Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Sutvarkė formalumus: Alytuje dominavęs I.Buva atvedė „Rytą“ į LKL pusfinalį

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) baigėsi dar viena ketvirtfinalio serija. Vilniaus „Rytas“ išvykoje 92:66 (28:15, 22:20, 21:14, 21:17) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ ir žengė į pusfinalį.
Ivanas Buva
LKL atkrintamosios: „Rytas“ – „Dzūkija“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seriją vilniečiai laimėjo 3:1 – pirmą mačą Giedriaus Žibėno auklėtiniai laimėjo 76:63, antrajame klupo 80:73, o trečiajame triuškino varžovus 87:59.

Rungtynių pradžioje dzūkai ne tik nepaleido varžovų į priekį, bet Adamo Lapetos dėka pirmavo patys – 6:5. Martynas Zigmantavičius dar pridėjo tolimą šūvį, tačiau netrukus skirtumas ėmė tirpti. Kennethas Smithas pataikė su pražanga, o vėliau būtent jo tritaškis persvėrė rezultatą – 11:10. 9:0 – taip atrodė vilniečių spurtas, didinęs jų pranašumą (22:13) ir po pirmojo kėlinio „Rytas“ pirmavo jau 28:15.

Antrajame ketvirtyje dzūkai jau turėjo savo atsakymų – Mindaugas Lukauskis sumetė tris baudų metimus, o Aleksandras Aranitovičius pridėjo tritaškį (23:32). „Rytas“ sugebėjo stabilizuoti situaciją, o po Margirio Normanto tritaškio atitrūko solidesne 14 taškų persvara – 43:29. Vilniečiai dar iki ilgosios pertraukos pasiekė pusšimčio rezultatyvumą, o šeimininkai paskutinę ataką užbaigė lanko nelietusiu metimu – 35:50.

Trečiajame kėlinyje tęsėsi ta pati istorija, o po Gyčio Radzevičiaus dvitaškio su pražanga skirtumas perkopė 20 taškų – 65:44. Justas Furmanavičius pirmasis šeimininkų gretose pasiekė dviženklį rezultatyvumą, o M.Lukauskis pridėjo tolimą metimą – 49:67. Kėlinį vėl netaikliai užbaigė Joshua Newkirkas – 49:71.

Ketvirtasis kėlinys buvo tiesiog formalumų tvarkymas, o Alytaus komanda dar spėjo apšaudyti ir rezervinius žaidėjus.

Šeimininkai vertėsi be vieno lyderių Dylano Frye'aus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL atkrintamosios: „Rytas“ – „Dzūkija“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL atkrintamosios: „Rytas“ – „Dzūkija“

Nugalėtojus į priekį vedė įspūdingą statistiką vos per 17 žaidimo minučių surinkęs I.Buva. Vilniečių ekipos legionierius surinko 19 taškų (4/5 dvit., 3/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir finišavo net su 29 naudingumo balais.

„Rytas“ šiame mače atliko išskirstė 26 rezultatyvius perdavimus, kuomet jų varžovai tik 10. G.Žibėnas Alytuje panaudojo visus 12 rungtynėms registruotų krepšininkų, kuriuos drąsiai rotavo – nė vienas aikštėje pasirodęs žaidėjas nesužaidė daugiau nei 24 minučių.

Pusfinalyje sostinės ekipos varžovais bus „Šiauliai“ arba Jonavos „CBet“. Serijoje iki trijų pergalių kol kas 2:1 pirmauja Saulės miesto atstovai, kurie jau šiandien taip pat gali iškovoti bilietą į pusfinalį.

Alytaus „Dzūkija“: Justas Furmanavičius 13, Aleksandaras Aranitovičius ir Martynas Zigmantavičius po 11.

Vilniaus „Rytas“: Ivanas Buva 19 (29 naud. bal.), Jarvis Williamsas 15, Gytis Radzevičius 12, Kennethas Smithas (5 rez. perd. 15 naud. bal.) ir Mindaugas Girdžiūnas po 10, Tanneris Leissneris 9 (7 atk. kam., 16 naud. bal.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas