Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 26

Talentingas lietuvis stabdo karjerą NCAA, bet galutinio taško nededa

Vieno perspektyviausių savo kartos krepšininkų Lietuvoje laikomo 21-erių Igno Sargiūno karjera NCAA nesusiklostė taip, kaip jis tikėjosi 2018-aisiais palikęs Kauno „Žalgirio“ sistemą. JAV žiniasklaida ketvirtadienį paskelbė, jog gynėjas nusprendė baigti karjerą, tačiau 15min žiniomis, galutiniai taškai dar nėra sudėti.
Ignas Sargiūnas
Ignas Sargiūnas / FIBA nuotr.
Temos: 1 NCAA

Ignas Sargiūnas į NCAA persikėlė 2018-aisiais, kai palikęs Kauno „Žalgirio“ sistemą rankomis sukirto su Džordžijos universitetu. Po pirmojo nesėkmingo sezono lietuvis nusprendė pakeisti komandą ir susitarė su Kolorado valstijos „Rams“ ekipa.

„Raudonųjų marškinėlių“ taisyklė NCAA riboja tokius perėjimus, tad I.Sargiūnui teko praleisti visą 2019-2020 m. sezoną.

Naujoje ekipoje 193 cm ūgio gynėjui debiutuoti taip ir neteko, o žurnalistas Kevinas Lytle'as, remdamasis trenerio Niku Medvedu, teigė, jog 21-erių lietuvis nusprendė baigti karjerą.

„Ignas Sargiūnas nusprendė palikti Kolorado Valstijos komandą. Treneris Niko Medvedas sako, kad krepšininkas nusprendė daugiau nebežaisti krepšinio“, – skelbė K.Lytle'as.

Vis dėlto, pasak 15min šaltinių, tai yra skubotos išvados. Krepšininkas turi sveikatos problemų, nori susidėlioti mintis ir išsigydyti kūną, o tada spręs, ką daryti su tolimesne savo karjera. Nėra atmetamas variantas, jog kitą sezoną jis sugrįš į Europą ar tą pačią NCAA.

Vieninteliame sezone Džordžijos „Bulldogs“ komandoje I.Sargiūnas užėmė epizodinį vaidmenį, žaidęs 5,8 minutės ir pelnęs po 1,8 taško.

„Žalgirio“ sistemos auklėtinis 2016-2018 metų sezonuose žaidė NKL pirmenybėse.

Jis atstovavo visų amžiaus grupių Lietuvos rinktinėms bei skynė medalius. Su U16 komanda 2015-aisiais tapo Europos vicečempionu, vilkėdamas U17 rinktinės marškinėlius I.Sargiūnas 2016-aisiais iškovojo pasaulio čempionato bronzą. Tą pačią vasarą su U18 rinktine jis tapo Europos čempionu, o po metų – jau savo amžiaus grupėje – pasiėmė bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas