Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 17 /13:45

Ta pati vieta, bet yra naujų veidų: Lietuvos rinktinės vyrai renkasi pajūryje

Pirmasis – treneris Kazys Maksvytis, o po jo ir Donatas Motiejūnas. Lietuvos krepšininkai pradeda pasirengimą pasaulio krepšinio čempionatui. Praretinta žaidėjų atsisakymų mūsų šalies vyrų rinktinė daugiau nei mėnesį ruošis svarbiausiam metų krepšinio turnyrui.

Palangoje pirmadienį buriasi krepšininkai, kuriems šiais metais Lietuvos rinktinė rūpi labiau nei asmeniniai reikalai.

Eilė mūsų šalies krepšinio žvaigždžių šią vasarą atsisakė žaisti nacionalinėje komandoje, bet dabar Palangoje renkasi žaidėjai, kurie turi ambicijų garbingai reprezentuoti šalies krepšinį per pasaulio čempionato kovas Filipinuose, nepaisant praradimų.

„Ant popieriaus yra vienaip, o kaip bus – matysime. Kazys Maksvytis surenka labai vieningą ir stiprų kolektyvą,“ – sakė pirmasis iš žaidėjų į viešbutį Palangoje prisistatęs Donatas Motiejūnas, užsiminęs, kad tikisi pratęsti sutartį su Monako klubu artimiausiu metu.

K.Rimkaus nuotr./Donatas Motiejūnas su drauge Brigita bei treneris Kazys Maksvytis.
K.Rimkaus nuotr./Donatas Motiejūnas su drauge Brigita bei treneris Kazys Maksvytis.

„Ne pirmą kartą rinktinė apibyrėjusi – nieko bloga dėl to nematau. Atvažiuoja tas, kas nori atvažiuoti – sakė vyriausias rinktinės žaidėjas 33-ejų metų Mindaugas Kuzminskas. – O aš suprantu, kad man lieka vis mažiau metų rinktinėje, o kai lieka vis mažiau, vis labiau norisi atvažiuoti.

Aš džiaugiuosi čia būdamas, nes nežinai kada čia viskas baigsis.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės nariai renkasi į stovyklą
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės nariai renkasi į stovyklą

Suprasti akimirksniu

  • Rinktinėje šiais metais trūks svarbių žaidėjų, kurie dėl skirtingų aplinkybių atsisakė žaisti pasaulio čempionate.
  • Tai – Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius.
  • Rinktinėje buvo laukiami ir Gytis Radzevičius bei Martynas Sajus, bet pirmadienį K.Maksvytis pranešė, kad jų nebus dėl traumų.
  • Artūro Gudaičio ir Arnoldo Kulbokos į pagrindinę komandą nepakvietė treneris.

Tradiciškai vėl „Vanagupėje“ – Palangos pakraštyje greta Baltijos jūros įsikūrusiame penkių žvaigždučių viešbutyje – krepšininkai pradės lipdyti bendrą žaidimo viziją, kurios reikės rugpjūčio 25 dieną prasidėsiančiose varžybose Maniloje.

Nors vieta ta pati, rinktinės treneris Kazys Maksvytis ruoštis svarbiam turnyrui pakvietė skirtingų patirčių žaidėjų.

Bus ir labai patyrusių – tokių kaip rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas, kuriam tai bus dešimtasis didelis turnyras su Lietuvos rinktine.

Arba – M.Kuzminskas – vyriausias rinktinės krepšininkas, būdamas 33 metų pasitinkantis aštuntąjį čempionatą.

Donatas Motiejūnas skaičiuoja ketvirtą svarbų turnyrą, bet visų kitų žaidėjų patirtis yra menkesnė.

Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius yra žaidę pavieniuose čempionatuose.

O štai Tomas Dimša, Margiris Normantas, Tadas Sedekerskis, Donatas Tarolis, Laurynas Birutis, nepaisant rungtynių per FIBA langus ir kitas varžybas, nėra žaidę reikšmingiausiuose turnyruose, tarp kurių skaičiuojami pasaulio ir Europos čempionatai bei olimpinės žaidynės.

„Atmosfera tikrai skiriasi nuo rezervinės rinktinės. Daugiau žurnalistų, daugiau kamerų. Smagu“, – sakė gynėjas M.Normantas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas

Stovykla pajūryje turės kelias išlygas. L.Birutis pagal susitarimą su treneriu K.Maksvyčiu treniruosis tik dvi savaites, nes nenorėjo konkuruoti dėl atsarginio vidurio puolėjo vietos. J.Valančiūnas yra Palangoje, bet dėl NBA taisyklių į pratybas galės įsilieti tik nuo liepos 29 dienos, kaip ir Ąžuolas Tubelis.

Po savaitės Palangoje laukiamas ir I.Brazdeikis, paprašęs daugiau poilsio.

Rinktinę gali papildyti ir prieš savaitę Druskininkuose treniruotis pradėję rezervinės rinktinės atstovai, tarp kurių aukščiausiai vertinami Deivido Sirvydžio, Dovydo Giedraičio, Mato Jogėlos, Gabrieliaus Maldūno šansai persikelti į pagrindinę komandą.

Pirmadienį Palangos viešbutyje pirmasis atvyko rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Su šeima atvykusio stratego jau laukė ir rinktinės krepšys – keliolika juodų lagaminų-krepšių buvo paruošta rinktinės administratoriaus Žydrūno Vilenčiko komandos nariams.

Antrasis atvyko rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Juozas Petkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Juozas Petkevičius

„Mano nuotaika gera, nes žinau, kad manęs tai tikrai neatkabins“, – juokavo žaidėjų švelniai Juozuku vadinamas masažuotojas, skaičiuojantis, kad rinktinei padeda net 33 metus – nuo pat 1990 metų.

Po pratybų Lietuvoje ir kontrolinių rungtynių K.Maksvytis pasirinks dvylika žaidėjų, kurie atstovaus Lietuvai pasaulio čempionate.

Pasaulio krepšinio čempionatas vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis.

Lietuvos rinktinė žais Filipinų sostinėje Maniloje, kur pirmajame etape D grupėje susitiks su Juodkalnija, Meksika ir Egiptu.

Dvi komandos iškops į antrąjį etapą, kuriame D grupės lyderiai susijungs su C grupe, iš kurios su JAV ir Graikijos rinktinėmis veikiausiai tektų konkuruoti dėl dviejų bilietų į ketvirtfinalį.

„Gal grubiai nuskambės, bet tai gali būti vienerių rungtynių čempionatas – veikiausiai su graikais ir spręsis, ar šis čempionatas bus geras ar prastas“, – sakė M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas