Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Teisėjų iš vėžių išmuštas Marius Grigonis: „Tai nėra krepšinis“

Po kontakto po krepšiu Marius Grigonis atsidūręs ant žemės net užsidengė veidą. Jis bandė apsaugoti save ir teisėjus nuo to, ką galvojo ir ką jiems norėjo padaryti. Žalgirietis daug ką turėjo pasakyti arbitrams, bet sunervintas snaiperis neturėjo kada to padaryti – reikėjo gaudyti greitai į priekį skuodusius varžovus. Tačiau M.Grigonis rado geresnį būdą, kur nukreipti tą susikaupusį pyktį. Vis dėlto jo 19 pelnytų taškų nepakako nugalėti Australijos komandos.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Marius Grigonis piktas tiesia linija greitu žingsniu kulniavo atsarginių suolo link. Už nugaros jis paliko visą tą komunikacinį chaosą gynyboje ir jį iš vėžių išmušusius švilpukus.

Lietuvos rinktinės snaiperis pyko ir ant jį lamdyti leidusių teisėjų, ir dėl nacionalinės komandos klaidų – tai leido anksti Australijai įsišeimininkauti Donguano arenoje.

„Jiems leido žaisti taip, kaip jie ir įpratę Australijoje – daužytis ir visada būti kontakte. Tai išmušė mane iš vėžių“, – po rungtynių pripažino M.Grigonis.

VIDEO: D.Adomaičio komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

Trečio kėlinio pabaigoje gynėjas su Domantu Saboniu dviese užsipuolė teisėją. Dainius Adomaitis, atrodo, dar rikiavo žaidėjus prie šoninės linijos keitimams, kai australai netikėtai pradėjo ataką ir paliko sušaudymui po krepšiu Luką Lekavičių prieš monstrą Aroną Baynesą.

D.Sabonis sukiojo pirštą prie smilkinio žvelgdamas į sekretoriatą, o Lietuvos rinktinės stovykla dar ilgai keikėsi dėl užmigusių arbitrų.

Teisėjai leido didžiulį kontaktą ir retai siuntė žaidėjus prie baudų metimo linijos. Pavyzdžiui, australai metė 19, lietuviai – 15 baudų, nors krepšininkai paliko aikštę apdaužytomis ir apdraskytomis rankomis. Savų priekaištų arbitrams galėjo turėti tiek Lietuvos, tiek Australijos rinktinės.

„Aš nepratęs taip žaisti, nes, manau, tai nėra krepšinis. Kas žiūrėjo, tie turi savo nuomonę. Aš irgi turiu savo nuomonę, – dėl nutilusių teisėjų švilpukų nervinosi M.Grigonis. – Bet čia skųstis, tai irgi... Jie šiandien buvo geresni.“

Trys arbitrai galbūt būtų taip neįstrigę M.Grigoniui į atmintį, jeigu Lietuvos rinktinė nebūtų išsiderinusi dar mačo pradžioje, kai leido varžovams nurūkti į priekį dviženkliu skirtumu.

„Jie ir įmetė daug metimų, su kuriais rizikavome, ir užbėgo į greitą puolimą. Nesusikalbėjome gynyboje. Vienas nepadėjo iš galo, tai jie deda iš po krepšio. Kiek jie ten – virš 50 taškų pirmoje pusėje įmetė. Po to labai sunku atstatyti“, – pripažino M.Grigonis.

Lietuva prisikėlė. Pavergusi tūkstančius neutralių Kinijos sirgalių, nacionalinė komanda pakilo į lemiamą šturmą. M.Grigonis savo aštriais reidais buvo svarbi to renesanso dalis, tačiau mačo pabaigoje sukaupta persvara išslydo iš rankų.

„Rungtynių pabaigoje neišpildėme savo planų puolime ir gynyboje. Buvo keli momentai, kai galėjome padaryti kitaip, bet neišpildėme, – komentavo Domantas Sabonis, pridėjęs 12 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus. – Pirmoje pusėje, manau, neišėjome žaisti taip, kaip turėjome. Neturėjome leisti jiems rinkti lengvų taškų, tritaškių – nesusigynėme. Mes turėjome išeiti kitaip.“

VIDEO: J.Valančiūno komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

M.Grigonis pritarė, kad ir antrajame etape Lietuva turi žaisti taip, kaip 3-4 kėliniuose..

Tačiau šis pralaimėjimas mūšyje dėl H grupės karūnos pastatė mūsiškius į nervingą situaciją antrajame pasaulio čempionato etape.

„Daug neigiamų emocijų ir minčių“, – reziumavo M.Grigonis.

VIDEO: D.Sabonio komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito