Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 27

T.Pačėso pastabos A.Gudaičiui: „Nežinau, gal jis prisižiūrėjo per daug NBA“

„Sėsk!“ – ant savo asistentų rungtynių pabaigoje įsiutęs rėkė Tomas Pačėsas. Tą akimirką vilniečiai jau apčiuopė kone stebuklingą išsigelbėjimą prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir trenerio emocijos tryško per kraštus. Dar prieš akimirką jį ant suolo pasodino „Neptūno“ tritaškių liūtis. Bet „Lietuvos rytas“ išgyveno. Kone stebuklinga pergalė 80:76.
LKL rungtynės: „Lietuvos rytas“ prieš „Neptūną“
LKL rungtynės: „Lietuvos rytas“ prieš „Neptūną“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Klaipėdiečiai žaidė puikiai. Visi žaidėjai buvo labai pavojingi. Klaipėda gali didžiuotis, kad turi tokią komandą, – „Neptūno“ žaidimas apstulbino T.Pačėsą. – Jie buvo arti pergalės, bet parodėme charakterį. Ir tai yra labai svarbu. Sakyčiau, svarbiausia šiame laikotarpyje. Padarėme daug klaidų, kurių neturėtų būti. Bet nugalėjome kovingumu“.

Technine žaidimo puse emocingasis treneris nebuvo sužavėtas. Jis dažnai svaidėsi žaibais ir susiraukęs spiegė žaidėjams į akis už jų klaidas.

„Leidome varžovams įsižaisti. Pritrūko disciplinos“, – pabrėžė „Lietuvos ryto“ strategas.

Daug pastabų jis turėjo ir vidurio puolėjui Artūrui Gudaičiui. Nors „centras“ su 10 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais buvo vienas naudingiausių komandoje, bet dažnai klydo abiejose aikštės pusėse.

„Ar jis prisižiūrėjęs iš NBA, ar kaip, bet jis gaudo kamuolius viena ranka, todėl nesugriebia daug atšokusių kamuolių, – sakė ne sykį rungtynių metu riebiais žodžiais besispjaudęs T.Pačėsas. –  Mes kalbamės, kaip jis turėtų atsidengti, kaip jam lengviau priimti kamuolį, nes tokios masės ir gabaritų žaidėjas turėtų būti daugiau išnaudojamas.

Norėjome, kad jis viską gerai išpildytų, nes nuo to priklauso jo pelnomi taškai. Jei jo neišnaudojame, jis kaip stovelis. Gynyboje jis duoda daug, bet elementarūs dalykai: kamuolio gaudymas, kova dėl kamuolio, pozicijos užsiėmimas reikalauja pastabų. Tą ir darome“.

Tuo tarpu „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis neslėpė apmaudo. Juk „Neptūnas“ ketvirtojo kėlinio viduryje turėjo 10 taškų pranašumą (74:64).

„Vienas skaudesnių pralaimėjimų, nes sužaidėme labai neprotingai“, – išskyręs „Neptūno“ klaidas puolime ir gynyboje, sakė D.Adomaitis.  

Jis turėjo pastabų ir rungtynių teisėjams: „Nesu teisėjas, bet krepšinis pabaigoje priminė regbį, ne krepšinį. Teisėjai leido tokį žaidimą“.

T.Pačėso karjera „Lietuvos ryte“ – trejos rungtynės ir trys pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas