Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 25 /11:22

Istorinis Prienų klubas atsisako krepšinio ambicijų: „Mes per maži“

„Prienų komandos Nacionalinėje krepšinio lygoje nebus“, – reziumuoja verslininkas Marius Milaševičius, pirštu dėl to bedantis į Prienų rajono savivaldybę. Pastaroji atsako, kad kilti į aukštesnį lygį reikia sportiniu principu, o ne perkant šimtatūkstantines licencijas ir nebemato Prienų klubo aukščiausiame lygyje.

„Pozityviai nusiteikę daug dirbome, kad šis tikslas būtų įgyvendintas. Daug vilčių teikė bendravimas ir bendradarbiavimas su potencialiais rėmėjais, žaidėjais ir žaidėjų asociacija bei krepšinio federacija, – įrašą feisbuke ketvirtadienio rytą publikavo M.Milaševičius.

– Esame stipriai nusivylę. Prienų savivaldybė nepalaikė nei finansiškai (šiems metams to net ir neprašėme!), nei morališkai, nesuteikė net idėjos palaikymo rašto, kad profesionalus krepšinis grįžtų į Prienus.

nuotr. bcprienai.lt/Domantas Šeškus ir Marius Milaševičius
nuotr. bcprienai.lt/Domantas Šeškus ir Marius Milaševičius

Labai gaila viso įdėto darbo, dėl rėmėjų, žaidėjų ir suburtos prieniečių bendraminčių komandos. Turėjome daug planų ir idėjų, bet deja, darbai taip ir liks neįgyvendinti.“

„Mes laikomės principo – jeigu žaisti kurioje nors lygoje, tai žaisti sportiniu principu. Ne komerciniu“, – 15min komentavo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Alvydas Vaicekauskas, Prienų rajono savivaldybės meras
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Alvydas Vaicekauskas, Prienų rajono savivaldybės meras

– Dėl to pozicijos su Mariumi išsiskyrė. Vien tos (licencijos) mokestis – 100 tūkst. eurų. Dar keli šimtai tūkstančių NKL klubo išlaikymui... Marius nori kuo greičiau kilti į NKL, bet mes turime daug karčios patirties. Nepavykdavo tų biudžetų subalansuoti, nepaisant to, kad savivaldybė savo įsipareigojimus įvykdydavo visada ir dar pridėdavo. Nenorime nepasvarstę, neatsakingai vėl eiti į krepšinį.“

Remdavo trečdaliu milijono

Pasak A.Vaicekausko, savivaldybės parama Prienų krepšiniui siekdavo 300 tūkst. eurų kasmet.

Prienų klubas 2018-aisiais į Lietuvą buvo atvežęs ir garsiuosius Ballus, bet galiausiai paskelbė bankrotą po 2022–2023 m. sezono, išnykdamas iš profesionalaus Lietuvos krepšinio žemėlapio.

Nuo 2009-ųjų aukščiausioje šalies lygoje žaidusio klubo skolos, kaip skelbta, perkopė 1,4 milijono eurų, o išgelbėti nuo tamsiausios pabaigos nepavyko ir minėto sezono pradžioje klubo valdymą perėmusiam tam pačiam verslininkui M.Milaševičiui.

Praėjusiame sezone naujai įkurta Prienų ekipa – pavadinimu „Mačiūnai-KKSC“ – žaidė pusiau mėgėjiškame trečiajame šalies krepšinio divizione (RKL), pasiekė ketvirtfinalį, kuriame dramatiškai 2:3 nusileido būsimiems čempionams Plungės „Olimpo“ krepšininkams.

„Nedaug trūko. Jeigu būtų įveikę Plungę, būtų patekę į NKL, – tęsė A.Vaicekauskas. – Rėmėme pagal tą lygį, skirdami 26 tūkst. eurų. Norim, kad komanda užaugtų palaipsniui. Tikrai neatsisakom.“

„Mačiūnai-KKSC“ nuotr./Prienų „Mačiūnai-KKSC“ ekipoje pirmuoju smuiku griežė Domantas Šeškus
„Mačiūnai-KKSC“ nuotr./Prienų „Mačiūnai-KKSC“ ekipoje pirmuoju smuiku griežė Domantas Šeškus

Vis dėlto aukščiausioje šalies krepšinio lygoje Prienų klubo meras nemato: „Manau, kad galimybių žaisti LKL mes neturėsime. Mūsų savivaldybė – nedidelė, stambaus verslo nėra. Nerealu turėti milijoninį biudžetą. NKL galbūt ir galėtume žaisti. Tačiau mes, savivaldybė, norime, kad privataus prisidėjimo prie klubo būtų ne mažiau nei pusė. Vien noro neužtenka, reikia ir realiai pasverti.“

Deda tašką

Sugrąžinti Prienų krepšinį į aukščiausią lygį bandė M.Milaševičius, ne sykį teigęs, kad įsiskolinimus kreditoriams iš savo kišenės dengia ir po paskelbto klubo bankroto.

„Kai savivaldybės prašomas atėjau į Prienų krepšinį, situacija iki galo nebuvo aiški, buvau įveltas į visišką chaosą, tačiau tikėjau pažadais, pasitikėjau žmonėmis, kurie kvietė, maniau dirbsime dėl bendro tikslo – išsaugoti profesionalų Prienų krepšinį“, – teigia M.Milaševičius.

nuotr. bcprienai.lt/Marius Milaševičius
nuotr. bcprienai.lt/Marius Milaševičius

„Per visą šį laiką nei karto nenusisukau, tarpininkavau su žaidėjų asociacija, stengdamasis išlaikyti ryšį bei spręsti problemas, vedžiau darbus su teisininkais ir bankroto administratoriais. Iš Prienų savivaldybės už šį darbą jokio įvertinimo negavau ir buvau paliktas vienas.

Dėkoju komandai, su kuria tiek daug dirbome – Domantui Milaševičiui, Pijui Deltuvai, Domantui ir Virginijui Šeškams, Laurai Urbanavičiūtei, Kristinai Riasnojutei, Tk Airidui, Gediminui Maceinai, Mantui Janciauskui. Dėkui, visiems palaikiusiems šiame procese.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Marius Milaševičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Marius Milaševičius

Tikėjimas ir viltis, kad turėsime krepšinį Prienuose visada vedė į priekį.

Taigi, dedu tašką. Mano darbas su krepšiniu Prienuose – baigtas. Daugiau jokių sąsajų nebeturiu ir nenoriu turėti. Lieku tik krepšinio fanu. Per paskutinius porą metų man užteko. Tikiuosi, kad atsiras kitas, su tokiu pačiu noru ir didele širdimi“, – įrašą užbaigė M.Milaševičius.

Tituluota istorija

Mažiau nei 9 tūkst. gyventojų turinčių Prienų klubas dukart yra laimėjęs šalies krepšinio taurę (2013 ir 2014 m.), taip pat du sykius – ir LKL bronzą (2011 ir 2012 m.).

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prienų klubo triumfas LKF taurėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prienų klubo triumfas LKF taurėje

Du sezonus prieniškiai rungtyniavo ir Europos taurės turnyre.

Didžiosios klubo pergalės siejamos su ilgamečiu komandos treneriu Virginijumi Šeškumi, kuris Prienų ekipai dirigavo net 13 sezonų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Pernai jis kūrė stebuklus ir su Jonavos ekipa, o artėjančiame sezone „Betsafe-LKL“ lygoje treniruos Mažeikių ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus