Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Titulo gynybą nesėkme pradėjęs G.Žibėnas: apie niukso priežastis ir rinktinės vyr. trenerio postą

Vilniaus „Rytas“ nervingai, permainingai ir nesėkmingai pradėjo LKL sezoną. Čempionai pirmajame mače 84:90 nusileido Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams bei titulo gynybos pradžia apkarto.

Vilniečiai rungtynių pradžioje buvo paguldyti ant menčių ir turėjo naikinti dviženklį deficitą (19:29).

Visgi spurtas antrajame kėlinyje 14:7 padėjo sostinės klubui sugrįžti į kovą (33:36).

Problemų buvo ir po pertraukos, klaipėdiečiai greit atstatė saugesnį pranašumą (52:44), tačiau audringai palaikomas „Rytas“ nesulūžo: įspūdingai spurtavo 29:9 ir įpusėjus lemiamam ketvirčiui turėjo dviženklį pranašumą (73:63).

Visgi to neužteko: „Neptūnas“ smogė atkarpa 27:11 ir laimėjo rungtynes, o 26 taškus surinkęs Desure'as Buie atrodė nesulaikomas.

„Sveikinimai „Neptūnui“. Pelnyta pergalė. Mes šiandien žaidėme nervingas rungtynes, nebranginome kamuolio – 19 klaidų, – sakė Giedrius Žibėnas. – Turime būti žymiai geresni su kamuoliu. Likus 5 minutėms turėjome plius 10 ir nuo to laiko mes praleidome 27 taškus. Tuo metu prasidėjo keli keitimai. Ne visi susitvarkėme su nervinga atmosfera ir patyrę „Neptūno“ žaidėjai tuo pasinaudojo. Jie mus baudė visose situacijose per paskutines keturias minutes.“

Kalbant apie galimus kandidatus treniruoti Lietuvos krepšinio rinktinę, G.Žibėno pavardė yra dažnai aptariama įvairiose diskusijose. Kaip pats treneris žiūrį į tokią galimybę?

„Prioritetas – „Rytas“. Čia yra klubo sprendimas, o tada, kai „Rytas“ padarys sprendimą, bus mano sprendimas“, – atšovė treneris.

– Ketvirtajame kėlinyje turėjote 10 taškų pranašumą. Ar per anksti patikėjote pergale?

– Pasidarėme kelis keitimus ir tada sėdome žemyn.

– Ąžuolas Tubelis startavo šešiais netaikliais metimais. Perdegė šiek tiek?

– Reikia geriau išsiaiškinti vaidmenis, nepadėjo mums priešsezoninis laikotarpis. Netekome labai gero turnyro Tel Avive. Visos tikrosios žaidėjų spalvos pasimatys sunkiausiais momentais. Aišku, jaunas žaidėjas, jam yra daug ant pečių uždėta, bet jis tą žinojo visą vasarą ir greitu metu susitvarkys.

VIDEO: G. Vovoras: „Desure'as savo metimais įpūtė pasitikėjimo visai komandai“

– Pirmoje pusėje – 10 klaidų, 0 taškų iš greitų atakų, 2 – iš antrųjų šansų. Kodėl nepavyko įgyvendinti pagrindinių aspektų, kurie buvo raktai į pergales pastaraisiais sezonais?

– Kaip ir sakiau, nebranginome kamuolio, neišnaudojome mikrodvikovų. Buvome naivūs prieš Pavelką, kuris buvo baudos aikštelėje. Padarėme nemažai klaidų, kur tikrai akcentavome perdavimus į perimetrą. Tokiose vietose padarėme klaidų, kur jų neturėtų būti. Energija liejosi per kraštus ir ją reikėjo nukreipti tinkamesne linkme.

– Nepaisant pralaimėjimo, tiek trečiajame, tiek ketvirtajame kėlinyje buvo atkarpų, kai energija tryško per kraštus ir per jėgą išplėšėte kelis kamuolius, pataikėte kelis metimus. Ar toks ir turėtų būti „Ryto“ veidas?

– Atkarpos nelaimi rungtynių. Niekas nesakė, kad bus lengva. Žinojome, kokį taikinį turime ant kaktos. Tai yra didžiulė privilegija su tokiu statusu žaisti šį sezoną. Žinome, kaip kiekvienas varžovas su mumis žais. Tam turime būti geriau pasiruošę.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Neptūnas“ [2024-09-21]

– Ar visi žaidėjai jau spėjo suprasti, kokia privilegija ir spaudimas yra žaisti už „Rytą“?

– Manau, kad jie supranta, kur žaidžia, kam atstovauja nuo tos dienos, kai jie padėjo parašą ant sutarčių. Čia neturėtų jiems būti naujiena. Neturėjome tokių sudėtingų daug rungtynių prieš sezoną, tas gal neleido mums išsiryškinti vaidmenų tiek puolime, tiek gynyboje. Tą turime išsiaiškinti kiek galima greičiau.

– „Neptūno“ legionieriai puikiai sužaidė. Ar tai tapo tam tikra staigmena?

– Ne. „Neptūnas“ padarė labai gerą darbą vasaros metu, du amerikiečiai – Buie ir Johnsonas. Tikrai aukšto lygio. Kažkiek Johnsoną pristabdėme, Buie – ne. Labai strigome prie užtvarų. Labai jis gerai pasijautė ankstyvoje rungtynių fazėje ir kai tokie žaidėjai pasijaučia gerai, juos labai sunku stabdyti. Watermannas žino lygą ir žinome jo galimybes. Jeigu mes jam neduosime tinkamo kontakto, jis irgi gerai pasijaus. Pavelka turi savo pliusus ir pirmoje rungtynių pusėje jis mus baudė. Antroje rungtynių pusėje mes tvarkėmės su juo geriau. Nenustebino, puikiai susikomplektavo. Su tais veteranais, kurie lėmė daug lemiamu metu. „Neptūnas“ turi gerą komandą ir bus konkurencingi viso sezono metu.

– Gytis Masiulis atrodė puikiai. Ar pasiteisino jo pastūmimas į centro poziciją?

– Vienerios rungtynės, sunku spręsti. Priešsezoninis turnyras mums nepavyko. Sunku spręsti. Žinome Gytį jau kelis metus ir žinome, kad tai jam yra patogesnė pozicija. Tikimės jį čia naudoti. Atrodė Gytis gerai, Oskaras gerai. Tai nėra pakankama. Turime visi pasistiebti ir būti geresni jau kitose rungtynėse.

– Su kokiais iššūkiais susiduria Stevenas Enochas?

– Turime surasti ne tik jį puolime dažniau, turime su juo dar aiškiau gintis, kokią gynybą naudoti su juo. Kad saugotume krepšį dar geriau. Iššūkiai – įėjimas į formą, nes po trijų minučių minučių aikštelėje jaučiasi, kad yra padusimas. Rungtynių bus daug, treniruočių – dar daugiau. Bus laiko. Iš kitos pusės, to laiko daug neturime, nes reikia rezultatų. Čempionų lyga nelaukia ir turime persigrupuoti ir reaguoti.

– Kaip sekasi Ignui Sargiūnui ir kokia jo traumos situacija?

– Igno klausimas yra ne mėnesių, o savaičių. Nežinau, ar po savaitės, ar po 10 dienų. Buvome skelbę, reikia padaryti daug tyrimų, kad viskas būtų saugu ir tada, kai tik duos žalią šviesą gydytojai, mes jo labai laukiame. Trūksta aštrumo gynėjų grandyje, šiek tiek per pasyvūs buvome. Ignas yra labai aštrus, mums jo reikia ir laukiame sugrįžtančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas