Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

Tėčio plojimų sulaukęs Domantas Sabonis skolingas įžaidėjams vakarienę

Domantas Sabonis riaumodamas atidarė Lietuvos rinktinės taškų sąskaitą Gdanske. Po šalto dušo 0-7, lietuviams tų taškų labai reikėjo. Arvydas Sabonis plodamas palydėjo paskutinį savo sūnaus prisėdimą ant suolo. Aukštaūgis paliko aikštę su 17 taškų ir buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas. Bet už šį statusą jis turėtų statyti įžaidėjams vakarienę.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius kaip vijurkai sukosi lenkų aikštės pusėje. Jie išdalijo net 13 rezultatyvių perdavimų – beveik tiek, kiek visa Lenkijos rinktinė (16). Vien Manto sąskaitoje buvo bent 9.

Daug tų perdavimų pasiekė nacionalinės komandos bokštus, kurie kartu pelnė beveik pusę komandos taškų – 39.

„Viską, ką šiandien dariau, tai iš jų perdavimų. Darau savo darbą ir jie daro savo darbą. Be jų negalėčiau taip žaisti“, – po pergalės 79:61 sakė D.Sabonis.

Pastarąjį kartą D.Sabonis oficialias rungtynes žaidė balandžio 29-ąją, kai lemiamose septintose Rytų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse LeBronas Jamesas eliminavo lietuvio „Indiana Pacers“.

Tad žaidimo pojūčio trūkumas jautėsi Domantui mačo pradžioje, nors šis dar pirmajame kėlinyje suraitė 7 taškus.

„Iš pradžių greitai pasijautė nuovargis. Man atrodo, visiems taip buvo. Bet paskui, antroje pusėje, buvo lengviau fiziškai. Manau, gerai kovojome visas rungtynes ir pelnytai laimėjome“, – šypsojosi Domantas.

Jis pridūrė, kad trenerių štabas labai gerai paruošė komandą, kuri pasitiko pirmojo pasaulio čempionato atrankos etapo pabaigą.

Lietuvių sąskaitoje 5 pergalės ir 0 pralaimėjimų, bet D.Saboniui tai dar nieko nesako apie rinktinės galimybes prasibrauti į kitų metų planetos pirmenybes Kinijoje.

„Mes laimėjome kartu tik pirmas rungtynes. Dabar turime žaisti su vengrais ir mūsų mintyse turi būti tik pergalė Budapešte. Ši pergalė dar nieko nereiškia. Viskas dar labai anksti. Galvojame tik apie kitas rungtynes“, – purtė galvą 22-ejų aukštaūgis.

VIDEO: D.Sabonis dėkingiausias įžaidėjams: viską padariau iš jų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai