Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teisme algos siekiantis A.Kulboka – apie sunkų laikmetį ir išpūstą rinktinės burbulą

Sudėtingus metus išgyvenęs Vilniaus „Wolves Twinsbet“ naujokas Arnoldas Kulboka intensyviai ruošiasi sugrįžimui į aikštelę bei debiutui Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), o paraleliai vyksta ir 26-erių krepšininko teisiniai procesai siekiant atgauti atlyginimą iš egzistavimą baigusio Slobožanskės „Prometey“ klubo.

„Aišku, metai buvo sunkūs, bet apie tai daug kalbėti nenoriu“, – 15min sakė Arnoldas Kulboka, kuris dėl sudėtingos kelio traumos praėjusį sezoną taip ir nesužaidė oficialių rungtynių Slobožanskės „Prometey“ gretose, o kovo mėnesį krepšininko šeimą supurtė ir skaudi netektis.

Krepšininkas patvirtino, jog su bankrutavusiu Ukrainos klubu pasileido į teisinį procesą siekdamas atgauti uždirbtus pinigus.

„Kiek žinau, tai (klubas) tikrai neatsiskaitė su visais žaidėjais, o kaip bus, tai matysime. Vyksta teismai ir panašūs dalykai“, – sakė A.Kulboka, neatskleidęs, dėl kokios pinigų sumos jam tenka kovoti su buvusiu klubu.

BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka
BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka

55-asis 2018-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimas tęsia reabilitacijos darbus, bet sugrįžimo į aikštelę laikas – vis dar neaiškus.

„Jaučiuosi geriau, – sakė A.Kulboka. – Neseniai pradėjau bėgioti, daryti krepšinio judesius. Šią savaitę pradėjau normaliai sportuoti. Tikiuosi, kad po poros savaičių prisijungsiu prie komandinių treniruočių.“

„Betsafe-LKL“ sezono startas – rugsėjo 21-ąją dieną, o jau kitą dieną „vilkai“ namuose priims Jonavos „CBet“ ekipą.

„Visko gali būti, bet sugrįžimo laiką labai sunku nuspėti, – apie galimybes atsistatyti iki sezono starto sakė A.Kulboka. – Aš noriu pasijungti kuo greičiau, bet kaip reaguos koja, tai nežinau.“

Štanginė, tiesiog štanginė ir štanginė, – apie praėjusį sezoną be krepšinio sakė „Wolves Twinsbet“ narys. – Sėdėjau be krepšinio labai ilgai, neėmiau kamuolio į rankas. Psichologiškai buvo labai sunku stebėti rungtynes. Įsijungdavau rungtynes ir išjungdavau po pirmo kėlinio, nes atrodo, kad pats ten turėtum būti, bet tiesiog negali.“

A.Kulboka teigė, jog Vilniaus klubas buvo vienintelis Lietuvoje, išreiškęs dėmesį šią vasarą, bei paaiškino, kuo „vilkų“ pasiūlymas permušė užsienio komandas.

„Buvo tų pasiūlymų (užsienyje), bet tie pasiūlymai buvo tokie, kad klubams padėti būčiau pasiruošęs nuo sezono pradžios. Nebuvo tokių kalbų, kad klubai man padės su reabilitacija. Jie norėjo, kad aš būčiau sveikas, iškart pasijungčiau prie komandos. „Wolves“ davė tokį pasiūlymą, kad galėčiau pilnai pabaigti reabilitaciją, kas man tuo momentu buvo svarbiausia. Organizacija – superinė. Ką čia matau, tikrai nesigailiu atvykęs“, – sakė A.Kulboka.

VIDEO: PIKENROLAS su M.Balčiūnu: elito kirčiai, NKL perversmo pasekmės ir audra dėl IBU

„Tikslas – tiesiog būti sveikam. Manau, kad daug kas žino, ką aš galiu duoti aikštelėje. Ir pats tuo tikrai tikiu, o svarbiausia – būti sveikam“, – sakė A.Kulboka.

Profesionalo kelią aukštaūgis pradėjo Bambergo „Brose“ organizacijoje, migravo per Italijos, Ispanijos klubus, turėjo etapą „Charlotte Hornets“ aplinkoje, o grįžęs į Senąjį žemyną atstovavo Patrų „Promitheas“ ir Slobožanskės „Prometey“ komandoms.

„Wolves Twinsbet“ – pirmoji A.Kulbokos komanda „Betsafe-LKL“ čempionate.

Vienas iš šešių Alessandro Magro pirkinių pasidalino pirmuoju įspūdžiu apie komandą.

„Dar labai anksti kažką sakyti, neseniai prisijungė Andrew Andrewsas. Kol kas viskas atrodo gražiai. Bus daugiau kontrolinių rungtynių, tuomet pamatysime, kaip viskas iš tikrųjų atrodo“, – sakė A.Kulboka.

Snaiperis teigė, jog A.Magro turi neįprastą lietuviams treniravimo metodiką ir mentalitetą.

„Fainas treneris, – sakė A.Kulboka. – Turbūt lietuviams, kurie nėra žaidę užsienyje, tai nėra labai matyta. Kitokia treniravimo metodika, kitoks mentalitetas. Aš, kaip daug metų pražaidęs užsienyje, tikrai mačiau daugybę panašių trenerių.“

BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka
BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka

A.Kulboka sulaukė klausimo apie rinktinę – ar jis tikisi žaisti nacionalinėje komandoje, kai nebėra „nedraugiško“ trenerio.

Prieš metus buvo pasirodę žinių, jog marijampolietis pasigedo trenerio Kęstučio Kemzūros atvirumo ir neketina žaisti rezervinėje rinktinėje, galiausiai nesulaukęs kvietimo ir į pasaulio čempionatą Filipinuose išvykusį dvyliktuką.

„Pirmiausia norėčiau pataisyti dėl „draugas“ ar „nedraugas“. Niekada jokių asmeniškumų nebuvo. Aš nebendravau su treneriu. Manau, kad buvo išpūstas burbulas Lietuvoje, dėl ko man net šiek tiek juokinga buvo. Tai – trenerio sprendimas ir tiek. Toliau – nežinau, kas bus. Nėra didelio skirtumo, svarbiausia, kad augtų Lietuvos krepšinis“, – situaciją nušvietė krepšininkas.

VIDEO: PIKENROLAS su M.Balčiūnu: elito kirčiai, NKL perversmo pasekmės ir audra dėl IBU

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas