nuo žemiausių laiptelių per Kupiškio, Šakių, Utenos ir Vilniaus komandas vingiavusi Gyčio Radzevičiaus karjera praėjusių metų vasarą pasiekė aukščiausią tašką, kai su Vilniaus „Rytu“ jis nuskynė pirmąjį asmeninį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulą.

Arti šio pasiekimo pakartojimo vilnietis buvo ir šįmet, kai penkerių rungtynių finalo serijoje iki paskutinių akimirkų už ūsų tampė Kauno „Žalgirį“.

Vis dėlto lemiama 2022–2023 metų sezono sirena skelbė Kazio Maksvyčio kariaunos triumfą.

„Dvejopos nuotaikos, – 15min portalui nuotaikomis po pasibaigusio sezono dalijosi Gytis Radzevičius. – Kaip ir liūdna, nes paleidome galimybę vėl tapti čempionais. Žinoma, reikia pripažinti ir tai, kad davėme labai gerą kovą labai gerai komandai. Turbūt iš mūsų niekas to nesitikėjo. Džiaugiamės dėl to, bet kartėlis dėl nesėkmės dar yra išlikęs. Kelios geresnės atakos ir kelios geresnės gynybos lemiamame mače viską galėjo pakreipti kita linkme.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“

Šį sezoną „Žalgiris“ ir „Rytas“ tarpusavio mačuose pasidalino po 4 pergales ir 4 pralaimėjimus.

„Manau, mes buvome neparankūs „Žalgiriui“, – apie įtemptą finalo seriją kalbėjo G.Radzevičius. – Sezono pabaigoje mes tikrai susižaidėme. Prie to prisidėjo ir trys vėlyvi papildymai, išties sustiprinę mūsų komandą. Pradžioje žaidimo su jais neradome, kas yra natūralu, kai atvyksta trys nauji žmonės tokioje sezono stadijoje. Galiausiai įsižaidėme, apsišlifavome ir visi supratome, kaip turime žaisti. Tai lėmė, jog atkrintamąsias pasiekėme geriausios formos.“

15min žiniomis, laisvųjų agentų turgų G.Radzevičius pasitinka turėdamas dvejų metų sutarties pasiūlymą iš „Ryto“, o krepšininko situaciją įdėmiai seka ir būrys užsienio klubų, tarp kurių – ir Dainiaus Adomaičio treniruojamas Tokijo „Alvark“, Turkijos ir Ispanijos komandos.

„Jaučiuosi atsidūręs kryžkelėje“, – apie artėjantį sprendimą 15min kalbėjo vienas sostinės komandos lyderių.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Remigijus Milašius, Gytis Radzevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Remigijus Milašius, Gytis Radzevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas