Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 23

Šviežiu oro gūsiu Lietuvos rinktinėje tapęs jaunuolis: „Neįtikėtinas jausmas“

20-metis Mantas Rubštavičius Lietuvos rinktinėje debiutavo gautu bloku, bet ne pagal amžių subrendęs jaunuolis nepalūžo ir jau pirmosiose rungtynėse nacionalinėje komandoje užsirekomendavo fantastiškais epizodais ir solidžiu pasirodymu.
Mantas Rubštavičius
Mantas Rubštavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmajame kėlinyje ant parketo mestas Mantas Rubštavičius gavo greitą krikštą iš natūralizuoto Vengrijos rinktinės centro Mikaelio Hopkinso.

Į dešinę prasiveržęs lietuvis bandė atakuoti kaire ranka, tačiau vengrų lyderis „nupūtė“ 20-mečio metimą.

Bet jau antrojo ketvirčio pradžioje Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas prasprūdo po vengrų gynybos užkardas ir po puikaus Kristupo Žemaičio perdavimo „atsidarė“ taškų sąskaitą Lietuvos rinktinėje.

Jau po minutės M.Rubštavičius nė nesudvejojęs švystelėjo tritaškį iš kampo ir svariai prisidėjo prie lietuvių spurto 11:2, leidusio perimti iniciatyvą į savo rankas ir įgijus pranašumą nebesižvalgyti atgal į vis labiau atsilikusius Vengrijos krepšininkus.

Rezultatyviausiu Europos jaunimo čempionato žaidėju praėjusią vasarą tapęs M.Rubštavičius dar sykį kėlė ant kojų sirgalius trečiajame kėlinyje, užfiksavęs bene įspūdingiausią rungtynių epizodą.

198 cm ūgio snaiperis tiksint paskutinėms atakos laikrodžio sekundėms švystelėjo sudėtingą tritaškį krisdamas, o kamuolys kažkokiu būdu nuo lentos įkrito į krepšį – toks epizodas prajuokino net Vengrijos rinktinės trenerį Stojaną Ivkovičių.

Lyg žuvis vandenyje debiutinėse rungtynėse jautęsis M.Rubštavičius rungtynes užbaigė su 12 taškų (2/3 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), 1 atkovotu kamuoliu ir 11 naudingumo balų per 16 minučių.

„Esu laimingas dėl pergalės. Tai buvo mano debiutas vyrų rinktinėje, tad esu labai laimingas“, – trumpai ir kukliai savo debiutą rinktinėje pakomentavo 20-metis lietuvis.

Dar lapkritį „Lietkabeliui“ šį sezoną atstovaujantis gynėjas, į kurį teises vis dar turi Kauno „Žalgiris“, buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę paskutinę akimirką, bet taip ir nedebiutavo.

Šį kartą jis su komanda prabuvo visą pasirengimo laikotarpį ir sulaukė šanso oficialiose rungtynėse, išpildydamas vieną didžiausių savo svajonių.

Koks jausmas aplankė M.Rubštavičių pagaliau apsivilkus vyrų rinktinės žalią aprangą?

„Jausmas tikrai neįtikėtinas, dar prie savų sirgalių, pilna salė. Nežinau, esu labai patenkintas, kad laimėjome. Pirmas blynas neprisvilo – žiūrėsime toliau, – kalbėjo jaunuolis. – Treneris prašė išeiti atidirbti gynyboje, o puolime kaip bus, taip. Tiesiog dariau savo darbą ir norėjau padėti komandai nugalėti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

Trumpai jis pakomentavo ir savo neįtikėtiną metimą, tapusį rungtynių puošmena Klaipėdoje.

„Visą laiką meti ir tikiesi, kad pataikysi, – paklaustas, ar tikėjosi, jog įkris, juokėsi lietuvis. – Tai taip, tikėjausi.“

Po 7,2 taško Lietuvos krepšinio lygoje pelnantis M.Rubštavičius dar visai neseniai buvo įtrauktas į 60-ties žaidėjų, kuriems prognozuojami šaukimai ateinančioje NBA naujokų biržoje, sąrašą.

Visą laiką meti ir tikiesi, kad pataikysi.

Dabar jo tame ESPN sudaromame reitinge jau nebėra, tačiau M.Rubštavičius teigia, kad ir taip amerikiečių sudaromų sąrašų neseka.

„Kaip ir draugams sakau, tų kalbų yra daug, bet mano darbas yra tiesiog tobulėti su kiekvienomis rungtynėmis, kiekviena treniruote bei stengtis tobulėti“, – sakė Lietuvos rinktinės debiutantas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

Šalia spaudos konferencijoje sėdint, M.Rubštavičius pabrėžė, kad padarė klaidų rungtynėse, bet galiausiai reziumavo – debiutas pavyko.

„Klaidelių tikrai buvo, yra tų taisytinų dalykų ir gynyboje, ir puolime. Gal pradžioje buvau šiek tiek susikaustęs, bet manau, kad atlikau gerą darbą“, – teigė jaunasis lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas